Tatu Kantomaa

Islanti haaste

35 viestiä aiheessa

Screenshot-(1584).thumb.jpg.630fad9b52a5342c46ec5f2b534125e6.jpgScreenshot-(1580).thumb.jpg.1bf1502ff55eeb70e9ee2db69caff2ae.jpgScreenshot-(1576).thumb.jpg.1cfc1d74e495fc56e5df56d5c0275a76.jpg

Otetaanpa tällainen haaste tähän väliin. Ennen kuin innostun selittämään ummet ja lammet, niin haluan selventää, että vaikka olenkin taas uutta maisemaa värkkäillyt, niin en ole sitä tässä "mainostamassa"/tyrkyttämässä/itselleni mainetta hakemassa. Asuin Islannissa pitkät pätkät ja oikeasti olen sitä mieltä, että maa on kaunis, eikä sen kauneutta näe, jos vierailee vain Keflavikissa ja Reykjavikissa. Niinpä tässä samalla kun olen väkertänyt Islannin lentoestemaisemaa, niin juolahti mieleen tällainen pieni tehtävä, mitä nyt haasteeksi kutsun.

Tarvitaan muutamia maisemia:

https://flightsim.to/file/848/iceland-overhaul

Edelleenkin kyllä suosittelen ORBX ilmaista mesh maisemaa Islantiin, mutta ilman tätäkin varmaan pärjää:

https://orbxdirect.com/product/iceland-mesh-msfs

Sitten testiversio minun lentoesteistä:

Iceland flight obstacles

Iceland overhaul ja minun lentoesteet sisältävät kaikki korkeimmat mastot, ja olen lisäillyt vähän matalampiakin jotka saattavat piristää maisemaa. Lisäksi olen "häijysti" fiksannut Akureyrin (BIAR), Egilsstadirin (BIEG) ja Vestmannaeyjar (BIVM) lähestymisvalot, PAPI-valot ym. ilmailuun liittyvät perusjutut. BIAR ja BIVM sisältävät strobo-valot (Lead-in lights), jotka toimivat spot näkymässä hienosti, mutta sisällä koneessa vähän vaihtelevasti.:-\ En löydä vikaa, voi olla myös bugi simussa. Minusta tämä ongelma tuli 7 päivityksen myötä. Lisäksi lentokenttien maisemia voi asentaa mielin määrin, maisemien pitäisi pelittää ihan hyvin yhteen.

No niin... sitten asiaan. Haaste on siis seuraavanlainen. Etsi kaikki neljä Islannin tutka-asemaa. Jos oikeasti lentää nämä paikat läpi, niin näkee matkan varrella erittäin vaihtelevan Islannin maiseman. Ensimmäinen näistä sijaitsee Keflavikin kentän vieressä, ja kaikki tutkat näyttävät siis samanlaisilta.

Screenshot-(1585).thumb.jpg.df41e6ce072b84e5611f5585c6726f03.jpg

Lisäksi virtuaalipisteitä saa, kun bongaa vanhojen NATO-"asemien" raunioita, joista paljastan ensimmäisen: Rockville. En anna mitään vihjeitä missä nuo pallukat sijaitsevat, haasteen vastaanottaja joutuu vähän tutkimaan asiaa. Bonukset "lepakkovuoresta". :P

Erityisiä lisäpisteitä saa tuulimyllyistä, joita Islannista löytyy kolme kappaletta. ;DTämä teksti alkaa olla jo vähän liiankin pitkä, joten palataan tuulimyllyihin sitten, kun joku löytää niitä.

Muokattu: , käyttäjä: Tatu Kantomaa
Ai niin, kannattaa ehkä lennellä "kesämaisemissa". Vaikka lumi periaatteessa onkin realistinen tähän vuodenaikaan, niin maisemat ovat huomattavasti paremmat kesäiseen aikaan.
10 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kysyisin mihin ja miten (Iceland flight Obstacles) asennetaan?Avasin sen kansion ja siellä näyttäisi olevan monta tiedostoa!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
29 minuuttia sitten, Markku Aaltonen kirjoitti:

Kysyisin mihin ja miten (Iceland flight Obstacles) asennetaan?Avasin sen kansion ja siellä näyttäisi olevan monta tiedostoa!

Suurmestari Tatu varmaan paras neuvomaan tässä, mutta kun satuin paikalle niin latasin itselleni myös tuon. Ja yhtenä pakettina pitäisi mennä tuolta oikeasta yläkulmasta ja sitten Community kansioon purku.

Lataus.jpg

1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En huomannut oikealla ylhäällä mitään latausnuolta.Yritän myöhemmin uudestaan.Päivitin juuri toissapäivänä Windows yhteentoista,oisko jotenkin muuttunut toi latausjuttu?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tatu:

Enpä oikein usko,että kukaan täällä tai missään muuallakaan ottaa sinun antamaasi panosta simuyhteisölle minään mainostamisena  tyrkyttämisenä vaan päinvastoin. Omasta puolestani olen kiitollinen sinun ja myös muiden tekemien lisäosien - ilmaisten sellaisten - jakamisesta myös meille muille perus-simuiolijoille. Suomi olisi aika ankea jos teitä "väkertäjiä" ei olisi. Islantikin on jäänyt aika vähälle huomiolle, joten hyvä, että sinnekkin tulee lisää maisemaan liittyvää lisäosaa.

8 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lataus tapahtuu kuten Sepon kuvassa. Tuskin se muuttunut on, koska Drive toimii nettiselaimella.

Zip tiedostossa pitäisi olla xiceland-flight-obstacles niminen kansio, joka siirretään fs2020 Community kansioon.

1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No vihdoinkin onnistui purku.Oon vaan tottunut purkamaan zip-tiedostot 7-Zip purkuohjelmalla.Tästä en vaan onnistunut löytämään semmosta vaihtoehtoa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Aloitin lennon. Tuli aikoinaan suoritetut ”loputon lento” etapit mieleeni. Näissä haasteissa on se hyvä, että jokainen saa osallistua ja edetä kykyjensä mukaan. Minä en kilpaile, minä nautin. Ja ennen kaikkea silloin, kun tuntuu siltä hyvältä. Jatkakaa.

xLähtökohta.jpg

X2.jpg

xlänteen.jpg

1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tatulta mukava haaste. Näitä tul jo taannoin XP:ssä källättyä. Olko niin että niitä tuulimyllyjä ei XP maastossa ollu? Oheisena yksi lie niistä "raunioista" siellä jossain.

 

IS_radar10.jpg

2 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lähdit sitten "suihkolla" kisaan. Okay. Nopeus ei aina päde. Tietänemme osoitteet.

En vielä ole tuulimyllyjä nähnyt, ehkä huomenna. :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No en nyt voi tähän kisaan lähteä mukaan, kun simut on "hangaarissa" oottelemassa pc:n fiksausta. Noi tul joskus toukokuussa 2020 kierreltyä XP:ssä. Kuvashotti on noilta lennoilta mitkä Typhoonilla silloin pöristelin. Nautiskelkaa hienoista maisemista ja laittakaa MSFS:stä shotteja, jotta näkis milta ne mestat näyttää siinä simussa. Tatulle kiitokset hienoista lisureista!

Tossa vielä malliksi yksi tutkapallo ala XP.

 

IS_radar12.jpg

3 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Orthomaiseman kanssa XP näyttää edelleenkin ihan hyvältä. :cool:

Puhutaanpa niistä tuulimyllyistä, kun kerran tuli puheeksi. :) Islannin lentoesteluettelossa on 8 kohdetta, joista 7 on mastoja ja yksi pato. Näin ollen tuulimyllyjen etsiminen on kuin etsisi neulaa heinäsuovasta.... ennen kuin satuin löytämään edes jotain avuksi. ;) Tilannehan on siis se, että Islannissa ollaan viime vuosina herätty tähän energiamuotoon, joten kaikenlaisia suunnitelmia ja tutkimuksia löytyy netistä tuulipuistojen varalle, mutta tällä hetkellä kahden yrityksen toimesta on pystytetty neljä tuulimyllyä koemielessä. Myllyt on sijoitettu maastoon pareittain.

Toinen pareista on muistaakseni Saksasta tuotuja vanhoja Vestas-myllyjä, joista yhden myllyn konehuone paloi 2017 ja se on törröttänyt rikkinäisenä siitä saakka. Viereinen mylly niinikään tuhoutui tulipalossa uudenvuodenaattona tai -päivänä. Se räjäytettiin kumoon tammikuussa, mistä muodostui aika farssi. Mylly nimittäin itsepintaisesta seisoi paikallaan ja vasta seitsemännellä paukulla kaatui. Somessa oli kommentteja kuinka tämä oli "parempaa kuin TV-viihde" seurata livestriimiä tuulimyllyn räjäytyksestä.

Myllyt näkyvät ilmakuvissa, jos tietää mistä etsiä. Kun tein lentoesteitä XP:lle, en kerta kaikkiaan löytänyt selkeää infoa mistä etsiä, joten siinä maisemassa niitä ei tosiaan ole.

MSFS versiossa otin huomioon tammikuussa kaadetun myllyn, joten kolme niitä siellä nyt törröttää.... jossain. Jos ei ala löytyä, niin kehittelen sitten vihjeitä lisää. ;D

Muokattu: , käyttäjä: Tatu Kantomaa

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Yksi masto löytyi tuosta melko alkutaipaleelta. Läksin lentelemään pohjoista kohti Islannin länsirannikkoa hieman mutkitellen. Miekkavalaita ja upean väristä vuoristoa. Näkee että on tuliperäistä, kun geysirkin jo löytyi.621249ac44abc_1islanti.thumb.jpg.c822130923ae4ad476b636a127b659ce.jpg621249c04fa53_11islanti.thumb.jpg.e552a3f2ee42374b4f9ca6db945be36c.jpg

Tuolla taitaa näkyä joku pyöreä pallukka...62124a0cb85f1_6islanti.thumb.jpg.a2ca29c370402d19c31b50693768ce87.jpg

...aivan oikein. Sehän se.62124a37664b0_7islanti.thumb.jpg.334ad0a240f0bd48f7f9eacf3656dacc.jpg

62124b0db8928_8islanti.thumb.jpg.7bd3d0fbbcfe4735977c8ce79dcbc870.jpg

62124b529b963_9islanti.thumb.jpg.21e2ceacae9862db269a48724041faca.jpg
 

Täältähän löytyy metsääkin, ja vihreä laakso.62124aacc3c22_10islanti.thumb.jpg.319f171432224c328b57d9fcde1c6868.jpg

3 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jees. Komeaa on maisema. Löysit Islannin korkeimman "rakennuksen", Gufuskálar radiomasto on 412m korkea. Ja toki, siinähän on yksi tutkapalluikoistakin....

Em. mastosta on välillä ollut se vilkkuva punainen lentoestevalo rikki pidempiäkin pätkiä, kun ilmeisesti sen korjaaminen ei ole ihan helppo juttu. Masto on rakennettu vuonna 1963 LORAN-C (Navigointijärjestelmää) varten ja nyt kun asiaa tässä tutkin, niin lähistöllä pitäisi olla matalampi masto myöskin. Sitä ei simumaisemassa ole, pitääpä tarkistaa onko se ylipäänsä enää pystyssä. (EDIT ei näyttäisi matalampaa mastoa enää olevan...)

Mutta näin.... tämä ei tosiaan ole tarkoitus olla kilpailu, vaan ennemminkin maaston tutkiminen ja lentely, Seppo näkyy löytäneen hienoja maisemia. :cool:

Muokattu: , käyttäjä: Tatu Kantomaa
1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Orbx on asennettuna jos se on tuo sama kun Tatun alussa suosittelema iceland-mesh. Onko DEM vielä erikseen?

1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
17 minuuttia sitten, Esa Sairio kirjoitti:

Kai se on juuri kuten sanot. 

Juu, kävin vielä varmistamassa orbx sivuilta. Sama asia.  "Created from carefully blended DEM data, Iceland Mesh is a 100% self-contained product with..."

1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tässä minun Islannin tutka-asemat-kierrokseni.

 

1. Bolafjalli. 2. Gunnofvik. 3. Stokknes ja 4. Keflavik. Nimet ovat paikannimiä googlemapsista.

 

Islanti, Bolafjalli.jpg

Islanti, Gunnolfvik.jpg

Islanti, Stokknes.jpg

Islanti, Keflavik.jpg

 

Muokattu: , käyttäjä: Tapio Ehder

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Bólafjall, Keflavík ja Stokknes oikein. Gunnofvik ei ole paikannimi. Toki siis tutka-asema löytyi, mutta sillä on eri nimi.

Stokknesin kuvassa melkein näkyy myös lepakkovuori.... ;)

1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
2 tuntia sitten, Tapio Ehder kirjoitti:

Oli kirjoitusvirhe. Piti olla Gunnolfsvík.

 

Joo... Gunnólfsvíkurfjall. Lähellä on Langanes Air Station H-2 niminen vanha NATO tutka-asema, tai sen rauniot. Enpä ole käynyt katsomassa. ;D Oli miten oli, kyllä on sotilaat olleet aika syrjäisellä seudulla kyttäämässä neuvostoliittolaisia lentokoneita.

Vík on lahti, Gunnolfinlahti. Ja tutka on Gunnolfinlahdenvuorella. 
Nes on niemi, Langanes on ”Pitkä niemi”. Makes sense. 

Muokattu: , käyttäjä: Tatu Kantomaa
2 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

On siellä sen verran kova myräkkä ettei ainakaan Cessna 152:lla onnistuneet nousut laskeutumisista puhumattakaan.Kenttänä Keflavik ja yrityksiä kaikilta neljältä kiitoradalta.Laskeutumista yrittäessä vasta-tai sivutuuleen kone melkein pysähtyi ilmassa.Jos jotenkin onnistui laskeutuminen niin kone tuli radalle melkei poikittain.Haastavaa lentämistä.Todellisuudessahan pikkukoneet pysyttelee visusti maan kamaralla hyvin kiinnitettyinä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään