Ilkka Mäkelä

Roistot vs. poliisihelikopterit USA:ssa

2 viestiä aiheessa

Rotor & Wing-lehden kolumnisti, hekolentäjä Police Sgt. Ernie Stevens kirjoittaa lehden lokakuun numerossa poliisikopteritoiminnan vaaroista.

 

Kovin usein poliisikoptereita ei ole tulitettu, mutta muutama tapaus on sattunut, joissa poliisikopteri on ammuttu alas. Onneksi kuolemantapauksia ei ole tullut.

 

Stevensin oma kokemus: Partiolennon jälkeen kopterista löytyi luodinreikä, vaikka Stevens ei ollut vastannut yhteenkään hälytyskutsuun lennon aikana. Joku oli siis "huvikseen" ampunut kopteriin, kuitenkin osumatta mihinkään elintärkeään.

 

6. elokuuta 2005 tapahtui dokumentoitu tapaus, jossa New Mexicossa sijaitsevan Bernalillo Countyn sheriffin Hughes 369HS-helikopteri, N500SD, ammuttiin alas murtovarasta jäljitettäessä. Ohjaaja ja apulaissheriffi saivat vammoja. Ammus osui ilmeisesti ensin ohjaajan polkimeen, mikä esti enemmät vahingot. Jutussa on nyt nostettu syyte 29-vuotiasta entistä U.S. Marine-asekouluttajaa vastaan.

 

Juttu ja videota: http://www.krqe.com/expanded.asp?ID=11453

 

Videon lopussa puhutaan myös kahdesta aikaisemmasta tapauksesta, joissa poliisikopteri on ammuttu toimintakyvyttömäksi.

 

California Highway Patrolin kopterin ampui alas kolme aseellista hallituksenvastaista ekstremistiä, Lloyd Burrus, Jeff Burrus ja Cheryl Maarteuse  maaliskuussa 2000 Death Valley National Parkissa pitkän takaa-ajon ja 12 tunnin piirityksen jälkeen, kun pakoBemari teki tenän. Antautuivat lopulta yli 100 poliisin piirittäessä, ammusten loputtua kesken. Sillälailla.

 

Vuonna 1980, myös Kaliforniassa, pankkiryöstäjät ampuivat alas poliisikopterin pakomatkan aikana. Tästä en onnistunut kaivamaan esiin enempää.

 

Poliisikopterilla lentäminen, etenkin yöllä, on muutenkin tarpeeksi vaarallista touhua. Asehulluja ei tarvittaisi lisäämään ongelmia.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hullu kansa... Kaikki ovat varmaan nähneet Michael Mooren Bowling for Columbinen.

 

The people of the state have a right to bear arms for the defense of themselves and the state - NRA :(

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään