Nils Rostedt

BP-511 akku hyytyy - kokemuksia?

2 viestiä aiheessa

Onkohan muilla canon-kuvaajilla vastaavanlaisia kokemuksia?

Tänään kaikista kolmesta akuistani loppui mehut vain parinkymmenen kuvan jälkeen. (kalustona 10D ja 100-400 IS). Lämpötila oli noin 5 astetta. Akut eivät tosin ole uusia vaan kesä-syksyllä 2003 ostettuja. Yksi on Canonin oma ja lisäksi on hyvä piraatti ja huono piraatti.

Lämmittämällä akku taskussa sain kyllä taas sähköä muutamaan kuvaan. Mutta kiinnostaisi tietää onko muilla samanlaisia kokemuksia ja onko niin että akun vanheneminen huomataan ensin nimenomaan kylmällä säällä . Viime talvena en muista että olsi ollut ongelmia, mutta nettilähteet kyllä sanovat että tällaisten litiumakkujen elinikä on vain 2-3 vuotta. Taitaa olla uusien hankinta edessä, vai onko porukalla tiedossa lääkkeitä?

 

EDIT: lisäänpä vielä tähän että uudelleen ladattaessa meni kaikilla akuilla vain muutama minuutti ennen kuin laturi ilmoitti "täysi lataus", joten eivät olleet juurikaan tyhjentyneet. Onkohan tuo kamera erityisen kranttu, siten että jo pienikin nimellisjännitteen lasku kylmässä tulkitaan tyhjentyneeksi akuksi?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hieman samansuuntaisia kokemuksia on, tosin en ole kuvannut noin kylmässä... Mutta aika äkkiä kamera alkaa ilmoittaa akun tyhjenemisestä, kun olosuhteet viilenee. Tarkempia aikoja/kuvamääriä ei ole tullut laitettua ylös. Muistelen lukeneeni, että IS:n käyttö lisää virran kulutusta jonkin verran. Itsellä ei kuitenkaan ole tuosta kokemuksia, kun vakaimella varustetut putket ovat toistaiseksi budjetin ulottumattomissa. Niin, itsellä myös kaksi Canonin BP-511 akkua 300D:hen.

 

 

-Esa

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään