Petri Lehtovirta

Helikopteriyhteys Hankoon ja Maarianhaminaan

4 viestiä aiheessa

Helsinki Citycopterin aikataulutetut lennot Hankoon ja Maarianhaminaan tuovat laadukkaat helikopteripalvelut entistä laajemman yleisön saataville. Yksityisten tilauslentojen lisäksi asiakkailla on nyt mahdollisuus varata matkustajapaikkoja kesäreittien lennoille.

Toinen Helsinki Citycopterin kesäkauden lentoreiteistä on Maarianhamina, jonka lentoasema on suljettu kiitotieremontin ajaksi vähintään heinäkuun alkuun saakka. Helikopteriyhtiön palvelu on ainoa kaupallinen lentoyhteys Helsingin ja Maarianhaminan välillä kiitotieremontin ajan.

Helsinki Citycopter operoi lennot yhteistyössä helikopterioperaattori Heliwest Oy:n kanssa. Yhtiön kalustona on modernit Airbus H125, EC120 ja Robinson R44 helikopterit, joiden matkustajamäärät ovat 3-5 henkilöä. Lento Helsinki-Vantaan liikelentoterminaalista Hangon keskustaan alkaen 390 euroa matkustajalta. Lento Helsinki-Vantaan liikelentoterminaalista Maarianhaminan keskustaan alkaen 990 euroa matkustajalta.

https://www.sttinfo.fi/tiedote/ensimmainen-helikopteriyhteys-helsingista-hankoon-ja-maarianhaminaan?publisherId=25175169&releaseId=69910465

 

Muokattu: , käyttäjä: Petri Lehtovirta

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
3 tuntia sitten, Petri Lehtovirta kirjoitti:

Helsinki Citycopterin aikataulutetut lennot Hankoon ja Maarianhaminaan tuovat laadukkaat helikopteripalvelut entistä laajemman yleisön saataville.

Hienoa jos Hankoon aletaan lentää Stadista 100 vuoden tauon jälkeen. Alunperin reitti lennettiin kiinteäsiipisellä vesikoneella.

Kuvassa Citycopterin käyttämä Eurocopter AS 350-B3, OH-HEA, Hangon lentokentällä perjantaina 2021-04-16. Kohderyhmänä oli tuolloin metsästyskauden aloituspäivän johdosta metsästäjät, joka näkyy pukeutumisessakin. Bronx on kuvassa jo suorittanut turvatarkastuksen ja hyväksynyt aseet matkatavaroiksi.

Rodney :cool:

IMG_3461.thumb.JPG.7f95349ff6f9ae859688214d3c5f86da.JPG

 

Muokattu: , käyttäjä: Jorma Kosonen
Typo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Helsingissä lähtöpaikkana on Business flight center, mutta mihinkäs lento päättyy Hangossa?

Johonkin keskustaan vai Hanko Internationalille Täktomiiin? Vai pitääkö sanoa "Hanko-Täktom"

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
1 minuutti sitten, Seppo Kohonen kirjoitti:

Helsingissä lähtöpaikkana on Business flight center, mutta mihinkäs lento päättyy Hangossa?

Johonkin keskustaan vai Hanko Internationalille Täktomiiin?

Huhtikuun metsästyslennolla kopteri joutui käsitykseni mukaan käyttämään Täktomia, koska rannikon vaara-alueita oli aktiivisena. Kopterin etu jää vähäisemmäksi jos lentokenttiä käytetään. Laskualueita keskustassa ja sen läheisyydessä löytyy kunhan maanomistajan kanssa asiasta pääsee yhteisymmärrykseen. Viime kesänä Procopter operoi Poker Runin aikana yleisölentoja Itäsataman vierestä Kuningatarvuorelta, mutta nyt siinä on jo kerrostaloja lähes valmiina.

Rodney 

P.S. Kyllä kenttä on ollut Hanko International Hangon kaupungin EU-rahalla tekemän selvityksen jälkeen. Miljoonaa matkustajaa ei tosin (vielä) ole näkynyt, vaikka laskuvarjokerho sai kaikki asianmukaiset kyltit hoidettua kentälle. https://yle.fi/uutiset/3-5304122   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005399197.html

IMG_2902.thumb.JPG.67abebb4d192baba9f19bebccc84fec3.JPG

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään