Mikko Maliniemi

Polli: Kumpi miellyttää enemmän?


23 viestiä aiheessa

Tuolta toisesta ketjusta heräsi mielenkiinto. Kumpi kuva miellyttää silmääsi enemmän? Ja jos aiot tehdä päätöksesi sen perusteella, että "MD on hienompi kone", please, älä vaivaudu vastaamaan. Vaan nyt on kyse nimenomaan kyse kuvasta kuvana ja siitä, mitä siinä arvostaa. Ja vaihtoehdothan ovat:

 

Ykkönen: http://www.airliners.net/open.file/0794443/L/

 

Kakkonen: http://www.airliners.net/open.file/0788195/L/

 

Virallisena valvojana Gerlanderin Aulis  8)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ykkönen on kyllä paljon "tunnelmallisempi", itse tykkään ainakin paljon noista auringonlaskuista/nousuista..

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kakkonen on ykkönen ja ykkönen on kakkonen mutta silti ykkönen vie voiton. Yksinkertaisesti pidän sen kuvan värimaailmasta. Ja mädäri sopii kuvaan todella mainiosti.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tarkoituksena oli äänestää ykköstä mutta painoin vahingossa kakkosta. :P Eli ykkönen on auringonlaskun luoman tunnelman ja tiivistysvanojen takia miellyttävämpi vaikkakin kakkosessa tekemisen meininki on onnistuttu upeasti tallentamaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kakkonen. Pannauskuvat iskee aina. Ja lisäksi ykkösessä jokin asia häiritsee. Ehkä se on yläosassa oleva paksu pilvi.

Hyviä molemmat, mut jos pitää valita...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vaikea kysymys. Miellyttävyys vaihtelee vähän fiilisten mukaan. Nyt iänestin kakkosta, sen tarkkuuden ja tilanteen vuoksi. Ykkösessä on toki taiteelliset arvot etusijalla yksityiskohtiin verraten. Nyt vaan tuntui 2. paremmalta mutta "viikonlopputunnelmissa" olisi saattanut 1. viedä ääneni, joka tosin flunssan vuoksi oli aika heikossa kunnossa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sanon kakkonen, koska ykkösessä ei ole lentokonetta, joku ihmeellinen tuubi vain mihin on pistetty siivet kiinni. No ei nyt kuitenkaan. Valitsin kakkosen ihan sen takia, että tuo on paljon haastavampi kuva ottaa, ensimmäisessä tarvitsee olla vain lähinnä olosuhteet kohdillaan. Sen lisäksi että onnistunut pannauskuva on vaikea ottaa, olosuhteet ovat vaikeuttaneet vielä entisestään.

 

Kakkosessa ei häiritse muu kuin tuo lumi, joka tekee melkein vaikutelman, että kuvassa olisi lisätty tuota kuvan korkeutta valkoisen värin avulla kuvankäsittelyohjelmassa. Näin ei tietenkään ole.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Äänestin kakkosta - koska itse pidän erittäin paljon ns. close-upeista. Molemmat ovat hienoja kuvia sinällänsä, mutta kakkonen vei voiton.em. syystä. Olen detalji friikki ja tykkään katsella/ottaa kuvia, joista eroittuu lentokoneille tyypillisiä yksityiskohtia..

 

//Mika

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kakkoselle meni ääni. Tosin vaikea oli päättää näinkin erityyppisistä kuvista, mutta se kai oli tarkoituskin. Kakkosessa kuitenkin oli enemmän katsottavaa ja pannauskin antaa kuvalle potkua, varmasti ollut haastavampi kuva ottaakin.  Tämä on tosin samasta aihiosta mielestäni parempi versio, kone erottuu paremmin, ei huomion vievää hallia, ja vähemmän valkoista alla. Mutta tarkoitushan olikin vain vertailla erityyppisiä kuvia(?). Sinänsä olen monien kanssa täälä samaa mieltä, että valo tekee kuvan ja siinä mielessä kakkonen on paljon tylsempi, mutta ei se pelkkä valokaan muuten mitäänsanomatonta (Ei sillä että ykkösvaihtoehto sellainen olisi) kuvaa pelasta.  Autingonlaskutausta-silhuettiin kuitenkin kyllästyy nopeasti jos ei kuvassa ole mitään muuta, vaikka samahan pätee pannauksiin ym. tehokeinoihin. Onneksi kokonaisuuteen voi vaikuttaa monella tapaa..

 

Tuohon a.net-juttuun vielä kommenttina, että vaikken ikinä ole edes yrittänyt sinne yhtään kuvaa lähettää, niin en minä sitä millään tapaa dissaa. Päivastoin, onhan sielä kertakaikkiaan upeitakin kuvia, jotka ovat sekä taiteellisella silmällä otettuja että katalogimaisia yhtäaikaa, jos nyt noin voi sanoa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En osannut päättää ;D. Ykkösessä on juuri sitä tunnelmaa.. rauhallisuutta missä silmä lepää. Toisaalta sotilaskoneiden ystävänä kakkonen on kova ja kuvasta välittyy toiminta... Se kumpi "miellyttää enemmän" riippuu siis ihan fiiliksestä, siitä mitä jaksaa milloinkin katsella ::).

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ykkönen. Kakkoskuva oli myös aivan mahtava, mutta ensirektio, fiilispohjalta, ykköselle.

Pahan kyllä laitoit. Mutta ei se selittelyillä nyt tästä muutu, vaikka noita vosi analysoida ja jossitella...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ykkönen on ykkönen... juuri tuollasia kuvia haen itsekin.

 

Kakkonen on enemmän dokumenttikuva, vaikka siinä vauhtia onkin ja teknisesti erittäin onnistunut otos. Se ei vaan anna mulle juurikaan fiilareita, toisin kuin tuo eka...

 

Tero

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ensimmäinen on teutonitouhua ja taidekuvana tälläkertaa jopa poikkeuksellisen ok. Kakkonen kuitenkin on spottauksellisesti kunnon kuva, oikein hieno!!!! Ilman muuta kakkonen, ykkösen voi printata paperille ja pyyhkiä auton sulat sillä ellei halua sitä jonnekin kallion vapaiden taiteilijoiden liitton kevätnäyttelyyn asettaa.Ykkönen on teutonitouhua.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

TERE MIKKO!!

 

Mielestäni kakkonen on parempi.Olkoonkin että on MD:stä otettu kuva,niin on huomattavasti helpompi ottaa tuo 1 kuva kuin 2.Siis minun mielestäni.

 

Ottaen huomioon tuon Hawkin vauhdinkin.Riippuu tietenkin myös siitä,kuinka kaukaa tuo 2.on otettu.

 

Ja kyllähän nuo hävittäjät tai torjuntahävittäjät aina jotenkin säväyttävät...Ehkä enemmän kuin suuri osa matkustajakoneista 8).

 

Rissalaan pitääkin ohiajettaessa taas ensi kesänä poiketa... :P

 

T.Jukka

 

Ps.Ei ole vielä digin kanssa siellä tullutkaan käytyä....

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sanotaan nyt et kakkonen.  Se vaan yksinkertaisesti on omasta mielestäni parempi noista kahdesta. Tuossa ekassa on jotain ehkä vähän turhankin taiteellista omaan makuun.  Tosin tuo Jarin ehdottama on myös erittäin hyvä  ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Valitsin pähkäilyn jälkeen ykkösen. Kumpikaan kuvista ei oikein miellyttänyt, mutta tuo pannauskuva ärsytti kuitenkin enemmän... ;)

 

Jonne

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kakkonen. Ei ykkönenkään nyt houno ole, mutta liian monotooninen ja tunnelman venytys ehkä hieman keinotekoinen ja toi pelkkä keltainen ylisaturaatio alkaa olla vähän pateettinen. En tosin oikein hiffannu miksi noita pitää verrata toisiinsa, molemmat omassa sarjassaan ihan ok. Liittyi ilmeisesti jotenkin keskusteluun spottaus vs bongaus vs taidekuva, josta putosin kärryiltä, enkä jaksa lukea koko treadia enää uusiksi. Yritin myös antaa äänen kakkoselle, mutta tyhmänä en osannut, ei ollu nappia mistä painaa kuten tavallista. :-\:P

Kakkonen on hyvä perusäksönikuva, herättää enemmän mielenkiintoa ja on vaikeampi toteuttaa hyvin. Sinänäsä minusta on tosiaan keinotekoista kinastella siitä onko "taidekuva" parempi kuin esim. sivulta otettu tyyppikuva. Molemmille on paikkansa ja käyttönsä. Jos kuva on hyvä niin se on hyvä oli se sitten taidekuva tai tavallinen. 8)

 

Kai

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään