Jorma Laiho

Hyvää joulua kaikille !

7 viestiä aiheessa

Nähtävästi loppuvuoden ilmailu-uutiset ovat sen verran järkyttäviä, että kukaan ei simuilijoita lukuunottamatta toivota edes hyvää joulua. Niinpä sen teen tässä ! Nyt jo väitellään ( no, huumoria toki...) , missä joulupukki oikeastaan asuu. Malmin kohtalo näyttää synkältä.  Lentoliikenne on jumissa jne...Lennokkia ei saa enää lennättää ilman 30€ vuosilupaa. No, liidokkia saa vielä heittää, omalla pellolla, kunhan ei mene naapurin metsään ? Simulaattori ei vielä vaadi lupakirjaa , onko tosiaan niin ? Ja museot , onko Tikkakoski vai Vantaa parempi paikka joulupukin esineistön taltioimiseen. Lentoreen entisöinti kai on sentään paremmin tiistaikerhon jo joulupukin näköisten hommia ? Se reki muuten puuttuu kokoelmista. Edes pienoismallia ei ole. Ja edes kunnon joulukuvaa ei ole edes minulla.....Olisiko Harri K:n mahtavissa kokoelmissa kunnon sivukuva ?  Kaimani voisi myös vahtia Hankoa, jos se tekee välilaskun sinne. Tatu K.  voisi myös selvittää meille pukin lentomenetelmät nykyisessä säädösviidakossa. 

Ennen täällä oli aina se tonttupakina. Sekin on kadonnut. Sen sijaan joku voisi mallintaa joulupukin pororeen aerodynamiikan. Tässä haaste noille palstan aeromystikoille.  Pojan tytär mielestäni jo ratkaisi, miten porot lentävät. Kysyi jopa joulupukilta. Ne vaan juoksevat niin kovaa, Sen sijaan en ymmärrä tuon reen nostovoimakerrointa. Se on myös poroletkan pyörrevanassa. Mitään laippoja ei myöskään systeemissä ole. Hommaa ohjataan vain naruista vetämällä, kuten varhaisia lentolaitteita. Meille kyllä joulupukki tuli 1950-luvulla vesikelkkaa työntäen. Ehkä lentäminen oli tuolloin hankalaa, kun Porkkala oli vielä miehitetty ? Paketissa oli muuten Esa-lennokki ja Airfixin Stuka. 

Toivotan kaikille ilmailijoille, mutta erityisesti tälle palstalle kirjoittaville, mutta myös sitä kurkkiville mitä parhainta joulua ja parempaa ilmailuvuotta 2021 !

Jorma

10 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Brittien NATS antoi seuraavan "NOTAM":n

Hyvät joulut kaikille!

Ep_beKSXUAAhUbX.jpg

Muokattu: , käyttäjä: Teemu Lokka
7 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hei hei hei hyvää joulua ilmailijat!

Kyllä Suomessa vielä lennetään nyt ja tulevassakin, minäkin lentelin tänään Malmilta Deger-Deger melkein puoli tuntia!

Malmia työstetään edelleen ja maassa lennellään aktiivisesti. Kohta aurinkokin paistaa enemmän, eiköhän se tästä. 

Kohta on uusi vuosi, tehdään siitä vielä parempi.

 

t. Timo

 

 

Muokattu: , käyttäjä: Timo Hyvönen
3 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään