Juha Paulavuo

Only in ... Indonesia

6 viestiä aiheessa

Indonesialaisen Adam Airin B737-300 lensi neljä tuntia ilman toimivia suunnistuslaitteita. Laitteisto hajosi 20 minuuttia Jakartasta lähdön jälkeen. Neljän tunnin lennon jälkeen kone teki hätälaskun liian lyhyelle kentälle (400 metriä alle koneen minimi kiitotievaatimuksen)

FlightInternational

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eiku VFR-plaania kehiin vaan, jos nav aidit sammahtaa. Indonesiassahan paistaa aina aurinko.  Toi lentohan meni täydellisesti, mitä nyt ei se määräkenttä ollutkaan ihan se, mikä piti.  :P

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Oliskohan tossa kuitenkin ollut niin, etta lentajat eivat palanneet Jakartaan koska kentta on maan vilkkain, ja jos mitkaan navigointi ja komunnikointijarjestelmat eivat kerran toimineet niin olisihan se aika riskia lahtea noin vilkkaalle kentalle sooloilemaan. Ihme juttu kylla siltikin ja olisi luullut etta sopiva laskupaikka olisi loytynyt jo ennen Sumbaa :P

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos koneesta menivät kaikki navigointi- ja kommunikointijärjestelmät pimeäksi, kuten uutisen sanamuoto antaa ymmärtää, niin ei kai jää jäljelle muita mahdollisuuksia kuin etsiä VFR:ssä sopivaa laskukenttää, tai sitten lähettää koneen viereen ilmavoimien hävittäjä tms ohjaamaan koneen perille?

 

Yleensä kai VFR-kartat eivät kuulu ohjaamopakettiin, mutta kyllä Jeppesenin reittikartasta pitäisi kenttiä löytyä...

Omituinen tapaus.

 

Jos sähköt menivät, niin meni ilmeisesti transponderitkin, eli kone ei voinut lähettää hätäkoodia eikä se näkynyt sekundääritutkassakaan.

 

Hyvä juttu, ettei mitään isompaa tapahtunut.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Niin sita makin, etta tosta ymmarsi niin etta transponderikin olisi mennyt pimeaksi. Mietin vaan etta mitakohan lennonjohdossa tehtiin asian eteen..

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään