Armin Zuger

Yleis- ja harrasteilmailun kilpailutapahtumat

6 viestiä aiheessa

Ajattelin laittaa tänne hieman tietoa tulevista yleis- ja harrasteilmailun tapahtumista (tarkkuuslento, rallylento, ja Air Navigation Race (ANR)-tapahtumat)

Kansainväliset harhoitus- ja kilpailutapahtumat


2022 FAI Precision Flying Championship France (LFCI, Albi, Etelä-Ranska). Weppisivut: https://wpfc2022.fr/
15.-20.8.2022 epäviralliset harjoitukset
21.-27.8.2022 kilpailu

 

2022 Air Navigation Race (ANR) tapahtuma Puolassa, paikka Czestochowa (EPRU)  EDIT: linkki kutsuun
31.08-2.10.2022


2022 FAI Rally Championship South Africa (FABS, Brits)
5-12.11.2022 epäviralliset harjoitukset
13-19.11.2022 kilpailupäivät


2023 FAI Rally Championship, Ranska (LFLM Mâcon tai LFLV Vichy)
(alustava ilmoitus)


2024 ANR Championship, Slovakia (LZKC, Kamenica nad Cirochou, 300 km NE of Bratislava)
(alustava ilmoitus)


2025 FAI Rally Championship, Italia (todennäköisesti LIDR, Ravenna, Pohjois-Italia)
(alustava ilmoitus)

Muokattu: , käyttäjä: Armin Zuger
2022 ANR tapahtuma Puolassa, linkki kutsuun lisätty

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Muuta tiedossa olevaa mahdollista ja mahdotonta

 

2022 toukokuu 14-15  Tarkkuuslento (+ ANR?) treenitapahtuma EFOP

Puolassa on tarkkuuslennon ja ANR harjoitustapahtumia kauden 2022 aikana. Kerron niiden ajankohdista lisää kunhan saan tietoa.

2022 heinäkuu 1-3 Tarkkuuslento SM + PM kisa EFOP

2023 Tarkkuuslento (+ Rallilento?) EFHV

Jos joku yhteisö kokee kiinnostusta tapahtumien järjestämiseen niin ottakaa yhteyttä SIL MT toimikuntaan niin autamme asiassa. Korona-aikana on järjestetty käyttöön tuomarointiohjelmia helpottamaan kisa/treenitapahtumien järjestämistä, hommattu lakanamerkkisetit jne.

MT tavoitteena on järjestää halukkaille koulutusta ohjelmien käyttöön. Pelkästään ANR reittejä on valminna 23kpl 18 eri paikkakunnalla eli ruutia ei tarvitse keksiä itse.

Kaiken toiminnan ei tarvitse olla syrjässä täällä eteläisessä suomessa...;)

Viimeksi FAI GAC kokouksessa joku haikaili Arctic ANR kisasta (ei ollut päässyt mukaan Dubain 2015 WAG kisoihin) , arktinen ANR voisi sää/jäävarauksin hyvinkin onnistua jonkin talvilentotapahtuman yhteydessä?

 

Muokattu: , käyttäjä: petri a hiltunen

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hienoa,että kisoja järjestetään. Olin jo vähän huolestunut.

Nykyjään tarkuuslentokisoja voi lentää ns joukkueena, lentäjä ja kartanlukija? Kiinnostaisi kokeilla. Eli,jos joltain puuttuu kartankääntäjä, niin ilmoittaudun vapaaehtoisena . Yv: tä tai arpila@aol.com

Nm. Kerran ison kisan voittanut....

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Teppo, tuo ANR on nimenomaan kehitetty vastaamaan nykyajan tarpeisiin intensiivisyytensä, taloudellisuutensa sekä yleisöystävällisyytensä  kannalta katsottuna. Elementit ovat kuitenkin hyvin pitkälti samat kuin perinteisessä tarkkuuslennossa ja rallilennossa joka on siis kahden ohjaajan laji.  ANR:ssä ja Rallilennossa ei tähystäjä-navigaattorilla tarvitse nykyään olla lupakirjaa/medicaalia eli ala -ja yläikärajaa lajieissa ei ole. Riittää kun alkaa näkemään/edelleen näkee ikkunasta ulos ja osaa lukea karttaa. Jos oma medicaali ei ole voimassa lassoa itsellesi jostakin pilotti (nuori/vanha) ja alkakaa reenata - siis jos ei kehtaa tulla harjoitustapahtumaan kylmiltään. Jokainen aloittaa joskus. Jokainen tekee paluun joskus. ;)

ANR suoritus taivaalla kestää starttipisteeltä maalipisteelle 12-30min eli maaliinlaskuineen yhden suorituksen pituus 30-50min. Suunnistus suoritus sen verran lyhyt/intensiivinen että helposti muistaa missä oli kipupisteet eli mikä meni pieleen => oma kehittyminen alkaa siitä, varsinkin kun saa tallenteen lennostaan eteensä.

 

-P-

 

Muokattu: , käyttäjä: petri a hiltunen
typot

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Uutisia reaaliaikaisesta lennonseurannasta (moottorilennon harjoitus- ja kilpailutapahtumissa): airsports.no

Moottorilennon kilpailuissa on viime vuosina kokeiltu purjelentäjien ja varjoliittäjien lennonseuranta-sovelluksia (mm. LiveTrack24.com), mutta ne lopuksi eivät kuitenkaan täyttäneet kaikki moottorilennon tarpeita, olivat jo vanhentuneet tai vanhenemassa, ja tuki/halukkuus kehittämiseen usein puuttui.
Nyt noin vuosi sitten norjalaiset ovat (käsittääkseni yhteistyössä Norjan ilmailuliiton kanssa) rakentaneet samantyypisen sovelluksen, mutta nimenomaan moottorilentoa varten (ml. Tarkkuus-, Rally-, ANR-lentoja, ja sen lisäksi norjalaisten omia kilpailutyyppejä). Sovellus kulkee nimellä airsports.no
Suomessa sovelluksen testailu on vasta alkuvaiheessa, mutta ensivaikutelma on erittäin positiivinen, ja norjalaiset kehittäjät vastaavat nopeasti kaikkiin kysymyksiin.

YouTubesta löytyy jo paljon videomateriaali (hakusana: "youtube airsports live"- ja jopa Norjan TV kanava näytti kilpailuita(!). Myös virtuaali-kilpailuihin voi osallistua (käsittääkseni MSFS2020:lla). Mielenkiintoinen esimerkki tässä: linkki

Nyt 15.1.2022 tulee ilmainen webinaari, jossa kaikki kiinnostuneet voivat tutustua sovellukseen. Lisätietoa: https://airsports.no/ (sivun oikea yläkulma)
Sovelluksen tekniset lisätiedot, samalla sivulla, vasen alakulma (Terms and Conditions). ’Tekninen pohja’ on traccar.org . Kustannukset käyttäjälle: 10 eur/vuosi.

 

Muokattu: , käyttäjä: Armin Zuger
typot ja korjauksia

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tämä yllä mainittu airsports.no webinaari siis huomenna 15.1.2022, klo 16 Suomen aika

Lainaa

------ Invitation to webinar -------

Welcome to an introduction to Air Sports Live Tracking. A free webinar where we will show you and your friends how to use Air Sports Live Tracking for competition, training and social events. The webinar is open to everyone so please share the link with your friends. We do this out of passion. The competition tool is free to use and we love to share it with you and our pilot friends. www.airsports.no 

DATE: Saturday 15th of January 2022
TIME: 14:00 UTC
TEAMSClick on this link to attend, no registration necessary! 
                (The link is active 5 minutes before the webinar starts) 

Webinar: New Air Sports Live Tracking introduction!

-          About Live Tracking and airsports.no
-          Easy to participate and go flying.
-          How to make a competition
-          Easy task setup; * Precision Flying * ANR * Pilot Poker Run * Danger Zone
-          Share a contest and include media.
-          Join competitions around the world in Microsoft Flight Simulator 2020


Air Sports Live Tracking is a free web-based competition tool, you can create routes like Air Navigation Race, Precision Flying or Poker Run. It can also include Danger Zones or/and Penalty Areas etc. Watch this intro. Use your mobile phone as a tracker, just download the app "Air Sport Live Tracking" and log in with your email address. No logger or software necessary.  All participants can easily register to a competition through the app and go flying with an automatically generated flight order. This makes it Ideal for training and social events.

 

Muokattu: , käyttäjä: Armin Zuger

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään