Ismo Nurmi

Filmiskannerin asetuksista

4 viestiä aiheessa

Ostin halvalla parissa artikkelissa kehutun filmiskannerin Plustek 7200:n ja yllättävän terävää jälkeä kyllä tulee, mutta muuten homma on ihan keturallaan. Ennen kuin sanotte, ettei halvalla saa hyvää niin kysynpä kuitenkin mitä ehkä pitäsi säätää, että parista ikävästä puutteesta selvittäisiin. Se on selvää, että julkaisukelpoista jälkeä ei synny, mutta jos tämän saisi edes sen verran viritettyä, että dioista saisi edes digitaaliset varmuuskopiot. Ensinnäkin värit ovat täysin hukassa, säätöjä skannausohjelmassa on aika lailla samat kuin jossain yksinkertaisessa kuvankäsittelyohjelmassa ja niiden haarukointi ei merkittävämmin tunnu muuttavan lopputulosta. Toiseksi varsinkin kuvien taustat menevät jotenkin tukkoon (kt. erityisesti metsää ja maata). Onko mitään tehtävissä vai heitetäänkö vesilintua - olisi pitänyt uskoa että halpa filmiskanneri on utopiaa. Tässä esiemerkit (siis dioista).

 

[ attachment removed / expired ]

 

[ attachment removed / expired ]

 

[ attachment removed / expired ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vähän vaikee kommentoida, kun ei tunne laitetta ja softaa. Mitäs jos kokeilisit Vuescan softaa.

http://www.hamrick.com/ Ota kokeiluversio, ja testaa sillä.

 

Jos sillä tulee sun mielestä asiallista jälkeä, niin skanneri on ok. Useasti näissä on itsellä mennyt aikaa softan kykyjen löytämisessä. Oikeestaan mikään softa ei osaa automaattisesti tehdä hyvää jälkeä. Toi Vuescan on melkein ainoo millä tulee automaatilla asiallisehkoa. Silti softa joka tuli mukana voi olla parempi, jahka pääsee jyvälle sen järkevästä käytöstä.

 

Jos skannaaminen ei ole tuttua entuudestaan, niin lukaise vaikka tällainen pohjiksi.

http://www.scantips.com/

 

Ja sen verran vielä: Älä masennu jos homma ei ihan heti aukea, ja kuvat ole täydellisiä. Toi on ihan oma maailmansa, skannata noita. Ja vie 10 kertaisen ajan digioriginaaliin nähden, siis sitten kun pääset jyvälle laitteesta/softasta.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ok, jos en sitten heitäkään vesilintua aivan heti. Vuescania kokeilin ja ei oikein vakuuttanut - laitteen oma softa on miellyttävämpi käyttää. Kiitti linkeistä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

diaskannaus on taitolaji ja nimen oman kun diat ovat eri aikakaudelta.  Sinun kuvista sanoisin että ensimainen tarvi vihreä väriä nyt kun liikut valom mailmassa sinullä on van 3 väriä vihrea åunaista ja sinista.  jos vihreä putuu kuvasta tule magentasävynen jos tääs punainen on heikolla kuvä on Cyansavynen ja tääs sinensen puute ilmaistu kelertavassa kuvassa.  toimi toki toisen päinkin.

 

Niiten taustojen ongelma voi olla hankalamppa mutta yrittä saada maholisiman korkea bit arvo väreille.  (8bit mielumin 16bit)  ja resolutio ihään tappin MUTTA vaan ja ainostan optista resolutio eli ei kannatta intepoloita ylöspäin.

 

kaikki hienosäädöt ja koonmuutamisen kannatta käytä kuvakesiteluhojelma.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään