Yrjö Haapala

Medi-Heli pysyttelee maan pinnalla

13 viestiä aiheessa

 

Lääkärihelikopteri Medi-Heli ei toistaiseksi tee hälytyslentoja. Syynä lentotaukoon ovat Medi-Helin hankkimat uudet, omat helikopterit, joiden huolto-organisaatiolle ei ole saatu Ilmailulaitoksen hyväksyntää.

 

- Huoltotoiminnan auditoinnin piti tulla valmiiksi viime torstaina, mutta Ilmailulaitos ei vielä antanut hyväksyntää. Asiaa on työstetty ja nyt odotamme, että lupa saataisiin ylihuomenna, Medi-Helin ylilääkäri Janne Reitala kertoi STT:lle illalla.

 

Medi-Heli on pysytellyt maan pinnalla viikon verran. Tuolloin yhtiön vanhat kopterit lähtivät takaisin itävaltalaiselle omistajalleen. Uudet kopterit on katsastettu maahan tuotaessa ja niillä lennetään parhaillaan koulutuslentoja.

 

- Yksikkömme ei ole toimintakyvytön, vaan hälytykset pyörivät normaalisti ja me operoimme autolla. Tähän aikaan vuodesta käytämme normaalistikin autoa paljon enemmän kuin kopteria, Reitala sanoo.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
lmailuviranomainen: Medi-Helin kopterit maassa ensi viikkoon

Julkaistu 14:37

 

 

Lentoturvallisuushallinnon mukaan Medi-Helin lääkärihelikopterit eivät pääse tehtävälennoille ainakaan tämän viikon aikana. Tauko voi venyä tätä pidemmäksikin.

    Lentotauko johtuu siitä, että Medi-Heli-yhdistyksen lento-operaattorin Skärgårdshavets Helikoptertjänst Ab:n uudet kopterit eivät ole vielä saaneet hyväksyntää huolto-organisaatiolleen.

   

Ilmailuviranomaisten mukaan lupia on haettu myöhään.

    "Emme ole vieläkään saaneet kaikkia tarvittavia asiakirjoja ja vastauksia. Emme voi jatkaa asian käsittelyä ennen ensi viikkoa", kertoi ilmailuinsinööri Ilkka Aittola Ilmailulaitoksen lentoturvallisuushallinnosta STT:lle keskiviikkona.

    Aittolan mukaan tällaisten lupa-asioiden käsittelyyn menee noin sata työtuntia. Hän ei osaa arvioida, milloin lääkärikopterit pääsevät taas ilmaan.

 

STT

 

Hesari

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mikseikään voi jatkaa ennen ensi viikkoa?  Pidennetty viikonloppu tiedossa päättäjällä vai?

 

Siinähän se oli sanottu: "ei ole saanut tarvittavia vastauksia ja asiakirjoja" . Ja mahdollisesti siellä on muidenkin firmojen hakemuksia käsiteltävänä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Medi-Helin tauon ensimmäinen uhri?

 

Päivän Iltasanomat kertoo:

 

34-vuotias mies putosi kävelysillalta ajoradalle Espoon keskuksessa toissailtana kello 21.00. Paikalle hälytettiin Medi-Heli, mutta lentolupien puuttumisen vuoksi se ei pystynyt nousemaan Vantaalta.

 

Mies sai onneksi apua Medi-Helin maayksiköltä, joka oli sattumalta Espoossa. Hoidosta huolimatta pudonnut kuoli vammoihinsa sairaalassa eilen aamuyöstä.

 

Medi-Helin kopterit ovat olleet pois pelastustoiminnasta viikon, koska uusien koptereiden huolto-organisaatiolla ei ole ilmailuviranomaisten hyväksyntää.

 

Medi-Helin mukaan sen lentotoiminnan pysähtyminen ei ole johtanut ihmishenkien menetyksiin kiireellisissä hätätapauksissa.

 

- Ei ole tiedossa, että mitään fataalia olisi sattunut, Medi-Helin toiminnanjohtaja Risto Manninen sanoo.

 

Medi-Helin ylilääkäri Janne Reitala vakuutti onnettomuuspäivänä samaa.

 

- Medi-Helin koptereiden lentotauko ei ole vaarantanut potilaiden hoitoa, Reitala sanoi.

 

Pelastuslaitos luokitteli tapauksen ns. A-riskiluokkaan kuuluvaksi eli lääkärin pitäisi lähteä paikalle.

 

- Nyt Medi-Heli ei noussut. Heidän maayksikkönsä oli sattumalta lähellä, joten lääkäri saatiin paikalle kohtalaisen nopeasti, sairaankuljetuspäällikkö Juha Karhu Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta sanoo.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Medi-Heli neuvottelee lennoista Copterlinen kanssa

 

Lääkärihelikoptereiden toiminnasta vastaava Medi-Heli on neuvotellut Copterlinen kanssa lentotoiminnan jatkamisesta. Copterline on tarjonnut kalustoaan Medi-Helin käyttöön.

 

Medi-Helin toiminnanjohtaja Risto Manninen kertoi perjantaina, että yhdistys on pyytänyt Copterlinea selvittämään, mitä toimia tarvitaan viranomaisten hyväksynnän saamiseksi.

 

-- Meidän kannalta on luonnollisesti erittäin tärkeää se, että vaikka kiire onkin, niin tämä tehdään oikealla, laillisella ja hyväksyttävällä tavalla, Manninen korostaa.

 

Mannisen mukaan varsinainen sopimus voidaan tehdä, kun byrokratia, eli lähinnä lentäjien koulutusvaatimukset ja lupa-asiat, on selvitetty. Neuvottelut koskevat kahta helikopteria, jotka tulisivat Medi-Helin tukikohtiin Vantaalle ja Turkuun.

 

-- Ajasta en osaa sanoa. Vähintäänkin ensi viikosta ilmeisesti olisi kysymys, toiminnanjohtaja jatkaa.

 

Medi-Helin lentotoiminta on ollut pysähdyksissä marraskuun lopulta alkaen, koska yhdistyksen käyttämän Skärgårdshavets Helikoptertjänstin uudet kopterit eivät vielä ole saaneet ilmailuviranomaisten hyväksyntää huolto-organisaatiolleen. Medi-Heli on kuitenkin hoitanut saamansa hälytystehtävät autolla.

 

STT

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Älkääs ny hosukos ja jutelkos jauhaten   .  ::)

 

Kyllä tuo Mediheli taas pian lentää.

Huollon katselmus/auditointi on käynnissä ja ehkä jo suoritettu.

 

Ihan normaalia byrokratiaa koko viive.

Asiakas ei ole hoitanut papereitaan ajoissa kuntoon.

Viranomainen ei voi hyväksyä huhuja. ;)

 

Lennetään taas, kun kaikki kunnossa.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
HUS maksaa osan Medi-Helin kustannuksista

 

Helsinki. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS on vuoden alussa ottanut vastuulleen alueensa lääkärihelikopterin Medi-Helin lääkintätoimen kustannukset.

      Kopterin päivystävät lääkärit ovat HUSin palveluksessa, mutta lentäjät Medi-Heli ry:n palveluksessa. Yhdistys vastaa myös Medi-Helin tukikohdista, lentotoiminnasta sekä tukipalveluista.

     

Yhteistyössä on mukana myös Keski-Uudenmaan pelastuslaitos, joka antaa toimintaan lentoavustajan.

      Medi-Helin lääkinnällisestä toiminnasta vastaava osastonlääkäri Janne Virta uskoo, että tämän yhteistyön myötä lääkärihelikopteritoiminta nivoutuu entistä vankemmin julkiseen erikoissairaanhoitoon.

     

Käytännössä koptereiden toiminta ei muutu millään tavalla. Yksikkö päivystää tukikohdassaan Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

      Ilmailulaitoksen asettamat lentotoiminnan rajoitukset jatkunevat Virran arvion mukaan vielä parin viikon ajan.

Hesari

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään