Topi Falkenberg

Rajan Dornier-valvontalentokoneille haetaan seuraajaa

6 viestiä aiheessa

Rajan Dornier-valvontalentokoneille haetaan seuraajaa. 
https://yle.fi/uutiset/3-11714791

Lainaa

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) mukaan päätös Rajavartiolaitoksen kahden valvontalentokoneen korvaamisesta uusilla koneilla on tarkoitus nuijia läpi jo hallituksen kevään kehysriihessä.

– Nämä kaksi rajalla olevaa Dornier-valvontalentokonetta ovat tulossa tiensä päähän. Vuonna 2025 koneita ei voi enää käyttää ja tarkoituksena on, että uusien koneiden hankinta ajoittuisi vuosille 2022–2025, jotta meillä varmuudella on ennen vuotta 2025 uudet koneet käytössä, Ohisalo sanoo.


Kommodori Laaksosen ajatuksissa korvaavalla konetyypillä täytyy olla myös kyky henkilöstön siirtoihin. Ehkäpä esim.  Ålandiin voisi tulla joskus kiire? ja toisaalta onhan sitä EU-rajaa valvottavana aina Välimerellä asti. 

Lainaa

Laaksosen mukaan esimerkiksi nykyisten lentokoneiden lentoaika ja kuljetuskyky eivät vastaa nykyajan vaatimuksia. 

– Tarve kyetä siirtämään henkilöstöä tarvittaessa nopeastikin paikasta toiseen edellyttää isompaa kuljetuskykyä ja myös hieman isompia koneita

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
4 tuntia sitten, Topi Falkenberg kirjoitti:

Ehkäpä esim.  Ålandiin voisi tulla joskus kiire?

Kyllähän rajavartiolaitos on jo nyt Ahvenanmaalla.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vapaan keskustelun puolen Arvaa paikka -ketjussa etsittiin äskettäin Vartiolentolaivueen Helsinki-Vantaan tukikohdassa näytteillä olevia merestä nostettuja pelastusrenkaita. Kuva on otettu tätä juttua tehdessä.

"Suomen F/A-18 Hornet -hävittäjien seuraajaa etsivä Ilmavoimien HX-hanke on tuon tuostakin otsikoissa. Sen varjossa on käynnissä aivan yhtä tärkeä mutta ei ehkä yhtä mediaseksikäs MVX-hanke. Siinä Rajavartiolaitos etsii seuraajia kahdelle jo neljännesvuosisadan palvelleelle Dornier 228 -monitoimikoneelleen."

https://www.reservilainen.fi/uutiset/dornier_25_vuotta_rajan_silmana_-_seuraaja_haussa

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
7 tuntia sitten, Jukka Siirilä kirjoitti:

Kyllähän rajavartiolaitos on jo nyt Ahvenanmaalla.

Kyllä kyllä ja poliisivoimat. Ruotsi on luvannut myös yhden yksikön sinne, mutta sitten kun on oikea kiire, niin tarvitaan äkillistä kuljetuskapasiteettia. 

Ruotsin maajoukoista ei ole nyt mihinkään, paitsi jos he päättävät lähettää sinne 5000 sotilasta uhraten vaikkapa Tukholman sijaan oman Öllannin saaren 🤔.  Ruotsi ei joudu sotaan ennen Suomea, paitsi jos Putin on seniili. 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään