Petri Lehtovirta

Tietovuoto, mahdollisesti Finnair Plus asiakkaita

2 viestiä aiheessa

Lainaa

Finnair kertoo teknologiayhtiö Sitan tietojärjestelmään kohdistuneesta murrosta, jonka myötä Finnairin kanta-asiakasjärjestelmän tietoja on joutunut vääriin käsiin.

Sita toimittaa tietojärjestelmäpalveluita useille lentoyhtiöille ja -asemille, muun muassa Finnairin kumppanilentoyhtiöille. Finnair itse ei käytä murron kohteeksi joutunutta järjestelmää. Kanta-asiakastietoja kuitenkin jaetaan kumppanilentoyhtiöiden kanssa, ja näin ollen murrossa on vuotanut myös Finnairin kanta-asiakastietoja.

Finnair on lähettänyt kanta-asiakkailleen tiedotteen, jossa heitä kehotetaan vaihtamaan Finnair Plus -salasanansa sekä ottamaan käyttöön vahvistettu kirjautuminen.

https://www.tivi.fi/uutiset/finnairin-asiakkaiden-tietoja-vuotanut-tietomurrossa-vaihda-salasanasi/05a5a659-4579-4b58-b033-048937034ed9


https://www.sita.aero/pressroom/news-releases/sita-statement-about-security-incident/--lisäys---

– Tietojemme mukaan noin 200 000 Finnair Plus -asiakkaan kanta-asiakastiedot sisältyvät kolmannen osapuolen Sitan tietomurtoon, Finnairin viestinnästä kerrotaan.

Vuotaneita tietoja ovat kanta-asiakkaan nimi, titteli, kanta-asiakasnumero, kanta-asiakastaso ja joidenkin asiakkaiden osalta myös ateria- ja istumapaikkatoive. Yhteystiedot, maksukorttien tiedot ja salasanat ovat tiedotteen mukaan turvassa.

https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000007840636.html

 

Muokattu: , käyttäjä: Petri Lehtovirta

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
3/4/2021 at 12.07, Petri Lehtovirta kirjoitti:


Intiassa ei pidetty kiirettä tietomurron tutkinnassa:
 

Lainaa

 

Sita tuottaa it-palveluja lehtoyhtiöille ympäri maailman, muun muassa Finnairille.

I
ntialaisen lentoyhtiön Air Indian tietoturvasta vastaavilla on ilmeisesti jäänyt uutisten lukeminen tänä vuonna vähemmälle.

Air India sanoo, että ymmärsi Sitan tietovarkauden vakavuuden vasta viime kuussa. Nyt osataan kertoa, että tietovuodossa päätyi hyökkääjien haltuun 4,5 miljoonan ihmisen tiedot lähes kymmenen vuoden ajalta.

 

https://www.tivi.fi/uutiset/tv/04e33286-2256-401d-b859-6a30d8209149

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään