Guest jullex

Huoltofirmojen vastuusta

3 viestiä aiheessa

Kannettavastani meni n-ohjain rikki joten päätin soittaa takuuhuoltoa suorittavaan firmaan. Valmistajan sivuilla huoltoajan sanottiin olevan viisi työpäivää ja rahdit päälle. Samaa lupaili myös huoltokutsun vastaanottanut henkilö.

Kone vietti huollossa puolitoista viikkoa ennen kuin siihen koskettiinkaan. Kun valitin asiasta, suostuivat he ottamaan koneen käsittelyyn, vaikka heillä oli "tupa täynnä". Palautuksen sanottiin menevän "reippaasti ensi viikon puolelle".

Viikon odoteltuani otin jälleen yhteyttä ko. firmaan, mikä on sivumennen sanoen aina yhtä tuskaa; jonotus kestää poikkeuksetta n. 15 min. Tällä kertaa sanottiin, ettei varaosia ole, ja kehotettiin toivomaan parasta.

Odotin pari päivää, eli tämän viikon tiistaihin. Nyt osaa ei ole kuulemma edes Saksassa, joten kone tulisi viettämään aikaa huollossa vielä pari viikkoa. Puhelun aikana huoltohenkilölle kuitenkin selvisi, että osia sittenkin on, ja lupasi koneen takaisin tämän viikon torstaiksi. Eipä kuulunut konetta.

En enää oikein tiedä, mitä tässä pitäisi tehdä. Onko asiakkaalla minkäänlaista mahdollisuutta saada hyvitystä lähes nelinkertaiseksi venähtäneestä huoltoajasta?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kuluttajaviraston sivulta lainattua:

 

Laitteen voi korjata ennen vaihtamista – korjausaika noin kaksi viikkoa

 

”Myyjä ei suostunut vaihtamaan viallista laitetta heti uuteen, vaan lähetti sen huoltoon.” ”Laite oli takuukorjauksessa viisi viikkoa, koska Suomessa ei ollut saatavilla varaosaa”.

 

Myyjällä on oikeus korjata tuote ennen sen vaihtamista toiseen. Kohtuullinen korjausaika on takuukorjauksissa maksimissaan kaksi viikkoa. Jos korjausaika jostain syystä venyy, kuluttajalla on oikeus vaatia vähintäänkin sijaislaitetta korjauksen ajaksi viimeistään kahden viikon jälkeen.

 

Linkki Artikkeliin

 

-Esa

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään