Guest LEMPPA

Kuinka luodaan uusi asema kiintolevylle?

4 viestiä aiheessa

 

Eli miten tehdään uusi asema kiintolevylle kun nyt on vain C ja D asema niin kuinka luodaan esim. M tai S asema?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Paikallisten levyjen asematunnukset viittaavat fyysiseen osioon. Jos haluat pilkkoa levysi useammaksi asemaksi, sinun pitää osioida se uudelleen joko Windowsin tai sen asennuslevyn omilla toiminnoilla (poistettavan osion tiedot häviävät aina) tai apuohjelmalla, kuten Partition Magic (tiedot saattavat hävitä silloinkin).

 

Jos haluat vain muuttaa olemassa olevan aseman tunnusta, se käy Windows XP:ssä levynhallinnassa (kuten osiointikin). Pääset sinne esim. klikkaamalla oikealla Oma tietokone -kuvaketta ja valitsemalla Hallitse. Valitse Levynhallinta, klikkaa oikealla osiota, jonka tunnuksen haluat muuttaa ja valitse "Muuta aseman kirjain ja polku". HUOM! Älä muuta asematunnusta niiltä levyiltä, joille on asennettu Windows tai joitain ohjelmia. Ne lakkaavat toimimasta. Myös CD-asemien kirjaintunnukset muutetaan samalla tavalla.

 

Myös monet USB-liitäntäiset laitteet, kuten kamerat ja kortinlukijat näkyvät levyasemina. Niidenkin tunnukset voi muuttaa samalla tavalla.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Minä ainakin onnistuin sekoittamaan koko koneen Partition MAgicin avulla ja niin ovat muutamat muutkin tuttuni joten en henkilökohtaisesti suosittele sitä ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Miula taas ei ole ollut mitään ongelmia Partition Magicillä osioidessa. Käyttäny sitä monta vuotta jo, eikä oo töppäilyjä tullut :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään