Bamce Fabricius

Tekstuurien nimeäminen

7 viestiä aiheessa

Kun teette maisemia, niin muistakaa nimetä kaikki tekstuurinne siten, että nimet ovat uniikkeja! Esim lisäämällä ko. kentän lyhenne tiedostonimen alkuun.

Minulla tuli sellainen ongelma vastaan SU5 jälkeen että EFMAn yhden hangaarin tekstuurit olivat vinksallaan. Osoittautui että se osa hangaarista käytti tekstuuria nimeltä "hangar1.png". Pikaisen haun jäkeen löysin lisureistani vähintään kolme muuta sceneä (Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa) jossa sama nimi oli käytössä. Muutin nimen muotoon "EFMA_hangar1.png", buildasin uudelleen ja sen jälkeen kaikki toimii oikein EFMAn osalta. Vastaava ongelma löytyi myös FISD Librarystä, jossa oli fence.png niminen tekstuuri, muutettu nyt muotoon FISD_fence.png... Ja uudet versiot julkaistu molemmista.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jep, huomasin kolme viikkoa sitten saman. 
Textures

Kentän ICAO kaikkiin tekstuureihin on tosiaan hyvä ratkaisu. 

Muokattu: , käyttäjä: Tatu Kantomaa

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuohan on selvää takapakkia jopa FSX:ään verrattuna. Muutenkin minusta se järjestely on huono, että kaikki addon-kama pitää tunkea yhteen ja samaan kansioon (Community). Eihän sieltä pian löydä yhtään mitään, jos lisureiden määrä kasvaa suureksi.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Toiminnallisessa mielessä tuossa Community-kansiossa ei ole edes alihakemistoja jos kerran ensimmäinen vastaantuleva ”oikean” niminen teksturitiedosto kelpaa. Melkoisella riskillä mennään.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei tässä mitään ongelmaa sinänsä ole, kun vain tietää säännöt. Välillä vähän hankalaa, kun sääntöjä ei kerrota, tai kerrotaan (tai ne selviävät) vähän kerrallaan eri lähteistä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Minulla ei ole yhtään lisuria suoraan communityssä! Kaikki on yhden erillisen alihakemiston alla omissa alihakemistoissaan, esim. Aircraft, Liveries, UI and Maps, Scenery ja Sceneryn alla eri maanosat ja niiden alla eri maat. Pysyy asiat järjestyksessä oman logiikan mukaan. Sitten "MSFS Addon Linker"illä (löytyy flightsim.tosta, ilmainen) valitsen ennen simun käynnistystä ne lisäosat joita oletan tarvitsevani. Linkeri sijoittaa Communityyn pikku linkkitiedostoja valitsemilleni lisäosille. Linkerissä voi tehdä valmiita ryhmiä - itselläni on Common jossa lentokoneet, liveryt ja vähän muuta ja sitten eri maanosille ja maille omat. Kun esim. lähden jatkamaan Norja vastapäivään-lentoani niin valitsen Common ja Nordics. Kaikki tarvittava löytyy silloin simussa eikä mitään turhaa joten latausaikakin lyhenee. Suosittelen!

2 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Näinhän se näyttää menevän niin FSX:n aikoinaan kuin tämän MSFS:nkin suhteen. Mikä simun tekijältä jää vähän vajaaksi, sen joku kolmas osapuoli korjaa.

:thmbup:

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään