Jyri Karhumäki

n/a

5 viestiä aiheessa

EU ja JAA eivät kulje käsikädessä, eli uudet EU-maat eivät automaattisesti ole jaa-maita... (vai? ..tosin ainakin kaikki nykyiset EU-valtiot kuuluvat myös JAA:han ja Eurocontroliin)

 

Tässä hyvä havainnekuva:

http://www.jaa.nl/whatisthejaa/diagram2.pdf

 

Mutta anyways, jo nykyäänkin noista itäisistä maista saa koulutusta hyvinkin halvalla. Pari tuttua kävi ajamassa monimoottorikoulutuksen Sloveniassa (vai olikosenyt Slovakia tms) Piipper Senecalla.. En tarkkaa hintaa muista, mutta myvinkin edullista (matkoineen) - siihen verrattuna mitä Suomessa saa maksaa samasta MEP-kelpuutuksesta (tai mitä monimoottoriajelut turbiinikoneella Suomessa maksaisi).

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kyllä teoriat pitäisi kelvata jos se vaan JAA:n syllabuksen mukaan on annettu. Jos maassa JAA:n säädöksiö sovelletaan niin kyllä tuo teoria pitää sen mukaan myös antaa.

Eikös JAA valtioita ole jo muutama kymmenen? Liekö likemmäs 30? ???

 

:)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Cheers... Nayttaa kattavalta. Jostakin muistan lukeneeni etta ATPL teorioitten kanssa olis eroja. Eli toisessa JAA maassa suoritetut teoriat ei kelpaiskaan toisessa. Pitaako paikkansa?

 

Jos suoritat maassa x toimivan JAR-FTO:n oppilaana ATPL-teoriat tulee sinun käydä myös kokeissa maan x viranomaisen luona. Suomessahan nuo kokeet ovat maksuttomia toisin kuin esim. briteissä.

 

"Suoritetut" teoriat kyllä kelpaavat kautta kaikkien JAA-maiden.

 

/Harri

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itse asiassa juuri tänään pistin mailia ilmailulaitokselle koskien JAR kouluja jenkkilässä. Ilmeisesti kun jossain Floridassa käy pahvit lentämässä, Suomessa joutuu sitten lentämään talvilentoja sekä käymään ilmailulaitoksen tenteissä.

 

Yks kaveri kerto, et FAA:n pahvillakin voisi saada duunia Suomesta, ei tietenkään näistä lentoyhtiöistä, mutta esim. ilmailulaitokselta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään