Sami Virkkula

Ilmailulaitos paransi lentoaan

2 viestiä aiheessa

Ilmailulaitos teki viime vuonna hyvän tuloksen. Tulos johtui muun muassa kansainvälisen lentoliikenteen ennakoitua suuremmasta kasvusta. Voittoa ennen veroja oli 22,2 miljoonaa euroa. Vuoden 2004 tulos oli 15 miljoonaa euroa. Ilmailulaitoksen hallitus esittää 30 prosentin eli 6,6 miljoonan euron voitontuloutusta valtiolle.

 

- Vuosi 2005 oli taloudellisesti hyvä, ja hyvää tulosta odotamme myös alkaneelta vuodelta, toteaa Ilmailulaitoksen pääjohtaja Samuli Haapasalo.

 

Ilmailulaitoksen investoinnit olivat viime vuonna yhteensä 48,2 miljoonaa euroa. Merkittävämmät korvausinvestoinnit olivat Helsinki-Vantaan lentoaseman 1. kiitotien peruskorjaus ja lennonvarmistuksen järjestelmäuusinnat.

 

Lentomatkustajien määrä oli 2005 historiallisen suuri: Ilmailulaitoksen lentoasemien kautta kulki ensimmäistä kertaa yhteensä yli 15 miljoonaa matkustajaa. Määrä on 4 prosenttia enemmän kuin vuonna 2004.

 

Ilmailulaitos on valtion liikelaitos, joka ylläpitää Suomessa 25 lentoasemaa ja koko maan lennonvarmistusjärjestelmää. Sen palveluksessa oli 2005 noin 1 800 henkilöä.

 

STT

 

http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=554347

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ja kaikki tämä siitäkin huolimatta, että Malmin lentoaseman ylläpito tuottaa valtion liikelaitokselle "suunnattomat" tappiot.  ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään