Jukka Helminen

PNR kentät

9 viestiä aiheessa

EFHV Hyvinkää on myös liittynyt PN-(Prior notice) kenttien joukkoon. Vierailevien ilma-alusten tulee tehdä PN-ilmotus joko ennen saapumistaan tai vähintään saman päivän aikana laskutusta varten. Osoite https://efhv.yleisilmailu.fi tai lentopaikat.fi sivustolta löytyy linkki. Mikäli ilma-alukselle on maksettu kotipaikkamaksu tai kausikortti, PN-ilmoitusta ei tarvitse tehdä. Maksut eivät  koske valtion ilma-aluksia.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ihan pelleilyä alkaa rahastamaan vierailijoita korpikentillä. Lopetin omalta osaltani yleisilmailun reilu vuosi sitten ja näitä uutisia lukiessa ei kyllä ollut yhtään huono päätös. Koko harrastaminen oli mennyt hankalammaksi jo pitkän aikaa, mm. Finavian suhtautuminen yleisilmailuun ja polttoainejakeluverkoston harventaminen, mutta tämä nyt vielä puuttui, että harrastajat alkavat itse sahaamaan omaa oksaansa. :(

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
1 minuutti sitten, Mikko Kartano kirjoitti:

Ihan pelleilyä alkaa rahastamaan vierailijoita korpikentillä.

Itse ymmärrän hyvin laskeutumismaksun etenkin kentillä, jotka eivät saa minkäänlaista tukea ja joutuvat hankkimaan tulonsa mikä mistäkin. Kiitotien ja muun infran ylläpito maksaa. Ilmailukerhon talkootyöläinen on samanlainen satuolento kuin K-Kaupan Väiski oli neukkuaikaan tallinalaisille tv-katselijoille. PNR on yksi tapa hoitaa kolehti.

Rodney

P.S. Harrastamisen hankaloitumisesta olen samaa mieltä.

3 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos tuolla olisi yhteystiedot niin voisi lähettää palautetta, että Hyvinkää kirjoitetaan k:lla.

Hyvinää Airfield - EFHV (PN)

t. Juha

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
8 tuntia sitten, Jorma Kosonen kirjoitti:

Itse ymmärrän hyvin laskeutumismaksun etenkin kentillä, jotka eivät saa minkäänlaista tukea ja joutuvat hankkimaan tulonsa mikä mistäkin.

Eli nyt tilanne jotenkin paranee, kun naapurikenttien liikenne maksaa naapurikentällä käymisestä satunnaisen vierailun johdosta, sen sijaan, että maksaisi sinne omalle kentälleen tarpeeksi? Finavia alkaa kuulostaa aika halvalta. Itseäni mietityttää eniten se, että mikä on kentän pitäjän korvausvastuu, jos se myy minulle tuotteen, jonka käyttö aiheuttaa jonkin puutteen vuoksi vaikkapa vaurion tai muita taloudellisia menetyksiä. Tuoteturvallisuuslainsäädännöstä ei voi luistaa sillä, että lisää disclaimerin "omalla vastuulla", vaan tuote on tuote ja tuotteen on oltava paitsi asianmukainen, myös turvallinen.

Taisi käydä niin, että vierailuni lentokoneella Hyvinkäälle, Nummelaan tai Kiikalaan ovat toistaiseksi päättyneet ellei ole pakko asioida esimerkiksi Konekorhosella, ja näinhän siirrän myös opettajana oppia eteenpäin oppilaille, joiden kanssa lennän kuitenkin satoja tunteja vuodessa Etelä-Suomessa. Parempi mennä muille kentille jos ei ole aivan välttämätöntä käydä näillä.

Ymmärrän, että jos kenttää käyttää ns. ulkopuolinen kone jatkuvasti läpilaskuharjoitteluun, se kuluttaa rajallista resurssia huomattavan määrän vastikkeettomasti eikä se ole oikein, mutta satunnaisten vierailuiden kirjanpitoa ja rahastusta kaikenmaailman ilmoituksilla en ymmärrä.

Muokattu: , käyttäjä: Tatu Koiranen
3 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hyvä keskustelu !

ilmaisia kenttiä ( kuten ei myöskään lounaita) ei ole. Nämä yhdistykset ja kerhot ovat kovin innokkaita käyttämään valmista infraa, mutta sen sijaan sormi on suussa oman talouden kanssa. Takana ovat kai ajat, jolloin innokas ”aviaattori” otettiin innolla vastaan maakuntakentällä. Tarjottiin kyyti hotelliin, savusauna ja tuoreet muikut illalla. Vietiin aamulla takaisin kentälle ja puhuttiin mukavia. Tankkauskin järjestyi. No, tämä oli nuoruudessani, jolloin lentäminen oli terve yleinen harrastus siinä kuin muutkin.

Kannattaa muistaa, että esimerkiksi Kiikalassa infra on valtion ja valtio antoi melkoisen summan säätiölle nimenomaan kentän ja sen infran kunnostukseen, kun Malmilta on lähdettävä. Onko tämä laskeutumismaksu nyt oikeudenmukainen ? Mistä tosiaan maksetaan ? Ruohon leikkauksestako , talvisin ei Kiikala ole auki. Enimmäkseen siellä ei ole ketään paikalla, kun olen autoillut sinne katsomaan kauniina kesäpäivänä.

Malmi on itsessään myös mielenkiintoinen tapaus. Yhdistys on pyörittänyt toimintaa ja hoitanut käyttökulut. Sen sijaan en ole nähnyt selkeää kannanottoa, jos toiminta siellä jatkuu, kuka maksaa perusinfran kunnostuksen ( pinnoitteen paikkaukset, isommat    sähköhommat , salaojitukset jne...).

Onko kohta perustettava joku ”vapaiden kenttien yhdistys”. Kymi lienee vielä vapaa, samoin mm. Selänpää. Sieltä sai jopa kahvia ja jäätelöä viime kesänä. Laitisen Leevin kenttä lienee myös vapaa kun kohteliaasti pyytää luvan. Ehkä myös Kuhmo jne.Kivijärvi myös... Etelässä ollaan taas ahneita.

Tämä on vähän kuin lasten leirikoulut. Myydään villasukkia toisillemme ja kerätään pulloja. Raha pyörii omassa piirissä, mutta kunnon rahoittajaa ei ole.

Huomautan vielä kerran, että moniin tässä mainittuihin kohteisiin pumpataan jo nyt myös yhteiskunnan varoja. Ajatelkaa ite....

Jorma

ex OH-PJV, lähes kaikki kentät bongattu. Kumlinge ei.

ps. jos Malmi-puolue voittaa kuntavaalit, pakotetaanko Helsinki vuokraamaan kentän jollekin ? Yhdistyksellä kun ei taida olla enää sopimusta ? Vai tuleeko kohta uusi NOTAM.

Muokattu: , käyttäjä: Jorma Laiho
1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Asiasta keskustellaan torstaina Ilmailuliiton hallituksen kokouksessa, ehdotus on kutsua kenttien pitäjät yhteiseen keskusteluun aiheesta. En keksi, mikä on muuttunut niin, että omat ylläpitovarat olisivat nyt yhtäkkiä pienentyneet (pl. valtion investointituet E-Suomen kenttien asfaltointeihin ja niiden vaatimat omavastuuosuudet). En myöskään oikein keksi, miten nämä laskeutumismaksut todellisesti auttaisivat kenttien ylläpidossa - arvaisin että toteuma on kuitenkin enimmillään joitain satoja - muutamia tuhansia euroja vuodessa.  

Kirjoitinkin tästä jo jotain:

https://www.ilmailuliitto.fi/2021/05/24/pienlentokenttien-yllapitorahoitukseen-on-etsittava-kestava-yhtenainen-ratkaisu/

3 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
14 tuntia sitten, Juha Kallioinen kirjoitti:

Jos tuolla olisi yhteystiedot niin voisi lähettää palautetta, että Hyvinkää kirjoitetaan k:lla.

Hyvinää Airfield - EFHV (PN)

t. Juha

Kirjoitusvirhe on nyt korjattu.

1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

SIL-hallitus päätti kutsua kenttien ylläpitäjät yhteiseen neuvotteluun asiasta. Rakennamme agendaa ja keskustelemme asiasta myös SMLL:n kanssa. Valtion suuntaan on oltu pienkenttien rahoituksesta yhteydessä jo aiemminkin. Lisätietoa lähiaikoina.

 

3 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään