Harri Koskinen

Suomalais-saksalainen harjoitus Kittilässä 14.-24. helmikuuta

6 viestiä aiheessa

Suomalais-saksalainen harjoitus Lapissa

 

Puolustusministeriö on 10.2.2006 hyväksynyt Winter Camp 2006 tunturilentoharjoituksen järjestämisen Kittilän lentokentän ympäristössä 14.-24.2.2006. Harjoitukseen osallistuvat Suomesta helikopteriosasto Utin Jääkärirykmentistä ja noin 50 sotilasta sekä Saksasta maavoimien lentosotakoulun kolme helikopteria ja noin 30 sotilasta. Saksalaiselle sotilasosastolle myönnetään samalla aluevalvontalain edellyttämä lupa osallistua harjoitukseen.

 

Harjoituksen tarkoituksena on kehittää puolustusvoimien yhteistoimintakykyä Saksan maavoimien helikopterijoukkojen kanssa. Tämä on erityisesti tärkeää siksi, että Saksa, Suomi ja Alankomaat muodostavat 1.1.2007 lukien päivystysvuorossa olevan Euroopan Unionin monikansallisen taisteluosaston.

 

Harjoitus sisältyy valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan hyväksymään puolustusvoimien vuoden 2006 kansainväliseen harjoitussuunnitelmaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Pääesikunta tiedottaa: Utin helikopterit Winter Camp –harjoitukseen Lappiin

 

Vapaa julkaistavaksi 13.2.2006 15:36

 

 

Utin helikopterit Winter Camp –harjoitukseen Lappiin

 

Utin Jääkärirykmentin Helikopteripataljoona järjestää lentoharjoituksen Utin ja Kittilän tukikohdissa 14. - 24. helmikuuta 2006. Harjoitukseen osallistuu Suomesta kolme Mi-8 -kuljetushelikopteria, neljä MD500 -kevythelikopteria ja 60 henkilöä.

 

Suomalaisten lisäksi harjoitukseen osallistuu saksalainen lento-osasto, jonka vahvuus on kolme UH-1D -helikopteria ja 31 sotilasta.

 

Pääosa suomalaisista helikoptereista siirtyy Kittilään jo 14.2.2006. Saksalainen lento-osasto ja osa suomalaisesta harjoitusjoukosta aloittavat harjoituksen Utin tukikohdassa, josta siirtyminen Kittilään tapahtuu 17. helmikuuta kuluessa.

 

Lentotoiminnan osalta tavoitteena on harjoitella talvi- ja tunturilentämisen erityispiirteitä, etsintämenetelmiä sekä taktisia osastolentoja tunturiolosuhteissa. Saksalaisten osallistuminen harjoitukseen perustuu NH90 -kuljetushelikopterihankkeen käyttäjäyhteistyön aloittamiseen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään