Veikko Karasvirta

Lupa pitäisi kysyä kuvien julkaisemiseen!!!!

8 viestiä aiheessa

Koneestani, mukaanlukien itseni ja kyytiläiseni, on vuosien varrella otettu lukuisia kuvia lentokentillä notkuvien kuvaajien toimesta, ja nämä on sitten julkaistu erinäköisillä ilmailun someforumeilla lupaani kysymättä. Miksi näin kuvitellaan olevan  sopivaa tehdä? Lupa pitäisi kysyä kun toisen omaisuus ja naama laitetaan someen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kuvia saa julkaista aivan vapaasti kunhan kuvan kohteen kunniaa tai yksityisyyttä ei loukata. Tästä on jauhettu esimerkiksi Israelin kansallisen lentoyhtiö El Alin kanssa jossa heidän edustajansa ovat tulleet vaatimaan kuvaajia poistamaan kamerasta kuvat heidän koneistaan. Turhaa valitat täällä. Vähän niinkuin "voi voi" tilanne. 

5 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kun 2015 keräsimme Malmin lentokentältä kuva-aineistoa (ihmisiä ja toimintaa) Suomen ilmailumuseon Malmi ilmailee -kuvakokoelmaan, tätä kysymystä pohdittiin yhdessä museon kanssa. Todettiin, että em. hyviä tapoja noudattaen julkisilla paikoilla on lähtökohtaisesti lupa kuvata ihmisiä.

1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hieman taustoitusta keskustelulle.

Rodney

https://www.flightforum.fi/gallery/image/988-oh-u486/#comment-836

2 tuntia sitten, Veikko Karasvirta kirjoitti:

Tämäkin kuva otettu "salaa" ja julkaistu ilman lupaamme.  Kuinka hemmetissä lentokonebongarit  ovat sitä mieltä, että kun notkuvat kentillä ja kuvaavat jokaisen laskeutuvan koneen, niin kuvat saa sitten ilman muuta laittaa sosiaaliseen mediaan lupaa kysymättä?  (vert pornofilmien katseljat: Kun ei itse enää pystytä, niin sitten katsellaan kun muut tekevät)

3 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Veikko mainitsi minun Nummelan MILK Flyinnissä ottamani kuvan salakuvaksi ja olisi lupa pitänyt kysyä tilaisuudessa. Harmillista jos julkiseen tilaisuuteen saapuvan koneen kuvaaminen ja sen kuvan julkaisu olisi jotenkin ohjaamossa olevia ihmisiä loukkaavaa kuvattavien mielestä. Kyseinen kone jätettiin platalle kuomu auki ihmeteltäväksi ja siten kuvattavaksi. Koneen ympärillä ei ollut ketään estämässä tai tiedottamassa kuvauskieltoa kun otin jopa ohjaamokuvan ja siten julkaisin sen Jetphotos palvelussa https://www.jetphotos.com/photo/9186460 . Minulle ilmailua seuraavana ja dokumentoivana kansalaisena ilmailun kuvaaminen eri muodoissa on hieno harrastus ja olen ylpeä kuvistani. Haluan dokumentoida suomalaista ja kansainvälistä ilmailua, niin että tulevaisuudessa voidaan palata tähän aikaan ja todeta millaista lentokalustoa on milloinkin ollut. Esimerkiksi Flightradar palvelu käyttää Jepthotos kuvapankin tuoreimpia kuvia. Toisinaan omat kuvani on päätyneet maailmanlaajuisesti näkyvillle tutkapalvelun kautta. Se että koneissa väistämättä näkyy joskus ihmisiä, ei kuitenkaan ole kuvien tarkoitus. Esimerkiksi Jetphotos sivusto hylkää kuvat joissa ihmiset on tunnistettavissa. Toistaiseksi lain mukaan on mahdollista kuvata yksityisen henkilön omaisuutta ja julkaista niitä kuvia eri medioissa. Harmillista kun Veikko on pahoittanut mielensä. Minusta OH-U486 on muiden koneiden joukossa hieno kone kuvattavaksi ja haluan jatkossakin dokumentoida kyseisen koneen, enkä ole kiinnostunut kenen omaisuutta lentolaite on tai ketä koneen ohjaamossa kulloinkin on. 

turvallisia lentomaileja ja mahtavia ilmailukuvia toivoen,

Jukka

Muokattu: , käyttäjä: Jukka Hemilä
13 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eukkoni ei onneksi ole mustasukkainen, puhumattakaan, että  surffaisi ilmailun kuvafoorumeilla. Tietää, että, lennätän vuosittain mm. nuorempia naisia. Mutta: Miettikääpä te kentillä päivystävät "konespotterit", miltä juuri laskeutuneesta tuntuu kun on  rullannut platalle, ja avaamassa vasta kabiinia,, niin kiertelette koneen ympärillä kameranne räpsyttäen: "Mistäs tulette. kenen kone tämä on, mikä kone tämä on, mihin olette matkalla ,  (istahtaen siivelle) kuinkas kovaa tämä kulkee, jne jne.   Oma asenteeni on pitää  huolta omista asiositani, ja jättää muut rauhaan. Ymmärtääkseni nykyään ei saa mm kapakoissa salaa otettuja kuvia laittaa someen?  Miksi siis lentokentilläkään. 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ehkä salaa kapakassa otettuja kuvia ei saa julkaista mutta mikään ei tee kentällä kuvaamista "salakuvaamiseksi" ei edes se että kuvat on otettu sinun huomaamatta. 

1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään