Sami Puro

Langattoman verkon huono signaali

7 viestiä aiheessa

Ongelma:

 

+ Läppäri Acer Aspire 1681, sis. Intelin wlan härpäkkeet sisäisenä (kohtuu uusi vehje, tukee 802.11g:tä jne)

+ Tukiasema Buffalo WBR2-G54S AirStation, uusin firmware asennettuna.

 

...Langaton yhteys onnistuu kyllä mutta etäisyys ja kuuluvuus tuntuvat todella pieniltä. WLan purkki on tässä nyt 3 metrin päässä (suora näköyhteys) ja signaali on vain "good"-tasolla (luulisi olevan parempikin, tuossa on vielä kaksi parempaa signaalin laatuarvoa). Jos menen tuohon seinän taakse 6 metrin päähän tukiasemasta, on pääosin hidas ja pätkiväkin..

 

 

Olen testannut läppärissä sekä WinXP:n omaa langattomien verkkojen hallintaa, ja myös Intelin ajurin (uusin) omaa verkonhallintasoftaa, joka tuntuu yhdistävän verkkoon paremmin ja nopeammin kuin XP:n oma. Tukiaseman asetukset ovat aikalailla vakiona, turva-asetuksista kaikki päällä (SSID broadcast pois, mac filtering päällä, wpa-salaus päällä).

 

 

Nimimerkillä "ei kai se kantomatka nyt noin huono voi olla, vai onko joku viturallaan" ..?

 

 

(edit: kappas.. nyt jopa "very good" signaali hetken aikaa, tästä kolmen metrin päästä.. heh)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itsellänikin on langaton systeemi (SMC). Minullakaan ei ole koneen ja modeemin välillä montaa metriä, tosin seinää kyllä tuossa välissä (ja keittiö - kuulemma jotkin sähkölaitteet voivat aiheuttaa häikkää...), ja signaali vaihtelee tosi paljon, heikosta erittäin hyvään. Hyvin usein ilmoittaa heikkoa ja erittäin heikkoa. Jotenkin kyllä ihmetyttää tuo vaihtelu - ja välillä suututtaa. >:(

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Oletko kokeillut vaikuttaako käytössä olevan kanavan vaihtaminen yhteyden laatuun? Onko tukiaseman lähetysteho täysillä?

 

-Tero-

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

kuulemma jotkin sähkölaitteet voivat aiheuttaa häikkää...

Muunmuassa mikroaaltouunit ja bluetooth-laitteet "säteilevät"  ;D samalla taajuudella kuin yleisimmät WLAN:n käyttämät signaalit (2,4GHz), vaikka mikrojen pitäisi olla suljettuja rakenteiltaan, saattavat ne silti "vähän" vuotaa. Ihmettelen kyllä, jos 3m matkalla signaali häviää noin radikaalista, tulee mieleen, että onko koko järjestelmästä mitään iloa? Itse kokeilin WLAN:ia, kun täällä päin tarjoillaan opiskelijoille ilmaista nettiyhteyttä koulun puolesta. Sain netin toimimaan tukiasemaan, joka on tuolla kadun toisella puolella liki 200m päässä. Signaalitaso tipahti, mutta 11MB-yhteys oli mahdollinen, ilmaiseksi ;) En kuitenkaan käyttänyt järjestelmää kovin kauaa, koska kaikki liikenne kulki koulun palomuurien kautta ja tiedostojen lähettäminen oli todella vaivalloista ystäville. Perussurffailuun ja sähköpostin lukuun kelpasi vallan mainiosti.

 

Ade

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuo Teron vinkki on yksi vaihtoehto. Eli samalla kanavalla on toinenkin tukiasema, joka peittää oman asemasi signaalin. Vaihda kanavaa. Lisäksi varmista että lähetysteho on maksimissa.

 

Seuraavia vaihtoehtoja, tukiaseman antenni rikki tai irti tai muutoin huonosti asennettu. Tai läppärissä vikaa. Jos saat lainaan PCMCIA-kortin, kokeile sillä mitä sanoo.

 

Kuitenkin pitäisi tehoa olla enemmän. Itsellä molemmat läppärit (Aspiressa Buffalon kortti, Travelmatessa sisäänrakennettu) sanoo tuossa takapihan terassilla signaalitasoksi Excellent ja tahti tuollaista 48-56 megaa sekunnissa. Välissä kuitenkin yksi takka, lämminvesivaraaja, pari sisäseinää, keittiökalusteet sekä ulkoseinä ja matkaa lähemmäs 15 metriä.

 

Edittiä. Itselläkin oli muuten tuo Buffalon AirStation koekäytössä. En tykänny yhtään sen softasta ja toisekseen sisäänrakennetulla antennilla tuon himmelin lähetysteho oli p:seestä. Mutta kyllä sekin toimi tuohon keittiöön asti ihan kohtuudella. Terassille tosin ei ollut mitään asiaa. Nykyinen D-Linkin erillisellä tikkuantennilla toimiva härveli on huomattavasti parempi.

 

- J

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En tiedä mitä on tapahtunut (minkä kuun asento on muuttunut), mutta nyt tuossa 2 metrin päässä pöydällä tulee excellent-signaalia.. ja tuolla makuuhuoneen puolella myös good-tasolla.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eräs jopa melko todennäköinen mahdollisuus on nimenomaan tuo kanavien päällekkäisyys jonkun toisen tukiaseman kanssa. Laatikko sitten jossakin vaiheessa kenties keksi vaihtaa käyttöön muulta liikenteeltä vapaan kanavan automaagisesti ja homma toimii.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään