Juha Paulavuo

Norjan lentoliikeen myöhästelee

3 viestiä aiheessa

Norjassa lentoliikenne takkuaa oikein urakalla. Iltapäivän alkuun mennessä 46 lentovuoroa oli peruutettu kokonaan ja loput myöhästelevät. Syynä on henkilöstöpula Itä-Norjan aluelennonjohdossa (sig) Røykenissä.

Paikallisen ilmailuhallinnon sivuilla on lista koneiden myöhästelyistä. Milloinkahan saataisiin meille vastaava??

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Norjan ongelmat alkoivat jo eilen, kun Bodön lennonjohdossa oli tekninen vika joka viivästytti Keski- ja Pohjois-Norjan lentoja (mm. SAS Braathens ja Norwegian)  jopa kolmisen tuntia. Norwegian joutui myös perumaan lentoja.

 

Tuota, Röyken taitaa olla Etelä-Norjan tärkein lennonjohtokeskus, ei pelkästään Itä-Norjan. Siellä on ollut jo pitkään vajaamiehitystä/"sairastapauksia", koska lennonjohtajat eivät halua siirtyä töihin sinne. Tästähän oli juttua joskus kuukausia takaperin, jos muistan oikein.

 

Boarding.no kertoo, että viivästyksiä ja peruutuksia on odotettavissa koko viikonlopun ajalle. Lisäksi vielä epäillään jo etukäteen, että joulunajan ja uudenvuoden liikenne vaikeutuu. Lennonjohtajien ja Avinorin välinen kiistatilanne tähän taitaa olla syynä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Norjan ilmailuviranomaisen Avinorin ja lennonjohtajien nahistelu jatkuu edelleen, kertoo boarding.no.

 

Avinor on vaatinut, että lennonjohtajat pitävät mahdolliset jäljellä olevat lomapäivänsä viimeistään joulukuussa, jottei joulu- ja uudenvuodenliikenne vaaraannu. Tämä ei tietenkään miellytä lennonjohtajia.

 

Yksi Avinorin lennonvarmennuksen johtaja on jättänyt eroilmoituksensa, eroaa 02.12.05. Huhujen mukaan muitakin johtajia oltaisiin vaihtamassa.

 

Avinor on luvannut Norjassa lentäville yhtiöille "takuut" siitä, että viivästyksiä ei tule. Lentoyhtiöt suhtautuvat tähän skeptisesti, kun tulehtunut tilanne tiedetään ja myös, kun Avinor on jo aikaisemmin kieltäytynyt maksamasta yhtiöille korvauksia aiheutuneista tappioista.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään