Tuomas Kuosmanen

Thrustmaster Airbus stick sivuperäsin-akseli (kierto) hyppii?

3 viestiä aiheessa

Laitan tämän linkin tänne kun oman tikkuni kohdalla kävi sama, ja näemmä aika monella muullakin. Ihmettelin ensin miten herkkä MSFS2020:n sivuperäsin oikein on, kun kampeaa ihan mahdottomasti. Sitten katsoin joskus ulkonäkymästä ja siellähän näytti olevan varsinainen kanttori urkuja polkemassa.. peräsin viipotti vasemmalle ihan älyttömiä piikkejä.

https://forums.flightsimulator.com/t/rudder-twitch-all-planes/298998/14

Tutun kuuloinen ongelma, sama ohjain eli Thrustmasterin mainio Airbus joystick. Sivuperäsinakselin potentiometrin johdot on kasatessa näemmä jääneet liian kireälle. Luulin että nuo ongelmat johtuivat siitä kun avasin oman tikkuni kahvan muista syistä, ja mietin kasasinko sen huolimattomasti. Mutta näemmä näin saattaa käydä tehtaallakin.

Sivuperäsinhän tuossa tikussa on toteutettu perinteisellä potentiometerillä, vaikka X ja Y -akselit ovatkin hall-antureilla. Sivuperäsinpotikka on kahvan sisällä olevan putken yläpäässä nurinpäin, ja johdot kulkevat muistaakseni kahvan sisällä. 

Korjauksena tikun kahva pitää varovasti avata ja koettaa vetää sivuperäsinohjauksesta vastaavan potentiometrin johtoja hiukan enemmän putkesta ulos, jolloin potikka mahtuu kääntymään kahvan mukana ilman että johdot alkavat vetää vastaan. 

Jos omassa Thrustmasterissa on vastaavaa vikaa, kannattaa avatessa ottaa vaikka kuva niin saat koottua kuvan perusteella helpommin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos. Mulla on Thrustmaster M1600 tikku, joka käsittääkseni on ihan samanlainen sisältä... pitääpä tutkia tuo juttu. Mulla ei kierto tällä hetkellä toimi oikein, toiseen suuntaan toimii, toiseen vain jonkin verran. En kyllä tarvi tuota muuta kuin Star Wars Squadrons pelissä, jos siinäkään, mutta voisi kokeilla jos sen saa pelittämään.

Tässä tikussa on ärsyttävä valo, syttyy aina kun tikkua liikuttaa. Katkaisin johdot kesällä, niin johan loppui välkehdintä. Muuten en ole kyllä yrittänyt tikun sisältä mitään säätää.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään