Kari Leino

Sellaanen vakaa perussimulaattori?

5 viestiä aiheessa

Hakusessa olis sellaanen vakaa perussimulaattori.

Kun tätä palstaa lukee, niin tuntuu että jokainen simulaattoriohjelma on enemmän tai vähemmän epavakaa, kaatuilee, on puita rullauksen eessä ja muuta sen sellaasta... Niin minkähän moinen olisi ihan perussimu jossa noita ongelmia ei olisi? Kiinnostaisi enemmänkin nuo pienet koneet, Cessnat ja Piperit jne, vähän niin kuin treenailumielessä.

En ole kovinkaan, jos yhtään, sen enempää kiinnostunut tietokoniden kanssa näpräämisestä, vaan perusajatus tässä on sama kuin missä muussa ohjelmassa jota käytän, että se tulisi nyt vaan toimia ja saada valmiina. 

Oliskohan apuja?

1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mielestäni tämä uusin FS 2020 on paras. Siinä on sopivia pienkoneitakin ja maisemien suhteen ei tarvita mitään lisäosia ja koneilla saa paremman lentotuntuman.. Ainoa pointti on, että vaatii tehokkaan koneen ja tietysti hyvän nettiyhteyden. Prepard 3D on sitten toinen jota itse suosittelisin. siihen on runsaasti saatavissa konemalleja. Vaatii myös tehokkuutta titeokoneelta. Halvin olisi Steam-FSX.    X-plane 11 simua en tunnekaan. Voi olla hyvinkin vakaa simu.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Prepard 3D  ja FSX SE ovat hyviä hankintoja jos pelkät pikkukoneet riittävät harrastukseen. Ongelma vain on siinä, että jos haluaa nauttia samalla maisemista edes siedettävällä tasolla VFR-lentämisessä, niin silloin eteen tulee lähes väistämättä lisäosamaisemien hankinta, ActiveSky (tai vastaava) säämallinnukseen ja REX parantamaan textuureja ym, ym eikä nuo em. simut toimi kunnolla oikein millään tietokonekapasiteetilla - kokeiltu on ja säätämistä säätämisen jälkeenkin. En suosittele noita enää tässä vaiheessa. Olen kokeillut X-Plane 10, mutta en tykännyt sen sekavasta käyttöliittymästä johtuen - liian kaavoihin kangistunut kaiketi.

Suosittelen MSFS 2020 - se on sellaisenaan hyvä hankinta ja vähiten hermoja raastava kokonaisuus verrattuna noihin muihin vaikka se on toki vielä melko keskeneräinen. Kuten Tapio edellä sanoi:

MSFS 2020 vaatii tehokkaan tietokoneen ja kohtalaisen nopean nettiyhteyden. Lentosimulaattori on valtava kokonaisuus kun sitä alkaa miettimään, joten epävakaudelta ja pienistä bugeista on vaikea täysin päästä eroon. Tätä uutta simua kehitetään kuitenkin niin kehittäjien kuin yhteisönkin toimesta ainakin toisaiseksi ja kun Asobo joskus tarjoaa kolmansille osapuolille niiden toivomat työkalut, niin alkaa tapahtumaan - uskoisin näin.

2 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

XPlanea en tunne. FSX ja P3D vaativat ylettömästi säätämistä ja lisäosia ennen kuin niistä tulee maisemien osalta kunnollisia (eivät taida sittenkään pärjätä MSFS:lle). Kyllä minäkin kallistuisin kaiken lukemani ja näkemäni perusteella suosittelemaan MSFS-simua vaikken sitä vielä omistakaan.

Täältä löytyvät sen laitteistovaatimukset: https://www.flightsimulator.com/save-the-date-04-21-20/  

MSFS:a myydään kolmena eri versiona, joiden sisältämät osat (lentokentät ja lentokoneet) löytyvät esimerkiksi täältä: https://www.theverge.com/2020/7/13/21322499/microsoft-flight-simulator-pc-launch-august-18th-pricing  Perussimu noissa kaikissa on sama. Kalliimmat sisältävät vain enemmän lisäosia (kenttämaisemia ja koneita)   

Lisäksi sen voi hankkia Steamistä, MS storesta, DVD-levykkeinä tai Xbox-konsolille.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään