Guest hurrikane2

Suositeltavia digikameroita (hintaluokka: 250-350 €)?

7 viestiä aiheessa

Olen yrittänyt käydä läpi vanhoja keskustelupalstoja yms. mutta tarkkaa vastausta seuraavaan kysymykseen en saanut. Mitä tämän päivän digikameroita suosittelette sellaiselle ostajalle (tässä tapauksessa kyseessä olisi tämän herran velipuoli :P), jolla olisi budjettina suurin piirtein 250-350 €? Kamera tulisi käyttämään ihan tavalliseen jokapäiväkäyttöön. Tähän asti puheessa ovat lähinnä olleet seuraavat mallit: Minolta Dimage Z3 ja Kodak EasyShare Z7590. Mitä merkkejä kannattaa katsoa, jos haluaa pysyä huonosta optiikasta eroon?

 

EDIT: Kuin myös Kodak EasyShare Z740? ???

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Katselin itse vaimolle jotain pienehköä pokkaria, päädyin Sonyn DSC-P200 - malliin. Siinä oli edes jotenkin hyväksyttävä kuvanlaatu, nuo pienemmät exlimit sun muut tuottavat kyllä niin kohinaisia ja surkeita kuvia. Haittapuolina on tietty se memorysticki mutta muuten vaikutti nopealta ja fiksulta vehkeeltä. Maksoi 264€ topvisionissa (www.topvision-online.de). Laajakulma tietty olisi kiva, mutta sellaiset mallit menevät jo lähemmäksi 400 euroa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Toisaalta kaikista niistä puuttuu esim. nuo 8+ x analogiset zoomit, jotka löytyvät esim. Z3:sta ja ym. Kodakeista. Z3:n kuvat vaikuttavat hiemän värittömiä (ks. Steve's). ???

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Isoa zoom-kerrointa ja laajakulmaa ei voi olla samassa optiikassa.  Pitkäzoomiset venyvät lyhyestä normaalista pitkähköön teleen. Eli jos nimenomaan tele on tärkeä eikä niinkään sisätiloissa tai maisemien kuvaaminen, sitten pitkä zoom on oikea valinta. Laajakulmasta pikkuteleen ulottuva optiikka on yleiskäytöisempi.

 

Edit: Jaa, tulihan Nikoniltakin justiin 18-200 mm järkkärioptiikka, joka nimenomaan venyy laajakulmasta pitkähköön teleen. Pokkareissa en ole kuitenkaan tuommoista venymistä nähnyt.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään