Rauno Tuomola

Windows Media Player ei toista tiedostoja

6 viestiä aiheessa

Koneessani on Windows Media Player 10, eli viimeisin versio. Kaikista videotiedostoista, jopa windowsin mukana tulleesta Windows Movie Maker 2 -mallitiedosto.WMV, tulee virheilmoitus "Windows Media Player ei voi toistaa tiedostoa. Media Player ei ehkä tue tiedostotyyppiä tai pakkauksenhallintaa, jota tiedoston pakkaamiseen käytettiin." Myöskään musiikkia se ei enää toista, vaan jos valitsee playerin kirjastossa jonkin kappaleen, sen + kaikkien sen perässä olevien kappeiden nimet muuttuvat oranssiksi ja eteen tulee huutomerkki.

 

Yritin korjata videoiden katseluongelman asentamalla media playerin uudelleen vanhan päälle (sitä ei voi poistaa windowsin lisää/poista sovellutus listasta), mutta siitä ei ollut mitään apua.

 

Eli voiko Media playerin asentaa kokonaan uudestaan niin, että kaikki asetukset ovat "tehdasasetukset" ilman windowsin uudelleenasennusta?

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Olen. Aikaisemmin kun Media Player toimi, oli DivX-koodekki v5.1.1 asennettu. Oli silti videoita, joista tuli tuo "...ei voi toistaa..." ilmoitus, vaikka videon päätteenä oli wmv. Asensin sitten uudemman version 6.1 DivX:stä sivulta http://www.download.com/3000-2139-10062728.html?tag=real. Kun tämäkään ei auttanut, poistin DivX:n ja asensin FDDShow-koodekin sivulta http://www.free-codecs.com/download/FFDShow.htm. Kun tämäkään ei ongelmaa korjannut, poistin senkin ja asensin Media Playerin uudelleen MS:n sivulta saadulla asennustiedostolla. Ja sitten asensin taas FDDShow-koodekin...

 

Tällä hetkellä sekä DivX- että FDDShow-koodekki on poistettu koska ne eivät auttaneet tilanteessa. Olen aina poistanut aikaisemmin käytössä olleen koodekin ennen seuraavan asennusta koodekin omalla uninstall-toiminnolla.

 

Kun tätä kirjoittelen, en oikeastaan enää yhtään ihmettele sitä, että videot eivät näy. Nyt pitäisi vain tietää, miten tilanne korjataan. Viis siitä, että kaikki wmv videot ei näy Media Playerissä. Katselen niitä vaikkapa VLC Media Playerillä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

VLC playeeri on kyllä aika kätevä, tukee monta tiedosto tyyppiä ja itelläni on käytössä aina.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kysymys kuuluuu edelleen: pystyykö Media Playerin asentamaan uudelleen niin, että kaikki vanhat asetukset häviävät (mikäli se korjaa ongelman) asentamatta koko windowsia uudelleen?  Tai asentamaan uudelleen MediaPlayerin oman koodekin?  Uudelleenasennus Microsoftin sivulta imuroidulla MP10Setup.exe -ohjelmalla ei korjannut tilannetta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään