Kai Lilja

Thrustmasters TCA Airbus kaasukahva / X-Plane 11 nappien ohjelmointi? --> RATKAISU

2 viestiä aiheessa

Terve!

Kuinka simuiluttaa?

KYSYMYS: Oletko saanut tuon ko. laitteen toimimaan x-Plane 11.52 niin kuin noiden nappuloiden kuuluisi, ilman erillisiä map-ohjelmia (target)?

Youtubesta löytyy jotain ohjeita - melkoisen epäselviä ja enimmäkseen ranskan kielisiä. Tehonsäädöt olen saanut toimimaan, mutta kaikki muut napit toimittavat tyhjää. IGN/Start, ENG start ei löydy toimivaa osaa tuohon tehtävään. Flapsit sain notkahtamaan yhden pykälän ENG Start namiskasta! :lol: Ja Auto-throttlen on/off on arvaten mahdoton saada toimimaan. Mistäpä löytyisi valmis target-map tuolle laitteelle / osaatko sinä tehdä sellaisen?

Suurta ihmetystä on aiheuttanut XP sisäiset näppäinkomentojen nimitykset: Toggle servo? Ymmärtäisin "autopilot on/off" paremin.

Lentskarina on JAR Design A320.

(Napit kyllä toimivat - koska MSFS 2020 myös nuo käynnistysominaisuudet toimivat - vaikkakin, peruin koko 2020 tilauksen alta aikayksikön, koska... no, se on sitten toinen stoori)

Tuhannet kiitokset mahdollisesta avusta ja mukavaa kevään odotusta!

-Kaitsu

Muokattu: , käyttäjä: Kai Lilja

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moi!

Sainpas ratkaistua ongelman ainakin osaksi - TCA kaikki namiskat toimivat!

X-Plane 11.3x --> 11.52. Ja siitä seurasi se, että JAR Design A320 kaatui. Ostin Flight Factoryn A320 Ultimaten, josko sillä TCA toimisi, niin kuin väittivät. Ei toiminut ja ensivaikutelma ko. maksullisesta lisäosasta joka maksaa $90.00, että mistähän oikein maksoin - harmillista, ettei näitä useinkaa voi palauttaa - joten tuuleen meni nuo rahat.

Uusi yritys! X-Plane uudelleen asennnus ja heti perään päivitys ja asennuksen aikana löysin kuin löysinkin ratkaisun (0€), JAR Desing päivitys, joka oli melko hankala löytää ja itseasiassa törmäsin siihen vahingossa. No nyt toimii kaasukahva, mutta A320 päivityksen myötä, siitä oli pudotettu pois se lisäkilke, jolla voi ohjata maa-toimintoja näppärästi näytön vasemmassa laidassa, nyt joutuu joka kerta mennä FMC kautta. Toinen uusi "ominaisuus", että kaikkien hiirellä tapahtuvien säätöjen kuvakkeet ja toiminnat on vaihdettu huonompaan malliin, vaikka valittavana on kaksi eri vaihtoehtoa.

6 päivää TCA kaasukahvan ostosta, vihdoin eilen illalla ensimmäinen onnistunut lento kahvan kanssa! - No, nyt alkaa sitten A320 äänien, yms. säätäminen takaisin kohdilleen...ehkäpä vielä pari päivää, niin ollaan taas "säätövapailla" lennoilla.

Ilmeisesti ikä alkaa painaa, kun ei näissä simuissa enää mikään mene maaliin kerralla!

Iloista kevään odotusta kaikille ja kaikkien kavereille, vaikka tulee se sieltä odottamattakin!

-Kaitsu

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään