Sami Puro

Lue ensin: Ohje - Ilmailun uutiset

3 viestiä aiheessa

Tässä viestissä on kerrottu muutamia tärkeimpiä yleisiä asioita liittyen tähän nimenomaiseen keskustelupalstaan. Tarkemmat käyttöehdot löydät Säännöt-sivulta.

 

 

Yleistä

 

Ilmailun uutiset -alue on ilmailuun liittyville tapahtumille ja uutisille tarkoitettu alue. Tällä foorumilla seurataan viimeisimpiä alan uutisia ja keskustellaan niistä.

 

Muutamia tämän foorumin käytön kannalta huomioitavia sääntöjä:

 

 • Aloita jokaiselle uudelle uutiselle uusi viestiketju (ellei uutinen liity aiemmin käsiteltyyn asiaan).
   
 • Ennen kuin aloitat viestiketjun uuden uutisen pohjalta, varmista ettei olemassa ole jo saman uutisen pohjalta tehtyä viestiketjua. Uusimmat uutiset löytyvät tältä palstalta suhteellisen nopeasti.
   
 • Otsikoi uusi viestiketju selkeästi, jotta jo otsikosta käy ilmi uutinen.
   
 • Kerro aina uutisen lähde (jos sellainen saatavilla, esim. linkki alkuperäiseen uutiseen)
   
 • Itse viestissä on suositeltavaa referoida uutista lyhyesti. Älä kuitenkaan kopioi koko uutistekstiä muilta sivustoilta. Jos kyseessä ei ole suomenkielinen uutinen, on kohteliasta lyhyesti kertoa mistä uutisessa on kyse.
   
 • Koska jokaiselle uudelle uutiselle perustetaan uusi viestiketju, ei kaikkein vähäpätöisimpiä uutisia välttämättä tarvitse lähettää palstalle (esim. "Air New Zealand tilasi kaksi A330-konetta lisää entisten kahdenkymmenen lisäksi ...").

 

Muille kuin uutisaiheille on oma alueensa: Yleinen ilmailukeskustelu.

 

 

 

Viestien otsikointi

 

Muista otsikoida viestisi selkeästi; siten, että jo otsikosta käy ilmi minkälaisesta uutisesta on kysymys.

 

 

 

Radiolaki

 

Keskusteltaessa ilmailuasioista on hyvä muistaa Suomen radiolaki, joka käytännössä kieltää kertomasta mitään ilmailuradion (tai -skannerin) kautta kuultua tietoa eteenpäin. Katso tarkempi lakiteksti tästä linkistä (37§ - Radioviestinnän luottamuksellisuus).

 

Eli älä siis kerro yleisesti tällä tai muullakaan palstalla asioita joita olet vain ilmailuradion kautta kuullut.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

HUOMIO

 

* Tästä eteenpäin kaikille uusille uutisille tulee perustaa uusi oma viestiketju!

 

* "Lentoyhtiöuutisia" -megaketjut lukitaan ja jaetaan ajallaan osiin (pl. kaikkein vanhimmat viestit).

 

* Jos uutinen on jatkoa jo olemassaolevaan uutiseen/viestiketjuun, lähetetään se tietysti ko. viestiketjun jatkoksi. Muutoin uusi ketju uudelle uutiselle. Muista asianmukainen otsikko, jotta uutisen sisältö käy siitä jo selville.

 

* Erilaiset (hyvin pienet) pienuutiset luodaan tarpeen mukaan pieneksi kokoelmaketjuksi, tai jos uutinen on hyvin vähäpätöinen (ja ulkomailta), ei se välttämättä tarvitse palstatilaa.

 

 

Muutos siksi, koska "lentoyhtiöuutisia"-megaketjut ovat vaivalloisia seurata etenkin jos et ole kirjautunut palstalle ja et näe mikä on ollut uusin viesti edellisen vierailusi jälkeen, ja myös siksi että ketjuista joutuu nykyisellään pilkkomaan kiinnostavia aiheita omiksi ketjuikseen melko usein.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Uutispalstalle tulee nyt aika ajoin uusia uutisketjuja lähettäjältä "newsBot", joka on toistaiseksi vielä testivaiheessa oleva palvelu. Tämä automaattinen uutisvahti hakee tietyiltä tahoilta uutisia ja tiedotteita ja lähettää ne automaattisesti tänne palstalle.

 

Tarkoituksena on sujuvoittaa ja nopeuttaa uutisvirran tuottoa näiden tiettyjen "luotettavien" kotimaisten uutistahojen osalta (esim. Ilmavoimat, Finnair). Mitään täysautomaattista uutispalvelua palstasta ei ole tarkoitus kuitenkaan luoda, vaan ajatuksena on ollut vähentää työtä ja nopeuttaa seurantaa.

 

Toistaiseksi, testivaiheessa, kaikki viestit ohjautuvat vielä erilliselle piilotetulle alueelle josta tarkastuksen jälkeen valvojat voivat siirtää niitä näkyviin. Myöhemmin viestit tulevat uutisalueelle heti automaattisesti, mutta voivat sen jälkeen vielä vaatia valvojilta esim. yhdistämistä saman aiheen aiempaan ketjuun tms.

 

Kaikki uutiset ovat täysin alkuperäisen tiedotteen mukaisia (pitkiä voidaan lyhentää), ja hyvän tavan mukaan sisältävät viitteen lähteestä ja linkin alkuperäiseen tiedotteeseen (koska emme kuitenkaan halua omia toisten tiedotteita ikään kuin itse kirjoitettuina uutisina kuten jossain tapahtuu).

 

Palaute on tervetullutta, mutta toistaiseksi tosiaan kyseessä on kokeellinen palvelu joka liittyy osaltaan tuleviin sivuston uudistuksiin.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
Vieras
Tämä aihe on nyt suljettu uusilta viesteiltä.