Juha Paulavuo

Indonesia kieltää yli 20 vuotta vanhat koneet

3 viestiä aiheessa

Indonesian hallitus on rajoittanut maan matkustaja- ja rahtikoneiden (suihkukoneiden) iän 20 vuoteen tai 50 000 nousuun/laskuun.Perusteluina on maan lentoturvallisuuden lisääminen. ASN

 

Myös Uganda suunnittelee vastaavaa ASN

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kieltämättä yli 20 vuotta vanhalla koneella voi lentää jos sitä on huollettu. Mutta jos konetta ei ole huollettu 20 vuoteen ei paljoa ole enää tehtävissä.

 

Ongelma on varmasti myös se että vanhalla koneella, jonka hinta määräytyy lähinnä alumiinin kilohinnan mukaan, on suurempi houkutus alkaa laiminlyömään huoltoja maksimaalisen voiton tavoittelussa. Uudempi kone sen sijaan luonnollisesti pitää arvonsa paremmin jos sitä huolletaan säännöllisemmin. Uskoisin että jotain tällaista ajattelumallia saattaa olla takana.

 

blue skies,

-- Olli

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ymmärtääkseni Indonesian uusi 20 vuoden ja 50000 syklin rajoitus koskee vain sellaisia koneita, jotka rekisteröidään sinne tämän määräyksen antamisen jälkeen. Jo rekisterissä olevilla koneilla voidaan ilmeisesti lentää edelleen 30 vuoden ikään ja 70000 sykliin asti, edellyttäen, että ne ovat lentokelpoisessa kunnossa.

 

Toki tämä uusi määräys parantaa turvallisuutta siten, että 20 vuotta vanhempia koneita ei enää voida "dumpata" Indonesiaan.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään