Jari Allan Lappalainen

6.11.1924

6 viestiä aiheessa

Vasemmalta: Thuy, Maunula, Nisonen, Sainio, Ahonius, Aittola, Ikola, Hämäläinen, Sarko, Stenbäck, Somersalo, Rekola, ?, Sihvo, Berger, Ikävalko, Appelgren, Mäkinen, Miettinen, Schauman, Lemminki, Upari, Ilkka, ja Öhman.

Jos tästä kuvasta olisi apua noihin tunnistustehtäviin. Tämä tunnistaminenhan on välillä sangen työlästä eikä noita aikalaisia ole enää auttamassa... Kommentit esimerkiksi tuosta paikasta kiinnostaisivat.

Jari 

Kerho 1.jpg

1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kuvassa on "Muistorikas Santahaminan Ilmailu-upseeri-Kasino-Klubi-Kerho". Eversti evp K.W. Janarmo on kirjoittanut mielenkiintoisen artikkelin kerhon historiasta Lentäjä -lehdessä N:o 5-6.1957. Tämä hieno suurikokoinen puurakennus tuhoutui tulipalossa 1970-luvun alussa kuulemma hieman epäselväksi jääneissä olosuhteissa.

Kun vertailen tuota 6.11.1924 otettua kuvaa Lentäjä -lehdessä olevaan samasta paikasta olettuun kuvaan pvm:llä 6.3.1933, huomaan eroina, että pöytien paikat ovat muuttuneet, kynttiläkattovalaisin on vaihtunut hakaristi-malliseksi ja matto on poistettu. Muu onkin pysynyt sitten samana mm. kaikki verhot paitsi, että taulut ovat vaihtaneet keskenään paikkoja.

Laitan rakennuksesta valokuvan huomenissa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tässä kokonaisuudessaan Lentäjä -lehdessä N:o 5-6.1957 ollut Kuno Waldemar Janarmon kirjoitus Santahaminan upseerikerhosta, missä tuo otsikkokuva on otettu.

IMG_4054.JPG

IMG_4055.JPG

IMG_4056.JPG

IMG_4057.JPG

IMG_4058.JPG

2 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jari Allanin kuvassa äärimmäisenä vasemmalla istuva henkilö on saksalainen Emil Thuy. Hän toimi tuolloin asiantuntijatehtävissä ilmailuvoimissamme. Kuvassa hänestä enemmän:

IMG_5421.JPG

2 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään