Ilkka Mäkelä

Englannin parlamentti: lentoyhtiöitä ei voi syyttää matkustajien veritulpista

1 viesti aiheessa

Parlamentin ylähuone, House of Lords, on ratkaissut Englannin korkeimpana siviiliasiain tuomioelimenä mm. British Airwaysin hyväksi sen, että varsinkin pitkillä lennoilla esiintyvät jalkaveritulpat, jotka voivat nousta ylöspäin ja aiheuttaa keuhkoveritulpan ja kuoleman, eivät ole "onnettomuuksia" Varsovan sopimuksen sääntöjä sovellettaessa, eikä niistä tapauksista voida vaatia korvausta lentoyhtiöltä.

 

Jalkaveritulppa (DVT, deep vein thrombosis) syntyy mm. pitkillä lennoilla, kun jalkoja ei liikutella, ja kehittyessään keuhkoveritulpaksi (pulmonary embolism) voi aiheuttaa kuoleman, ellei oireita tunnisteta ja potilas pääse sairaalahoitoon.

 

Korvauskanteita on nostettu ympäri maailmaa, mutta koska siis ei ole kyse lentoyhtiön tuottamuksesta vaan tilanteesta, joihin matkustajien on itse varauduttava, kanteet eivät ole menestyneet. Veritulppariskiryhmäläiset matkustavat siis omalla vastuulla.

 

Riskialttiita ovat yli 40-vuotiaat, tupakoitsijat, alkoholia nauttivat, ja mm. yli 35-vuotiaat naiset, jotka käyttävät e-pillereitä.

 

Neuvona on mm., että jalkoja pitäisi säännöllisesti liikutella esim. kävelemällä koneen käytävällä puolen tunnin välein.

 

Tuli mieleen nostaa tämä juttu esiin, kun nykyisin on jopa yli 17 tuntia kestäviä lentoja karjavaunuluokassa...Ja lääketieteellinen info on sitten nettilääkäritietoa, että älkää tappako, jos joku detalji on väärin.

 

http://www.atwonline.com/news/story.html?storyID=3361

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään