Tero Tuominen

Suomen Ilmailuliitto palkitsi ansioituneita ilmailijoita

3 viestiä aiheessa

Suomen Ilmailuliitto r.y:n vuosikokous pidettiin lauantaina 18. maaliskuuta Suomen Ilmailumuseon auditoriossa Vantaalla. Kokouksessa hyväksyttiin edellisen vuoden toimintakertomus sekä tilinpäätös. Samaten kokouksen siunauksen sai hallituksen esitys toimintasuunnitelmaksi. Vuoden 2006 jäsenmaksu vahvistettiin ja hallitukselle annettiin toimintaohjeet vuoden 2007 jäsenmaksun määrittelemiseksi.

 

Kokouksessa hyväksyttiin edellä mainittujen sääntömääräisten asioiden lisäksi hallituksen esitys sääntömuutokseksi. Se mahdollistaa uuden Ilmailulain 163 §:ssä tarkoitettujen harrasteilmailun valvontaan liittyvien julkisten hallintotehtävien siirtämisen Ilmailuhallinnolta Ilmailuliitolle. Käytännössä tilanne ei kovin paljon muutu, sillä aiemmin SIL on hoitanut vastaavia tehtäviä Lentoturvallisuushallinnon kanssa tehdyn avustamissopimuksen perusteella.

 

Kokouksessa päätettiin myös liiton piirissä olevan etsintä- ja pelastuslentotoiminnan (SAR) eriyttämisestä omaksi järjestökseen. Sen ottaa hoitaakseen Suomen Lentopelastusseura (SLPS) , jonka perustajina oli 28 SIL:n jäsenkerhoa.

 

Ilmailuliiton puheenjohtaja Hannu Halonen valittiin jatkamaan tehtävässä seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi. Erovuoroisista hallituksen jäsenistä Ismo Aaltonen ja Ville Kajala valittiin uudelleen. Uutena jäsenenä hallitukseen nousi Atso Vesterinen.

 

Vuosikokousasioiden lisäksi tilaisuudessa palkittiin vuoden 2005 aikana ansioituneita ilmailijoita.

 

Suomalaisen ilmailun arvokkaimman tunnustuksen, Harmon-patsaan saivat freestyle-joukkue Team HeKlassa hyppäävät Heini Elo ja Klas Ramsay. He ovat tähdänneet suunnitelmallisesti kansainväliseen menestykseen. Turun Laskuvarjourheilijoita edustavat Elo ja Ramsay ovat harjoitelleet yhdessä vuodesta 1997 lyhyttä taukoa lukuun ottamatta. HeKla on moninkertainen Suomen mestari vuosina 2000, 2001, 2002 ja 2003.

 

Team HeKla sijoittui upeasti toiseksi laskuvarjourheilun freestylen World Cup -kilpailussa viime syksynä. Viime vuoden heinäkuussa Team HeKla hyppäsi hopealle Euroopan mestaruuskisoissa Venäjällä. Vuonna 2002 joukkue hankki suomalaisen laskuvarjourheilun historian parhaan sijoituksen voittamalla kultaa freestylen World Cup -kilpailussa Itävallassa.

 

Suomen Ilmailupatsas annetaan vuosittain Suomen siviili-ilmailun alalla tai sen hyväksi edellisten vuosien aikana ansioituneesti toimineelle henkilölle. Palkinnon sai tänä vuonna Timo Kokkonen Oulun Laskuvarjokerhosta ansiokkaasta työstään laskuvarjourheilun turvallisuuden kehittämiseksi. Kokkonen toimi pitkään Ilmailuliiton laskuvarjotoimikunnan koulutus- ja turvallisuuskomitean puheenjohtajana. Kokkosen kokoamat vaaratilanneraporttien yhteenvedot ovat mahdollistaneet havaita ongelmakohtia, jotka on sitten voitu korjata.

 

Luumun Malja -kiertopalkinto jaetaan kannustuksena suomalaiselle nuorelle naiselle, joka on erityisen ansioitunut ilmailun parissa. Tänä vuonna maljan vastaanotti helsinkiläinen Laura Leino. Hän saavutti vuoden 2005 siimaohjattujen taistelulennokkien EM-kisoissa Unkarissa neljännen sijan ja joukkuehopeaa. Laura Leino oli myös saman luokan Suomen mestari.

 

Kotkanpoika-kiertopalkinto myönnettiin Lappeenrannan Ilmailuyhdistys ry:lle. Lappeenrannassa pidettiin Suomen Ilmailuliiton vuoden 2005 päälentonäytös sekä radioliidokkien MM-kisat, joiden järjestelyissä yhdistys kunnostautui kiitettävästi.

 

Suomen Ilmailuliiton kultainen ansimerkki on myönnetty Risto Saloselle (Kuopio) sekä postuumisti Tapio Savolaiselle (Helsinki).

 

Salonen on tehnyt pitkään ja ansiokkaasti työtä laskuvarjourheilun kalustopuolella. Hän on mm. osallistunut aktiivisesti suomalaisen kalustomestari- ja laskuvarjotarkastajajärjestelmän sekä koulutuksen kehittämiseen. Ensimmäisen hyppynsä lempinimellä Hukka tunnettu Salonen hyppäsi 1967. Lisäksi hän on osallistunut laskuvarjourheilun Suomen mestaruuskisoihin vuosina 1970 - 2005.

 

Savolainen toimi lukuisissa harrastusilmailun luottamustehtävissä niin valtakunnan tasolla kuin kansainvälisestikin. Lähinnä Savolaisen sydäntä oli kilpapurjelento mutta hänen tarmonsa suuntautui ilmailun edistämiseen yleisemminkin. Viimeksi hän toimi Suomen Ilmailuliiton puheenjohtajana.

 

Kansainvälisen ilmailujärjestö Fédération Aéronautique Internationalen palkinnot jaettiin syksyllä järjestön 100-vuotisjuhlien yhteydessä Pariisissa. FAI Honorary Group -diplomi myönnettiin Urheilutaitolentäjät ry:lle. Yhdistys on edistänyt ansiokkaasti edustamaansa lajia ja nostanut suomalaisen taitolennon pohjoismaiselle huipulle. Lisäksi Urheilutaitolentäjät on hoitanut mediasuhteitaan erittäin tehokkaasti ja saanut lajille runsaasti näkyvyyttä.

 

Paul Tissandier -diplomin sai Esko Keskinen Turusta. Hän on työskennellyt purjelennon peruskoulutuksen ja opettajakoulutuksen parissa tuoden niihin vahvan opetustieteellisen näkemyksen. Keskinen on myös Purjelentotaito-kirjan tekijä yhdessä Paavo Koposen kanssa.

 

EDIT:  Erinäisten teknisten vaikeuksien jälkeen palkittujen ja valittujen kuvatkin on saatu esille:

 

http://www.ilmailuliitto.fi/index.php?mid=53&a=show&id=142

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Suomen Ilmailuliitto palkitsi jälleen ansioituneita ilmailijoita (29.3.2008)

 

Suomen Ilmailuliitto jakoi kokouksessaan 29.3. tunnustuksia ilmailijoille.

 

 

Toimittaja Tero Tuomiselle ojennettiin Suomen Ilmailupatsas –kiertopalkinto

 

Luumun Malja –kiertopalkinto ojennettiin oululaiselle laskuvarjohyppääjälle, Katja Lariselle

 

Toimittaja Matti Haapavaara palkittiin Suomen Ilmailuliiton kultaisella ansiomerkillä

 

Kotkanpoika-kiertopalkinto luovutettiin Joensuun Ilmailukerholle

 

Maailmanlaajuisesti ehkä tunnetuin ilmailualan palkinto, Harmon-patsas, luovutettiin Suomen moottoritaitolennon EM-joukkueelle.

 

Sanomalehti Karjalainen kirjoitti 30.3. kotimaa -osiossaan sivulla 9:

"Suomen Ilmailuliitto luovutti Kotkanpoika -kiertopalkinnon Joensuun ilmailukerholle vuosikokouksessaan lauantaina. Joensuun ilmailukerho palkittiin viime kesänä järjestämistään taitolennon advanced -luokan EM -kisoista. JIK:n järjestämät kisat saivat jälkikäteen täydet pisteet niin kansainvälisiltä tarkkailijoilta, delegaateilta kuin kilpailijoiltakin.

Joensuulaisväriä palkittiin myös maailmanlaajuisesti tunnetulla Harmon -patsaalla, kun se luovutettiin Suomen moottoritaitolennon EM -joukkueelle. Joukkueessa kilpaillut Petteri Tarma on Joensuun ilmailukerhon jäsen ja kasvatti. Muut joukkueen jäsenet olivat Mikko Jägerholm ja Sami Kontio. Joukkue voitti viime kesän EM -kisoissa hopeaa."

 

 

 

 

http://www.ilmailuliitto.fi/fi/uutiset/?a=show&id=380

 

 

Terveisin Reijo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään