Juha Paulavuo

Göteborgin lentoasema evakuoitu

12 viestiä aiheessa

Landvetterin kenttä on evakuoitu lähistöllä sattuneen arvokuljetusryöstön ja mahdollisen pommiuhan vuoksi. Hetki ryöstön jälkeen poliisi tyhjensi Landvetterin lentoaseman epäilyttävän laukun vuoksi. Arvokuljetus oli matkalla kentälle.

Expressen

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Uusien tietojen mukaan ryöstö tapahtui itse asiassa asematasolla, Lontoosta tulleen koneen vieressä. Konetuliasein varustautuneet ryöstäjät olivat murtautuneet kenttäportin läpi autollaan. Arvokuljetusta oltiin juuri lastaamassa ulos koneesta, kerrotaan. Koneessa oli 91 matkustajaa sekä 2 lasta, jotka olivat juuri poistumassa koneesta, ja viiden hengen miehistö.

 

Ryöstäjät jättivät platalle jälkeensä laukun jossa väitetään olevan pommi.

 

Arlandan lentoasemalla oli nelisen vuotta sitten samantapainen ryöstö.

 

Expressen , Göteborgs-Posten

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei kyllä taas voi kuin ihmetellä Ruotsin poliisin totaalista kyvyttömyyttä. Ruotsissahan noita rahakuljetuksia on jo useamman vuoden ajan ryöstelty ihan säännöllisesti, mutta ketään eivät Ruotsin sinivuokot ole kiinni saaneet. Taitaa se Palmen murhan tutkinta viedä kaikki resurssit, nythän siellä taas tutkitaan uusinta todistuskappaletta jonka joku toimittaja on poliisille kiikuttanut... Hans Holmérin perintö tuntuu elävän vahvasti...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tunnetusti naapurin poliisi on pihalla kuin lumiukko. Johan Anna Lind:n murha sen osoitti. Paikanpäällä toimintaa johti vanhempi konstaapeli joka oli kaiken lisäksi blondi. Noh sotkivat paikan kunnolla. Käsittelivät osaa todistusaineistoa ilman käsineitä. Paikkaa ei eristetty heti kunnolla.

 

Vasta useita tunteja puukotuksen jälkeen paikalle saatiin edes jonkinverran kelvollinen johtaja.

 

Muutama vuosi sitten keski-ruotsissa ammuttiin muutama poliisi aika kylmäverisesti. Kävi ilmi, että poliisit olivat yrittäneet vastata tuleen pistooleilla ja vastapuolella oli rynnäkkökiväärit. Suomessahan aika monessa autossa on vakiovarustuksena rynkky joka on muutettu kerta-ammuttavaksi.

 

Voisin haukkua Ruotsin poliisia vaikka kunnolla jos jaksaisin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ruotsin poliisin tilanne on kyllä niin surkuhupaisa että sille on vaikea olla nauramatta. Kyseessä kuitenkin on oikeasti vakava asia, jos poliisi on niin epäpätevä että vähänkään erikoisempien rikosten selvittäminen on sille ylivoimaista niin ennen pitkää poliisilta menee se vähäinenkin luottamus jota kansa sitä kohtaa tuntee. Ja sillä taas voi olla hyvinkin isoja seurauksia ruotsalaisen yhteiskunnan kannalta. Eihän siitä ole kauaakaan kun rahakuljetukset Ruotsissa jouduttiin keskeyttämään kun panssariautojen kuljettajat kieltäytyivät ajamasta niitä ryöstöaallon keskellä. Siitä se vasta riemu repeää kun ensimmäinen kuljettaja tapetaan ryöstön yhteydessä eikä Ruotsin poliisi saa ketään kiinni...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ruotsin polis:

Police officers are issued handguns, often SIG P226 but some plain clothes policemen carry a Walther PP.

There are some 15000 police officers in Sweden.

The police arsenal also includes shotguns, rifles, sniper rifles, sub machine guns and assault rifles, but these are issued only when essential. 

 

Luulisi nyt että edes haulikko olisi joka autossa...

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kylläpä te nyt aika kärkkäästi olette arvostelemassa. Vaikka Ruåtsin poliisin toiminta onkin ollut ehkä aavistuksen munatonta julkisuudessa, tuskin kellään täällä on maikkarin iltauutisia parempaa tiedon lähdettä, vai kuinka?

 

Lentoasemilla on kilometritolkulla kanaverkkoaitaa suljetun alueen ja "ulkomaailman" välissä. Lentoasemat sijaitsevat pääsääntöisesti syrjässä asutuksesta jne. Eli jos joku haluaa tulla aidan läpi asematasolle, ei mikään ole häntä siellä estämässä. Ette kai kuvittele että joku murtautuisi lentokentälle terminaalin kautta? Käykää huviksenne katsomassa vaikka EFHK:n kokoisen "pikkukentän" AD-karttaa niin huomaatte, että se terminaalialue on mitätön osa koko kentän ympärysmitasta.

 

Lopuksi totean, että eipä nuo arvotavarakuljetusten ryöstöt ole mitenkään harvinaisia maailmalla. Aikanaan rampilla kuulin jos jonkin sortin juttuja. Yleensä (paitsi tietysti jos pääsevät perille) lähetykset vain katoavat. Vaikka kuinka lähtökentällä on vartiointiliike katsomassa että kolli menee ruumaan, sitä ei enää löydy perillä mistään. Brysseliin ei kuulemma edes lähetetä arvorahtia ilmateitse, koska se katoaa "aina".

 

Mut joo, tietty tämän kaliiberin evakuoinnit/röyhket ryöstöt ovat harvinaisia.

 

blue skies,

-- Olli

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No nyt Sonera Plaza tietää kertoa, että Ruotsin poliisi on pidättänyt kaksi miestä.

 

http://www.soneraplaza.fi/uutiset/artikkeli/0,2936,h-8486_a-30455744_feed-1,00.html

 

Tosin niinkuin arvata voi, poliisin mukaan toista pidätetyistä miehistä ei epäillä osallisuudesta ryöstöön. Sopii tietenkin kysyä että miksi ihmeessä mies sitten pidätettiin. Hyvin se Göteborgin poliisi vetää...

 

Mitä sitten tulee Ruotsin poliisin arvosteluun ja sen mahdolliseen kohtuuttomuuteen, niin mikäli tämä olisi vain yksittäistapaus niin tälläistä naureskelua ja arvostelua voisi pitää kohtuuttomana, mutta kun tämä on kaikkea muuta kuin yksittäistapaus. Ruotsissa on jo useamman vuoden ajan ryöstetty noita rahakuljetuksia aivan säännöllisesti, mutta tuomituksi ei ole saatu ketään. Ainoastaan muutama satunnainen pidätys on asiassa ollut. Ohan se nyt selvää, että jossain on jotakin pahasti vialla jos vuosia jatkuneen ryöstöaallon aikana ketään ei ole tuomittu ja tilanne on kerran kärjistynyt sille asteelle, että kuljetukset on jouduttu keskeyttämään kun kuljettajat ja vartijat ovat jatkuvien ryöstöjen pelossa kieltäytyneet tekemästä työtään.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joo, tarkennetaan sen verran, että Suomen poliisin tukiase ei ole rynkky (rynnäkkökivääri), vaan 9 mm HK MP5 konepistooli.

 

Arttu

 

Suomessahan aika monessa autossa on vakiovarustuksena rynkky joka on muutettu kerta-ammuttavaksi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joo, tarkennetaan sen verran, että Suomen poliisin tukiase ei ole rynkky (rynnäkkökivääri), vaan 9 mm HK MP5 konepistooli.

 

...Punapistetähtäimellä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään