Sami Puro

Finnairin osavuosikatsaus ja uudet kustannussäästöt

1 viesti aiheessa

https://company.finnair.com/fi/media/kaikki-tiedotteet/tiedote?id=3813629

https://company.finnair.com/fi/media/kaikki-tiedotteet/tiedote?id=3813635

Lainaa

Jatkuneiden tiukkojen matkustusrajoitusten vuoksi vertailukelpoinen liiketappio tulee olemaan neljännellä vuosineljänneksellä samaa suuruusluokkaa kuin toisella ja kolmannella vuosineljänneksellä.

Kuten Finnair on tänään tiedottanut, Finnairin eläkesäätiön ehtoihin liittyvät sääntömuutokset on hyväksytty ja näillä sekä muilla mahdollisilla vastaavilla muutoksilla odotetaan olevan merkittävä positiivinen kertaluonteinen vaikutus Finnairin neljännen vuosineljänneksen liiketulokseen. Niillä ei ole vaikutusta arvioituun vertailukelpoiseen liiketulokseen.

Yhtiön tämänhetkisten arvioiden mukaan liikevaihto sekä kapasiteetti tarjotuilla henkilökilometreillä mitattuna laskevat vuonna 2020 yli 70 % vuoteen 2019 verrattuna.

Heinä–syyskuu 2020

  • Osakekohtainen tulos oli -0,15 euroa (0,08)*.
  • Liikevaihto laski 88,7 prosenttia vertailukaudesta ja oli 97,4 miljoonaa euroa (865,4).
  • Vertailukelpoinen liiketulos oli -167,0 miljoonaa euroa (100,7). Liiketulos oli -183,1 miljoonaa euroa (94,9).
  • Rahoituserien nettokulut kasvoivat merkittävästi ollen 74,6 miljoonaa euroa (20,1) ja noin 54 miljoonaa euroa kasvusta liittyi polttoaine- ja valuuttasuojauksiin, jotka uudelleen luokiteltiin tuloslaskelmaeräksi muista laajan tuloksen eristä.
  • Liiketoiminnan nettorahavirta oli -267,3 miljoonaa euroa (119,3) ja investointien nettorahavirta 21,6 miljoonaa euroa (-110,3).**
  • Matkustajamäärä laski 88,9 prosenttia 0,5 miljoonaan (4,1).
  • Tarjotut henkilökilometrit (ASK) laskivat 86,8 prosenttia.
  • Matkustajakäyttöaste oli 38,7 prosenttia (-47,5 prosenttiyksikköä).

 

Lainaa

Finnair julkisti 20.5.2020 tiedotteen, jonka mukaan se tavoittelee lähes 80 miljoonan euron vuositason pysyviä kustannussäästöjä vuoden 2022 alusta alkaen verrattuna vuoteen 2019. Yhtiö päivitti vastaavaa tavoitettaan 25.8.2020 julkistamassaan tiedotteessa nostamalla sen 100 miljoonaan euroon. Finnair on edistynyt hyvin kustannussäästöohjelmansa toteuttamisessa ja tunnistanut samalla uusia säästömahdollisuuksia, minkä takia se nostaa pysyviä kustannussäästöjä koskevaa tavoitettaan 40 miljoonalla eurolla noin 140 miljoonaan euroon.

Säästöjä haetaan kaikista kulueristä. Kuten aiemmin on todettu, niitä ovat muun muassa kiinteistökulut, lentokoneiden vuokrauskulut, palkitsemisrakenteet, myynti- ja jakelukulut, IT-kustannukset sekä hallintokulut. Yhtiö jatkaa organisaation sekä toimintojen tehostamista, eri asiakasprosessien digitalisointia ja automatisointia sekä neuvottelee uudelleen sopimuksia toimittajiensa ja kumppaniensa kanssa.

Osana kustannussäästöohjelmaa yhtiö on saanut päätökseen myös yhteistoimintaneuvottelut, joiden vuoksi se vähentää noin 700 työpaikkaa maailmanlaajuisesti. Kokonaisuudessaan Finnairin henkilöstömäärä vähenee lähes 1 100:lla vuoden 2020 alkuun verrattuna, mukaan lukien eläköityminen ja muu luonnollinen poistuma. Osana ohjelmaa yhtiö on lisäksi solminut sopimuksia pysyvistä säästöistä henkilöstöryhmiensä kanssa. Näihin säästötavoitteisiin sitoutuneet henkilöstöryhmät osallistuvat onnistuneesta uudelleenrakennuksesta palkitsevaan kannustinohjelmaan. Myös lomautuksia jatketaan.

Finnairin tämän hetken suunnitelma perustuu edelleen arvioon, jonka mukaan lentoliikenne toipuu vuoden 2019 tasolle 2–3 vuodessa, vaikka markkina nykynäkymän mukaan toipunee jälkipainotteisesti.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään