Ville Gröndahl

AN-225 tuhottu hyökkäyksessä Ukrainaan

39 viestiä aiheessa

23 minuuttia sitten, Mikko Westerlund kirjoitti:

27.2.2022 klo.17.12

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008645849.html

"Reutersin mukaan paikallinen sotilasviranomainen kertoi televisiossa, että Kiovan lähellä sijaitsevalla Hostomelin lentokentällä oli palanut venäläisten hyökkäyksessä ukrainalaisten Antonov 225 -rahtikone."

Antonov on itse tunti sitten viimeksi ilmoittanut edelleen odottavansa vahvistusta asialle.

https://twitter.com/AntonovCompany/with_replies

Ja voihan olla niinkin että se tuhoutunut kone onkin se toinen An-225 eli se pelkkä raato joka siellä myös on.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Huonolta näyttää:

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008608788.html

18:03

Venäjä tuhosi maailman suurimman lentokoneen

Kiovan lähellä sijaitsevalla Hostomelin lentokentällä tuhoutui sunnuntaina venäläisten hyökkäyksessä ukrainalaisvalmisteinen Antonov-225 Mriya -rahtikone. Maailman suurimman lentokoneen tuhoutumisen vahvisti Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba.

- Venäjä on saattanut tuhota meidän "Mriyamme", mutta se ei koskaan kykene tuhoamaan meidän unelmaamme vahvasta, vapaasta ja demokraattisesta eurooppalaisvaltiosta, Kuleba sanoi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vaimoni osaa sen verran venäjää, että pystyi kääntämään minulle tuon nuoren venäläisrouvan Venäjän kansalle suunnatun raportin. Rouvan mukaan venäläiset ovat lentokentällä ikäänkuin töissä eli tekevät (määrittelemätöntä) työtä. No, työtähän se on pommittaminenkin osana hyökkäyssotaa. Vastaavasti rouvan mukaan ukrainalaiset särkevät paikkoja, joita rouva esittelee mielellään. Tietysti myös An-225:n tuho on rouvan mukaan ukrainalaisten aiheuttama. 

Tyhmä kysymykseni on se, että millaisessa utopiassa venäläiset poliitikot elävät? Luulevatko he oikeasti, ettei totuus pikuhiljaa valkene jokaiselle maatuskalle ja tievuskalle. Kyllä Putinin täytyy olla epätoivoinen, kun yrittää ostaa hetken aikaa tällaisilla umpivalheilla. Vähän kuin housuihin kuseminen talvipakkasella: hetken lämmittää, mutta sitten on entistä kylmempi. Jos jotain positiivista hakee, niin vahvistus sille, etteivät venäläiset ole muuttuneet sitten viime kapinan 80 vuotta sitten. Helpottaa omaa ajattelua. 

Parasta mitä on tapahtunut lienee se, että oligarkit  ymmärtävät vihdoin sen, etteivät näe rahojaan enää koskaan, koska niillä rahoilla jälleenrakennetaan Putinin särkemää Ukrainaa (tästä oli jossain puolittainen vahvistus). Toiseksi parasta olisi se, että länsimaat lienevät valmiita neuvottelemaan pakotteista, kun Putin on Haagissa telkien takana (tämä on toiveeni. Sitä ei olla vielä missään vahvistettu).

Seppo 

14 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
04/03/2022 at 23.50, Seppo Kolehmainen kirjoitti:

Toiseksi parasta olisi se, että länsimaat lienevät valmiita neuvottelemaan pakotteista, kun Putin on Haagissa telkien takana (tämä on toiveeni. Sitä ei olla vielä missään vahvistettu).

Eivät länsimaat ole asettaneet mitään pakotteita. Sekoitatko pakotteet mahdollisesti länsimaiden taloudelliseen erikoisoperaatioon, jolla vapautetaan venäjä kapitalismin ikeestä? :cool:

Muokattu: , käyttäjä: Tatu Koiranen
9 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
4 minuuttia sitten, Tatu Koiranen kirjoitti:

Eivät länsimaat ole asettaneet mitään pakotteita. Sekoitatko paketteet mahdollisesti länsimaiden taloudelliseen erikoisoperaatioon, jolla vapautetaan venäjä kapitalismin kiroista? :cool:

Ja mitähän sä tolla tarkoitit?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
2 minuuttia sitten, Juhani Hämäläinen kirjoitti:

Ja mitähän sä tolla tarkoitit?

Eihän sotaa käymättömään maahan voi pakotteita asettaa. 😉

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
1 minuutti sitten, Vesa Ravanti kirjoitti:

Eihän sotaa käymättömään maahan voi pakotteita asettaa. 😉

Aivan. Se olisi hyvin epäasiallista. Erikoisoperaatioita saa toteuttaa, varsinkin, kun tarkoitus on hyvä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
22 minuuttia sitten, Juhani Hämäläinen kirjoitti:

Ja mitähän sä tolla tarkoitit?

Sarkasmia. Hyvin osunutta.

Lainaa

 

Muokattu: , käyttäjä: Markku Koivurova
Tuohon tuli jotain ylimääräistä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
10 tuntia sitten, Tatu Koiranen kirjoitti:

Sekoitatko paketteet mahdollisesti länsimaiden taloudelliseen erikoisoperaatioon, jolla vapautetaan venäjä kapitalismin ikeestä

Tatun lanseeraama "irti kapitalismin ikeestä - erikoisoperaatio" näyttää etenevän suunnitellusti. Italia on laskeskellut takavarikoineensa venäläisten oligarkkien ja poliitikkojen varoja ja varallisuutta tähän mennessä 140 miljardin edestä, muilta mailta en ole vielä löytänyt arvioita. Varmaan Danskessa ja Nordeassa selataan vanhoja tiliotteita ylitöinä sen selville saamiseksi, minne ovat pesseet oligarkkien miljardit, viranomaiset saattavat pian jo kysellä. Englannissa suunnitellaan takavarikoitaville oligarkien kartanoille uutta käyttötarkoitust ukrainalaisten pakolaisten majoituspaikkana, on varmaan jo kalustuskin valmiina sänkyineen ja nahkasohvineen, ei tarvitse kierrätyskeskuksesta hakea. Minulle tutun ja rakkaan Etelä-Ranskan La Ciotat´n pikkukaupungin telakalta takavarikoitiin yhden oligarkin huollossa ollut jahti ja toisen oligarkin jahti Hampurissa. Ehkä Brad Pittkin saa ex-vaimonsa Angelinan venäläiselle oligarkille Bradiltä salaa myymänsä viinitilan osakkeet takaisin. Pitäähän jokaisella itseään kunnioittavalla elokuvamiehellä olla kunnon viinitila Francis Ford Coppolan malliin. Latvia ja Liettua ovat köyhempinä valtioina nimenneet Ukrainan sankareiden kaduiksi ne kadut, joiden varrella Venäjän suurlähetystöt sijaitsevat, kiusa se on pienempikin kiusa. En voi sille tunteelle mitään, että sisäinen minäni hymyilee, kun oligarkeilta viedään heidän omaisuuttaan Ukrainan jälleerakentamiseksi.

Seppo  

6 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
11 tuntia sitten, Juhani Hämäläinen kirjoitti:

Ennekin kerrottu, sarkasmi on taiteenlaji joka toimii puhuttaessa, harvoin kirjoittaessa.

Sanoisin, että kirjoitetun sarkasmin ymmärtäminen on vaikeampaa kuin puhutun, mutta ei ikinä lainkaan mahdotonta. Kun ei ole keskustelukumppanin ilmeitä ja eleitä apuna, menee tulkinta helposti pieleen. Kaikkea lukemaansa kannattaisi aina miettiä hetki ennenkuin muodostaa siitä mielipiteen. 

2 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
10 tuntia sitten, Seppo Kolehmainen kirjoitti:

Latvia ja Liettua ovat köyhempinä valtioina nimenneet Ukrainan sankareiden kaduiksi ne kadut, joiden varrella Venäjän suurlähetystöt sijaitsevat, kiusa se on pienempikin kiusa. En voi sille tunteelle mitään, että sisäinen minäni hymyilee, kun oligarkeilta viedään heidän omaisuuttaan Ukrainan jälleerakentamiseksi.

Seppo  

Helsingin Tehtaankadusta ei tullut koskaan Anna Politkovskayan katua, mutta nyt olisi tilaisuus nimetä se Volodymyr Zelenskyin kaduksi...

4 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Helsingin päättäjät ovat niin munattomia ettei varmasti tule tapahtumaan. Ennemmin se nimetään Anni Sinnemäen kaduksi. 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
3 tuntia sitten, Tommi Pettinen kirjoitti:

Helsingin Tehtaankadusta ei tullut koskaan Anna Politkovskayan katua, mutta nyt olisi tilaisuus nimetä se Volodymyr Zelenskyin kaduksi...

Tunnettujen katujen nimien muuttaminen ei ole järkevää oikein millään mittarilla, eikä toisaalta nimen valinta aktiiviuransa keskellä olevalta poliitikolta ole myöskään järkevää. Zelenskyikin voi sinällään hyvien tarkoitusperien kanssa mennä mokaamaan vielä niin, että nimeä ei katuun sitten haluttaisikaan. Esimerkiksi nyt ammuttu Denys Kireev toivottavasti todella ammuttiin pidätyksen yhteydessä välttämättömän voimankäytön seurauksena, eikä vain teloitettu maanpetturuudesta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kadunnimien muutoksista:

Vilnassa "Ukrainalaisten sankareiden katu". Oslossa "Ukrainan tori". Riikaan tulee "Itsenäisen Ukrainan katu". Tiranassa, Albaniassa "Vapaan Ukrainan katu".

Lainaa

Skyltbyte i Litauens huvudstad Vilnius på onsdagen. Ryska ambassaden är numera belägen på ”Ukrainska hjältars gata”. Foto: Petras Malukas/AFP/TT

I tisdags blev det klart att även de anställda på Rysslands ambassad i Oslo snart kan få en ny vy utanför fönstren. Visuellt kanske det ser likadant ut, men korsningen utanför ska nu heta Ukrainas plass, Ukrainaplatsen.

I Riga i Lettland kommer gatan vid den ryska ambassaden snart att heta Självständiga Ukrainas gata – och i Albaniens huvudstad Tirana får invånarna vänja sig vid namnet Fria Ukrainas gata.

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ryska-ambassader-far-ukrainska-adresser

Sillävälin Washington D.C.:ssä aktivistin pystyttämänä "Presidentti Zelenskyin tie" (ks.kuva), joka taisi jäädä tilapäiseksi stuntiksi.

Lainaa

A sign placed in front of the Russian Embassy in DC renamed the street after Ukraine's president.

The man who placed the sign said it was a symbolic gesture to protest Russia's invasion of Ukraine.

https://www.yahoo.com/news/sign-placed-front-russian-embassy-042954394.html

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään