Esa Kaihlanen

Google Earth spottauksen apuvälineeksi?

5 viestiä aiheessa

Tuossa uusimmassa EFHK:n spottauspaikkaketjussa oli näppärästi käytetty Google Earth -ohjelmaa paikkojen esittelyyn. Tuli mieleen, että voisiko tuota ohjelmaa hyödyntää laajemminkin kuin vain kuvaruutukaappauksiin. Omat paikkamerkinnäthän on mahdollista tallentaa, ja myös lähettää toisille. Mitä jos halukkaat tekisivät hyvin tuntemistaan kentistä tuollaiset paikkakokoelmat, ja ne kerättäisiin yhteen (vaikka kenttäkohtaisesti) muidenkin kiinnostuneiden saataville?

 

Tein itse testimielessä muutaman paikan listauksen Jyväskylään:

http://people.cc.jyu.fi/~ekkaihla/temp/Spottauspaikat-EFJY.kmz

 

Homma toimii siis siten, että tallentaa tuon tiedoston johonkin, vaikka väliaikaiseen hakemistoon (oikealla hiirennapilla "save as" tms, ei aukea selaimeen!) ja sieltä sitten kaksoisnapauttamalla nuo paikat siirtyvät Google Earthiin. Ne tulevat aluksi Temporary Places -otsikon alle, eli jos nuo haluaa pysyvästi talteen niin ne on itse siirrettävä sieltä pois. 

 

Tuosta olisi se hyöty, ettei tarvitsisi ihmetellä karttapohjien tekijänoikeuksia, sillä niitä ei tarvitsisi enää siirrellä.  Huonona puolena on se, että maaston tarkkuus ei ole päätähuimaava, ellei kenttä sitten satu sijaitsemaan tarkempien satelliittikuvien alueella...

 

Mikäänhän ei myöskään rajoita tekemään tällaisia "oppaita" muillekin kuin Suomen kentille, täällä kuitenkin matkustavaa porukkaa löytyy.

 

 

-Esa

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Olikos siitä google earthista joku maksullinenkin versio? Jos joku hankkisi sen, nin saataisiin tosi tarkkoja paikkakuvauksia. :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään