Ville Johansson

Vesitason vuokraus (pohjanmaalla)

4 viestiä aiheessa

Ideana olisi lennättää muutaman kuukauden päästä tuleva sulhanen (sekä toivottavasti tuleva liikennelentäjä) pohjanmaalta Tampereen seudulle polttaririentoja varten ja antaa samalla mieleenjäävä startti rentouttavalle viikonlopulle. Kotitalon "takapihalla" sijaitsevalla järvellä on aiemminkin bongailtu vesitasoja, joten soveltuisi sen puolesta noutoon.

Tunteeko kukaan pohjanmaalta ansiolentäjiä, jolta asiaa voisi kysyä? Vai onko paikalliset ilmailukerhot paras reitti löytää mahdollinen omistaja? Täälläkin joskus mainittu vesitaso.com-sivu ei ole enää toiminnassa, tosin sekin sijaitsi Lahdessa...

Edit: porukassamme ei siis lentäjiä, hakusessa kone + kippari

 

Muokattu: , käyttäjä: Ville Johansson

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Traficomilla on julkinen lista yrityksistä, joilla on maksulliseen henkilökuljetukseen tarvittavat luvat, siis AOC (operaattorilupa) ja liikennelupa (kuljetukseen paikasta A paikkaan B). Luulin, että listaa ei enää julkaista, mutta kyllä se löytyy, oli vain vaihtanut paikkaa ja otsikkoa. Siis ei riitä että ansiolentäjä lennättää, vaan on oltava myös yritys, jolla on luvat.

https://www.traficom.fi/fi/kaupallinen-lentotoiminta

ja sieltä Lentotoimintaluvan ja liikenneluvan haltijat Suomessa.

Yllämainitulla WeFly Oy:llä on kyseiset luvat myönnetty 2017 ja 2018, kuten yo. linkistä näkyy. Oletettavasti luvat ovat voimassa, asia selviää puhelinsoitolla. WeFly on lennättänyt kesäisin yleisöä Kuopion satamassa.

Toinen firma, jolla luvat ovat voimassa, on Fly Lapland Oy. https://lentopalvelut.fi

Kuten nimestä voi päätellä, Fly Lapland lennättää kesällä turisteja Lapissa.

Listasta ei vesikonetoimmasta tuttja muita yrityksiä juurikaan löydy.

Aina kannattaa kysyä tilannetta niistä lentokouluista, jotka kouluttavat vesilentäjiä. Kouluttajat tietänevät, onko muilla yrityksillä tarvittavat luvat.

Lähin kouluttaja lienee Raahen Ilmailijat, muita ovat Paradox Aviation (Pyhtää), Blue Skies Aviation (Vesivehmaa), ja Suomen Ilmailupalvelut Oy (Toivala).

Muokattu: , käyttäjä: Ilkka Mäkelä
1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos Tauno ja Ilkka vastauksista. WeFly on vielä toiminnassa, ehdinkin jo olla sinne yhteydessä. Eiköhän asia selviä vielä noiden lisävinkkien avulla!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään