Petri Lehtovirta

Kaivopuiston lentonäytös elokuu 2021

11 viestiä aiheessa

Lainaa

Suomen Ilmailuliitto kumppaneineen järjestää perjantaina 11.6.2021 Helsingin Kaivopuistossa ilmaisen lentonäytöksen. Kaivari 21 tuo Helsingin edustalle jälleen kattauksen huikeita esityksiä ja kaksipäiväiseen näyttelyyn mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa koko perheelle.

Lentonäytös lennetään Helsingin edustalla perjantai-iltana 11.6.2021. Tapahtuma levittäytyy maalle  ja ilmatilaan.  Näytöksessä esiintyy niin siviili-ilmailun klassikoita kuin nykypäivän kalustoa. Maanäyttely on avoinna perjantain lisäksi lauantaina 12.6. Helsinki-päivänä. Tapahtuman innoittajana on monien mieleen painunut Suomen Ilmailumuseon järjestämä, peräti 130 000 katsojaa Helsingin rannoille kerännyt Kaivopuiston Lentonäytös 2017.

https://www.ilmailuliitto.fi/2020/11/19/kaivopuiston-lentonaytos-hurmaa-taas-kesalla-2021/

Muokattu: , käyttäjä: Petri Lehtovirta
Otsikkoa muokattu ajan tasalle
4 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Patrouille de France on tulossa esiintymään Kaivopuiston näytöksessä, joka on siis siirretty pidettäväksi 6. elokuuta.

Lainaa

Ranskan ilmavoimien Armée de l’Air et de l’Espacen taitolentoryhmä Patrouille de France on vahvistanut osallistumisensa Suomen Ilmailuliiton päälentonäytökseen Kaivopuistossa 6.8.2021. Patrouille de France on yksi maailman vanhimmista ja parhaina pidetyistä taitolentoryhmistä.

Kahdeksan Dassault-Breguet/Dornier Alpha Jet -suihkuharjoituskoneen lentoesityksestä on lupa odottaa paljon elokuisen Kaivopuiston taivaalla. Ryhmä on ainoa kansainvälinen ryhmä, joka käyttää esityksissään kahdeksaa konetta. Mukana lentää lisäksi aina 1-2 varakonetta, joten Suomeen saapuu kaikkiaan 9-10 Alpha Jet -konetta.

https://kaivari21.fi/ajankohtaista/legendaarinen-patrouille-de-france-yksi-paaesiintyjista-kaivarissa/

4 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kaivari 21:een on saatu jälleen lisää nähtävää, mm. 2 Gripen E-hävittäjää:

Lainaa

Useita Saabin lentokoneita saapuu Suomen suurimpaan ilmailualan ykköstapahtumaan Kaivopuiston lentonäytökseen 6.-7.8. Yksi odotetuimmista on HX-ehdokas Gripen E -monitoimihävittäjä omalla lentoesityksellään suurelle yleisölle.

Saab on vahvistanut osallistuvansa Suomen Ilmailuliiton päälentonäytökseen Helsingin Kaivopuistossa kahdella uudella Saab Gripen E -monitoimihävittäjällä. Gripen E nähdään nyt ensimmäistä kertaa esityslennolla lentonäytöksessä Suomessa.

Kaivopuiston taivaalla Gripen E:n esityslennon lentää Saabin lentokonetehtaan koelentäjä André Brännström. Hänen varaesityslentäjänään ja valvojana toimii Saabin pääkoelentäjä Markus Wandt.

https://kaivari21.fi/ajankohtaista/hx-ehdokas-gripen-e-mukana-kaivopuiston-lentonaytoksessa-lentoesityksella/

Ajankohtaista-osiossa on vielä lisää esiintyjiä:

https://kaivari21.fi/ajankohtaista/

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Pari päivää sitten olin lenkilla Kaivarin hoodeilla. Olin sattumoisin juuri lukenut tulevasta lentonäytöksestä, ja olikin varsin kiintoisaa nähdä rakennustöitä. Muttamutta. WWW-sivuilla puhuttiin maanäyttelyn lentokoneista, EI kerrottu että ovat lasikuitumalleja.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ehkäpä tyhmää pohdintaa, mutta jos ei ole mahdollisuutta mennä Kaivariin katselee koneita, niin mahtaisikohan näitä bongata hevalta? Tuli siis vaan mieleen, että mistä koneet tai osa koneista lähtee Kaivarin suuntaan..olisihan sekin jotain, jos näkisi lähtöjä ja laskuja. Ja toki saattavat lentää jostain ihan muualta mestoille, mutta kävi nyt vaan mielessä, ja ehkä joku tietää miten oli esim viime kerralla. 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Viime kerralla joitain Kaivarin näytöskoneita oli EFHK:lla pysäköitynä jäänpoistoplatalla kiitoteiden välissä (APRON 6).

1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
3 tuntia sitten, Sami Puro kirjoitti:

Viime kerralla joitain Kaivarin näytöskoneita oli EFHK:lla pysäköitynä jäänpoistoplatalla kiitoteiden välissä (APRON 6).

Osa koneista oli puolestaan parkissa 800 alueella(ex blööö1 hallin vieressä) 

 

3 tuntia sitten, Klaus Pylkkänen kirjoitti:

Tuleekohan näytöksestä taas joku striimi IS:n sivuilla tai Yle Areenassa? 

Ja tähän kohtaan pitänee sanoa, että jonkinlainen lähetys on luvassa ISTV:n kautta

Muokattu: , käyttäjä: Jani Luoto

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään