Petri Lehtovirta

Finnair saa valtiolta 400M€ lainan - EU hyväksynyt

2 viestiä aiheessa

Finnair ja Suomen valtio ovat tänään allekirjoittaneet sopimuksen 400 miljoonan euron hybridilainalimiitistä yhtiön tukemiseksi. Päätöksen järjestelystä teki valtioneuvoston yleisistunto 18.2.2021 ja järjestelyllä on Euroopan komission kilpailuviranomaisen hyväksyntä Euroopan unionin valtiontukisäätelyn mukaisesti. Koronapandemiasta seuranneet matkustusrajoitukset ovat aiheuttaneet yhtiölle mittavia tappioita, mikä on huomioitu lainan korkotasossa.

Limiitistä noin 350 miljoonan euron suuruinen osuus on sopimuksen solmimisen jälkeen yhtiön käytettävissä komission 12.3.2021 tekemän valtiontukipäätöksen nojalla. Finnair voisi nostaa lainaa, jos sen kassavarat tai oma pääoma laskisivat lainaehdoissa määriteltävien raja-arvojen alapuolelle. Jäljelle jäävälle noin 50 miljoonan euron osuudelle haetaan myöhemmin komission erillinen hyväksyntä.

Finnairin oma pääoma oli vuoden 2020 lopussa 896,6 miljoonaa euroa ja sen kassavarat olivat tuolloin 823,7 miljoonaa euroa.


https://company.finnair.com/fi/media/kaikki-tiedotteet/tiedote?id=3920102

 

Muokattu: , käyttäjä: Petri Lehtovirta
1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
Lainaa

 

Finnair Oyj  laskee liikkeeseen 400 miljoonan euron suuruisen vakuudettoman joukkovelkakirjalainan. Joukkovelkakirjalaina erääntyy 19.5.2025, sen kiinteä vuotuinen kuponkikorko on 4,250 prosenttia ja emissiokurssi 99,716 prosenttia.

"Lämpimät kiitokseni kaikille Finnairin uuteen joukkovelkakirjalainaan sijoittaneille. Vahva luottamuksenne Finnairiin mahdollisti joukkovelkakirjalainan koon kaksinkertaistamisen aiemmasta", sanoo Finnairin talousjohtaja Mika Stirkkinen. "Uusi joukkovelkakirjalainamme vahvistaa kassaamme entisestään sekä auttaa suotuisalla tavalla tasoittamaan lainojemme takaisinmaksuaikataulua."

Hakemus tullaan jättämään Joukkovelkakirjalainan ottamiseksi kaupankäynnin kohteeksi Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalle. Joukkovelkakirjalainan tuotot käytetään olemassa olevien vuonna 2022 erääntyvien velkakirjojen takaisinoston rahoittamiseen ja loput tuotot konsernin yleisiin rahoitustarpeisiin.

 

https://company.finnair.com/fi/media/kaikki-tiedotteet/tiedote?id=3970453

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään