Petri Lehtovirta

Kiinalainen HNA Group kaatumassa konkurssiin

2 viestiä aiheessa

Lainaa

Suuri kiinalainen lento- ja matkailualan konserni HNA Group on päätymässä konkurssiin.

Yritysryhmä omistaa muun muassa Kiinan suurimpiin kuuluvan lentoyhtiön Hainan Airlinesin ja Hong Kong Airlinesin. Sillä on osuuksia myös useissa muissa lentoyhtiöissä. Laivastossa on 900 lentokonetta.

Yhtiö on kamppaillut kassakriisissä kuluneen vuoden aikana eikä ole pystynyt lyhentämään vaaditusti lainojaan. Velkojat ovat ryhtyneet hakemaan oikeusteitse saataviaan ja vaatineet yhtiön julistamista konkurssiin. HNA-konsernin velkataakka ylsi viime vuonna yli 60 miljardiin euroon.

https://yle.fi/uutiset/3-11764804

Lainaa

HNA Groupin konkurssista voi tulla ilmailu- ja matkailualan yksi suurimmista konkursseista maailmassa. Konserni ehti paisua valtavaksi – yli 400 000 työntekijää, 14 lentoyhtiötä, 16 lentokenttää ja 120 miljoonaa matkustajaa vuodessa.

https://yle.fi/uutiset/3-11764886

--edit
HNA Aviationin omistamat lentoyhtiöt
http://www.hnagroup.com/en-us/what-we-do/aviation-tourism/

Muokattu: , käyttäjä: Petri Lehtovirta

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiinassakin osataan näköjään tyhjentää kassa omaan taskuun. HNA:n yhtiöiden osakkeenomistajat ja muut asianosaiset ovat kavaltaneet yhteensä noin 10 miljardia dollaria. Ja mitä konkurssiprosesseihin tulee, luultavasti 500 HNA:n yhtiöistä joutuu konkurssiin tai uudelleenjärjestelyihin.

Lainaa

A total of 61.5 billion yuan ($9.57 billion) had been embezzled by shareholders and other related parties, Shanghai-listed Hainan Airlines Holding Co, HNA Infrastructure Investment Group Co and Shenzhen-listed CCOOP Group Co said late on Friday.

The identities of the shareholders were not disclosed in the statements.

The government-appointed working team expects as many as 500 companies linked to HNA Group to go into bankruptcy restructuring, Chinese financial magazine Caixin reported on Saturday,

https://www.reuters.com/article/us-china-hna/three-listed-units-of-chinas-hna-disclose-embezzlements-of-nearly-10-billion-idUSKBN2A009Z

1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään