Markku Rantanen

Koneen ostaminen Britanniasta

3 viestiä aiheessa

Mitä Brexit vaikuttaa koneen ostoon Briteistä? Jos kone on vanhempi, EU:n aikaan sinne ostettu tai Britanniassa rakennettu experimental, niin verot ovat ymmärtääkseni maksettu EU:n mukaisesti. Vai tuleeko asiasta ylimääräisiä veroseuraumuksia? Oliko Brexitissä joku siirtymäaika?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En tiedä nimenomaisesti lentokoneesta mutta selvittelin EU:lta tulevaa verokohtelua autojen osalta pari vuotta sitten. Brexitin siirtymäkauden päätyttyä brittiverotuksen aiempi EU-luonne kuoleentui eikä sillä ole enää merkitystä tuonnin kannalta. Verokohtelu on siis jokseenkin sama kuin tuotaessa vaikka Kanadasta tai Venäjältä, eli tullit ja alvit menee maksuun niin kauppahinnasta kuin rahdista. Voi olla, että brittialkuperää olevasta koneesta ei mene tullia.

Kannattaa kysyä ajantasainen varma tieto suoraan tullista mutta ihmeenä pitäisin, jos edes alvia ei menisi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ilma-aluksista tai niiden osista ei mene tullia. Tuonti on kuitenkin tullattava ja siinä yhteydessä maksetaan alv Suomen valtiolle. Muita veroja ei kerätä. 
Meille on muutama varaosalähetys saapunut ja UPS on hoitanut tullauksen. Kannattaa huolintaliikkeen kanssa selvittää etukäteen hyvin paperiasiat. Schenker laittoi hetkeksi koko liikenteensä britteihin seis, kun paperipuoli ei toiminut. 
 

Lämpimin palloterveisin

 

Olli L 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään