Sami Puro

Fintraffic aloittaa muutosneuvottelut - useille lentokentälle suunnitellaan etälennonjohtoa

1 viesti aiheessa

https://www.kaleva.fi/fintraffic-aloittaa-muutosneuvottelut-oulun-lentok/5610826

Lainaa

 Valtion omistama liikenteenohjausyhtiö Fintraffic aloittaa lennonvarmistusta koskevat muutosneuvottelut.  Fintraffic tiedottaa suunnittelevansa etälennonjohtoa Oulun, Ivalon, Kittilän, Kuusamon, Maarianhaminan, Turun ja Vaasan lentokentille.

Fintrafficin mukaan etälennonjohto mahdollistaisi lennonjohtopalveluiden tuottamisen yhdestä työpisteestä useammalle lentoasemalle silloin, kun palveluille on kysyntää.

Muutosneuvottelujen jälkeen yhtiössä päätetään järjestelmähankintakilpailutuksesta. Jos järjestelmähankintakilpailutus käynnistetään ja etälennonjohtohanke toteutuu, se tulisi käyttöön vuosien 2025–2027 aikana.

 

Ja lisäselittelyt myös Fintrafficin sivuilta tässä: https://www.fintraffic.fi/fi/uutiset/etalennonjohto-vastaisi-tulevaisuuden-toimintaympariston-vaatimuksiin

Lainaa

Lentoliikenne on kohdannut pandemian ja Venäjän hyökkäyssodan takia isoja haasteita viime vuosina. Alan kaikki toimijat etsivät määrätietoisesti nykytilanteeseen soveltuvia keinoja uudistaa toimintaa sekä parantaa palveluiden laatua ja tehokkuutta. Suomessa lentoasemien liikenteen ja matkustajamäärän kehitys on entisestään eriytynyt kriisien seurauksena ja erityisesti vähäliikenteisten lentoasemien tilanne on haastava.

Yksi lennonvarmistusalan kustannustehokkuutta parantava hanke voisi olla etälennonjohto, jonka käyttöönotto mahdollistaisi palveluiden tuottamisen joustavasti ja laadukkaasti silloin, kun niille on kysyntää. Tämä helpottaisi etenkin sellaisten lentoasemien toimintaa, joilla on vähän lentoja tai lentojen määrä vaihtelee voimakkaasti eri aikoina. Huoltovarmuus paranisi ja esimerkiksi kiireiset elin- ja sairaskuljetukset eivät olisi riippuvaisia lentoasemien lennonjohtojen aukioloajoista. Toimintatapa tukisi erinomaisesti sekä Suomen että sen eri alueiden saavutettavuutta.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään