Ilkka Mäkelä

Myytävänä: McDonnell F-4 Phantom II

2 viestiä aiheessa

Ilmeisestti maailman ainoa yksityinen, lähes lentokelpoinen F-4 Phantom II olisi myynnissä, 3,25 miljoonan dollarin hintaan. Rekisteri on N815WF.  Myynti-imoituksen mukaan kone on kaikkialta 80-85 % restauroitu. Toisinsanoen, koneen saisi todennäköisesti lentokelpoiseen kuntoon satsaamalla jonkin verran lisää, mutta kuinka paljon lisää tarvitaan, siitä ei ole tietoa.

Koneen mukana tulee 5 moottoria, jotka odottavat huoltoa. Muuten kone on lähes täydellinen. Kaksoisohjaimet löytyy, Martin Bakerin heittoistuimet, jarruvarjot, sähköt, polttoaineputket, hydrauliikka, pneumatiikka, jne, kaikki uusittu,

Omistaja on kalifornialainen firma F4 Phantom II Corp. Myynti-imoituksessa kerrotaan myös koneen historiasta. Kyseessä on aikainen tehtaan ja laivaston koeyksilö, lentänyt vain 461 tuntia, ja restauroitu viimeiset 10 vuotta.

https://www.platinumfighters.com/inventory-2/1959-mcdonnell-f4h-1f-phantom-ii

Kaipa tuonkin joku käy ostamassa pois, jos on sopivasti käteistä taskussa. Harvemmin on kaupan koneita, joiden huippunopeudeksi voisi kuvitella 2 Machia.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
2 tuntia sitten, Ilkka Mäkelä kirjoitti:

Myynti-imoituksen mukaan kone on kaikkialta 80-85 % restauroitu. Toisinsanoen, koneen saisi todennäköisesti lentokelpoiseen kuntoon satsaamalla jonkin verran lisää, mutta kuinka paljon lisää tarvitaan, siitä ei ole tietoa.

Eikös entisöinnin ja rakentamisen stetsonarvo ole se, että 90% valmiiksi saamiseen menee puolet ajasta ja viimeiset 10% ottaa toisen puolen ajasta. Eli ainakin 10 vuotta voi ostaja valmistautua kuluttamaan aikaa koneen lentokuntoiseksi saattamiseen. En tiedä pitääkö sama kaava myös paikkansa kustannuksiin.

Rodney 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään