Guest Burton

Näytönohjaimen ajurit sekaisin

3 viestiä aiheessa

Terve kaikille!

 

Tällä kertaa ongelmana olisi siis näytönohjain. Tuossa viikonloppuna aloin päivittää ajureita ja mielestäni aivan oikeat latasin. Poistin entiset ajurit kuten ohjeissa sanottiin (Add/Remove ohjelmalla). No sitten asensin uudet ja käynnistin koneen uudestaan. Laitoin resoluutiot ym kuntoon ja katselin, että helppoahan se oli, kunnes avasin Operan. Noin 10 minuutin Operan käytön jälkeen työpöydälle jää pikakuvakkeiden päälle semmoiset kaksi- kolmekertaa normaalia isommat kuvakkeet, joilla ei ole mitään merkitystä sinäänsä (eli niistä ei tapahdu mitään ja ovat osittain läpinäkyvät), mutta kun on käyttänyt muutaman minuutin konetta niin kuuluu piippaus ja hiiri sekä näppäimistö lakkaavat toimimasta, eikä ole muuta vaihtoehtoa, kuin resetoida kone. Ihmeellistä sekin ettei kone tee tuota kun vain nettiselaimelle, sillä esimerkiksi Wordia/Exceliä käytettäessä ei tuota ilmene. Ei ilmene myöskään pelejen kanssa, eikä ole ilmennyt ennen noiden ajureiden päivittämistä.

 

Näytönohjaimena on nVidian GeForce FX 5600 256Mb. Uudet ajurit latasin nVidian kotisivuilta ja ainakin tämä ohjain löytyi listasta, joille ajuri oli tarkoitettu. Tässä  on vielä tuo ajuriversio: Versio 81.98

 

Eli tämmöiseeseen jos joku keksisi ratkaisun, niin olisin kiitollinen!

edit: On kokeiltu myös IE6 kanssa ja tekee saman

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kuulostaa selvältä ajurivirheeltä. 5600 on sen verran vanha piiri jo, että uusimmissa ajuripäivityksissä saattaa tulla sillä kortilla tapahtuvia virheitä, joita ei huomata ennen julkaisua. Kokeilepa muutaman pykälän vanhemmalla. Valitse Nvidian sivulta driver archive, niin sieltä löytyy. Kokeile vaikka 77.72-versiolla, sitä mulla ainakin on muistaakseni käytössä tuolla piirillä, eikä varmaan sitä piiriä koskevia päivityksiä ole sen jälkeen tullut. Saattaa olla että olen jotain 8:lla alkavaakin käyttänyt sillä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitoksia Esa!

Vaihdoin tuon ajurin tuohon vanhempaan versioon ja ainakaan vielä ei ole tullut mitään ongelmia. Eli siis ongelma on ilmeisestikkin ratkennut.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään