Seppo Koivisto

Heidi Blåfield

2 viestiä aiheessa

Tyttärentyttären mukaan näyttelijä Heidi Blåfield olisi saanut lentokoulutusta vuonna 1918.

Lainaa

 

18-vuotiaana hän lähti Tanskaan, jossa hän suoritti lentäjän lupakirjan, Heidi Herala tietää.

Sitä ei tiedetä, miksi nuori nainen lähti Tanskaan aikana, jolloin matkustaminen ei ollut yleinen huvi. Todella harvinaista oli, että nainen halusi lentäjän lupakirjan – ja on vieläkin.

 

https://www.is.fi/tv-ja-elokuvat/art-2000006155488.html

Janarmon Varhaisilmailumme s. 81 mukaan Ali Biaudet olisi saanut koulutusta Kööpenhaminan Amagerissa toimineessa lentokoulussa, josta Janarmolla ei ollut tarkempaa tietoa. Kyseessä on ilmeisesti lentokonevalmistaja A/S Nielsen & Wintherin lentokoulu, jolla oli ainakin rullauskoulutukseen sopivia koneita. Kenttä oli ilmeisesti Klövermarken. Janarmon mukaan polttoainepula haittasi tuohon aikaan koulutusta.

https://en.wikipedia.org/wiki/Nielsen_%26_Winther

http://www.ole-nikolajsen.com/NW story.pdf

https://en.wikipedia.org/wiki/Kløvermarken

https://fi.wikipedia.org/wiki/Ali_Biaudet

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Oppikoulu oli vuodesta 1914 lähtien 5-6 vuotinen keskikoulu ja siihen päälle 3 vuotinen lukio. Wikin mukaan tyttökouluissa keskikoulu saattoi kestää kuusi vuotta, koska muun muassa kotitalous- ja käsityötunteja oli enemmän ja ylimmillä keskikoululuokilla luettiin useampaa kieltä kuin yhteiskouluissa tai poikakouluissa. Eli, Heidi olisi valmistunut keskikoulusta aikaisintaan vuosien 1916-17 aikana? Tämä olettaen hänen käyneen ennen oppikoulua yksityisen valmistavan koulun 4 luokkaa. Kansakoulun kautta sisäänpääsyyn olisi vaadittu ylemmän kansakoulun kahden ensimmäisen vuosikurssin suorittaminen oppikoulun sisäänpääsytutkinnolle, eli valmistuminen olisi ajoittunut ehkä vuosiin 1918-19, jolloin taskussa olisi ollut myös Tanskasta hankittu lentäjän lupakirja. Tanska oli toki puolueeton 1. maailmansodan aikana, eikä Suomikaan enää ollut sotaa käyvä Suuriruhtinaskunta... ehkä Heidi ei oikeasti kuitenkaan olisi ehtinyt hankkia lentäjän lupakirjaa, ei edes noina poikkeuksellisina aikoina?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään