Guest Zege

Channel 4 - We may make you think twice about flying Ryanair again

9 viestiä aiheessa

En tiedä oliko tästä jo täällä juttu, jos tämä on tupla threadi niin deleteä vaan kehiin.

 

Ryanair on käynnistänyt vastakampanijan tulevaa Channel 4:n  Dispatchesin jaksoa kohtaan, jossa tullaan ruotimaan mm. Ryanairin turvallisuutta.  Lyhykäisyydessään homma on mennyt niin, että pari toimittajaan (Ms Nash & Ms Smith) on hommannut itsensä Ryanarille hommiin ja sitten "löytäneet" sieltä kaikenlaista mistä saadaan aikaan myyvä TV -ohjelma.  Ohjelma esitetään Brittein saarilla ilmeisesti 13. helmikuuta. Mainokset ovat jo pyörineet ja niinpä Ryanair ei ole jäänyt odottelemaan itse ohjelman esittämistä vaan on julkaisut sivuillaan kirjeenvaihtoa heidän ja tuotantoyhtiön välillä http://www.ryanair.com/site/EN/inpage.php?partner=DISPATCHES

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moro,

 

Lukaisin koko kirjeenvaihdon läpi ja täytyypä sanoa, että innolla odotan millätavoin Channel 4 voi todentaa väittämänsä todeksi, muutoin kuin vetoamalla perin tavallisiin tekijöihin missä tahansa työelämässä; väsymys, työn kuormittavuus ja ihmisten yksilölliset "mielipiteet". Mehän emme ole robotteja, vaikka yritysten säädökset, määräykset ja policyt niin usein antavatkin olettaa.

 

Luulen, että tämä homma kuivuu aikalailla kokoon, koska Dispatchesin kuvamateriaali ei luetun perusteella ole mitään muutakuin edelläkuvatun kaltaista "normaalia kohinaa", ja ne kohdat, joissa on enemmän käytetty aikaa erinäisten "rikkomusten" löytymiseksi suoraan ohjeita/määräyksiä vastaan jäävät harvalukuisiksi, joihin Ryani varmaan myös omalla tahollaan puuttuu mikäli tarvetta ilmenee (luonnollisesti ilmailuviranomaisten säestämänä ja valvomana).

 

Täysin turhaa ja joutavaa tulipalonhakuista skandaalijournalismia, joka ei palvele ketään. Tai... antoi se mukavan aamukaffiviihdykkeen sunnuntai-aamuun :).

 

Tero

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Omaa ammattikuntaa täytyy aina puolustaa. Mielestäni on tärkeätä, että tämäntyyppistä Wallraff-soluttautumisjournalismiä harrastetaan (saksalainen toimittaja Günther Wallraff tekeytyi turkkilaiseksi aikoinaan, ja näytti millaista paskahommaa oli olla vierastyöläisenä Euroopassa).

 

Tässä Ryanair-hommassa asiat kyllä kuitenkin menevät poskelleen pahastikin. Tv-tuottajien teemana on halpalentoyhtiön muka huono turvallisuus. Kaksi toimittajaa hakeutuu Ryanairin kursseille ja pääsee lentoemänniksi. Ohjelmassa motkotetaan siitä, että toinen heistä hyvin pian laitetaan jonkinlaiseen Number 2-matkustamovastuuseen vaikka hänen kokemuksensa on olematon. Kuitenkin näitä sissiemoja samalla pidetään jonkinlaisina lentoturvallisuuden ekspertteinä tv:n miljoonayleisön edessä salaa kuvaamallaan matskullaan!

 

Ryanairin johto on aivan oikeassa siinä, että kyseisten lentojen mahdollisesti suurin turvallisuusriski on ollut nämä piilotoimittajat, 2 lentoemäntää 4:stä, jotka ovat keskittyneet ohjelmansa tekoon, sensijaan että olisivat seuranneet lentojensa yleistilannetta ja hoitaneet duuninsa.

 

Uskomattoman tyhmää toimintaa. Salaa kuvaaminen ja soluttautuminen on tässä pelkkä tehokeino. Jos Ryanairissä on puutteita niin samat asiat olisi mahdollista saada selville ihan haastattelemalla, jolloin myös haastateltavien oma tieto olisi kuorinut pahimmat höpöhöpö-päätelmät sivuun.

 

Herää myös kysymys miksi ei ohjelmaa tehty soluttautumalla 100:lle lennolle FR-matkustajina? Matkustajan näkökulmaahan tässä muka ollaankin haettu.

 

Erkki

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lehtimiehenä ja myös varsin raflaaviakin juttuja joskus kirjoittaneena voin sanoa, että UK:ssa hanskataan juttujen raflaaminen. Tv-ohjelmien leikkaus, väitteet ja koko tutkiva työ (myös lehdissä osataan...) on tehty äärimmäisen isolla kokoonpanolla sekä rahalla. Suomessa eivät riitä minkään median varat tehdä moista tunnin produktiota. Lisäksi suomalainen media on reippaasti kiltimpi kuin brittiläinen. Siellä viitataan kintaalla kaikenlaiselle painostukselle ja vastaväitteille, mikäli ne eivät ole TODELLA painavia.

 

Channel 4 on kanava, joka tarjoaa mm. tätä aiemmissa postauksissa mainittua ohjelmaa pääasiassa viihteenä ja mielenkiintoisena katsottavana. Katsojan on tehtävä johtopäätökset ohjelman nähtyään.

 

Taitavia ovat sekä Ryanairin että Boultonin tuotantoyhtiön juristit: aina kun lukee uuden kirjeen, paino siirtyy vaakakupissa tasan toiseen laitaan - kumpaan, sen lukija päättäköön. Mukavia, vanhahtavia brittisanoja vilisee niin, että Jurisdiction Dictionarylle löytyisi käyttöä...

 

Mielenkiintoista! Teettää juristeille töitä ja rahanmenoa Ryanairille, mikäli joutuu putsaamaan mainettaan esimerkiksi mainonnalla.

 

Voi olla tosiaan, että kuivuu kokoon varsin äkkiä koko juttu, mutta koskaanhan ei tiedä. Onhan tuolla Tanskanmaalla nähty pienemmistäkin asioista syntyneitä globaaleja soppia. Onneksi tässä ohjelmassa ovat vastakkain länsitahot...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään