Sami Puro

FSnordicin foorumit muuttavat

22 viestiä aiheessa

FSnordic.net-foorumit tullaan liittämään osaksi FlightForum.fi:tä

 

Ennakkotietona pian tulevasta muutoksesta!

 

Projekti on kestänyt pitkään, koska on suoraan sanottuna pitänyt priorisoida sellaisia projekteja joista saa leivän päälle muutakin kuin hyvää mieltä. Alunperin oli tarkoitus rakentaa FSN:stä oma erillinen uusi simusivusto (tämän takia FlightForum siirrettiin aiemmin erilliseksi foorumiksi), tai vaihtoehtona oli luovuttaa koko saitin vetovastuu muualle. Ensimmäiseen ei löytynyt aikaa ja jälkimmäiseen ei löytynyt ulkopuolista kiinnostusta. Joten ratkaisuna on siirtää keskustelupalsta hyvin toimivan FlightForumin yhteyteen jolloin ylläpito helpottuu ja palsta siirtyy teknisesti nykyaikaan. Tiedostokirjastoon ei tule muutoksia. Muuttotyö ei mene heittämällä, vaan vaatii paljon työtä ja testausta että vanhojen viestien konversio toimii (nykyinen SMF päivitetään ensin versioon 1.1.19, siitä eteenpäin 2.0.17:aan ja sitten voidaan vasta aloittaa konversio FlightForumin palstalle - jokainen työvaihe vie pitkään). Nyt melko suurella varmuudella pystyn jo sanomaan, että muutos toimii, mutta pientä viilattavaa on vielä.

 

Yhteenvetona:

 

 • Simulaattorialueiden foorumit ja viestit siirtyvät sellaisenaan ja sisältäen koko FSN:n historian, poislukien SVIL, Virtual Finnair ja FSNSquad jotka poistuvat inaktiivisina.
   
 • "Muut aiheet"-alueen alla olevat foorumit eivät siirry, koska esim. myyntipalsta ja vapaa keskustelu löytyy jo FlightForumista. Jos olet äskettäin tehnyt myynti-ilmoituksen, niin joudut tekemään sen uudestaan FlightForumille.
   
 • Kuvakaappausalueen viesteistä poistetaan siirron yhteydessä yli vuoden vanhat ketjut ja niiden kuvat - tätä uudemmat ketjut ja kuvat siirtyvät. Huom: Tässä vielä pieni varaus että toimiiko kaikki kuten pitää. FlightForumilla kuvat postataan tuttuun tapaan omalle foorumille ja kuvaketjuihin (ei siis galleriamuodossa kuten siellä nykyisellään).
   
 • Yksityisviestit eivät siirry. Ota inboxistasi talteen jos siellä sattuu olemaan jotain tärkeää.
   
 • Yhteensä FSN:ltä siirtyy yli 180 000 viestiä yli 15 000:sta eri viestiketjusta.
   
 • Vuonna 2019 uudistettu tiedostokirjasto jatkaa toimintaansa normaalisti ja vastaanottaa edelleen Suomeen liittyviä simulaattorilisäosia.

 

 

Käyttö:

 

FlightForumille kirjaudutaan omalla etu- ja sukunimellä. Erillistä käyttäjänimeä ei siis enää ole.

 

Jokaisen FSN-käyttäjän profiilitiedot on jo siirretty FlightForumille, ja voit kokeilla kirjautumista sinne (https://www.flightforum.fi/). Salasana on sama kuin FSN:ään (ellet ole kirjautunut aiemmin FlightForumille ja vaihtanut sitä). Pyydän että sekaannusten välttämiseksi toistaiseksi kukaan ei muuta omia profiilitietojaan tai vaihda salasanaa enää täällä FSN:ssä (ne tiedot eivät siirry enää). Itse simupalstat siirretään piakkoin, eli simusisältöä ei vielä FF:ltä löydy eikä sitä sinne vielä tule lähettää.

 

Jos kirjautuminen ei onnistu, yhteyden saa webbilomakkeella https://www.flightforum.fi/contact/ tai maililla forum (ät) flightforum.fi tai vaikka Discordin FSN:n kanavan kautta (tägää minut / SPu).

 

 

FlightForumin softa on nykyaikaisten foorumiohjelmistojen kärkeen kuuluva Invision Community Suite. FlightForumin softaversio myös päivitetään (ajan salliessa) myöhemmin uudempaan, jolloin mukaan saadaan esim. natiivi mobiiliapplikaatio ja FF siirretään myös nopeammalle serverille kunhan FSN:n muutto on ensin saatu alta pois.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hyvä juttu. FS 2020 on virkistänyt harrastusta rajusti, joten muutos todella nyt tarpeen. :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Päivitys aikaistetaan sunnuntain iltaan.

 

FSN menee kiinni arviolta klo 19-21 välillä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No niin - ei sitten muuta kuin että tavataan toisaalla. Aikansa kutakin ja hyvä foorumihan tämä oli pääsääntöisti  asiallisine keskusteluineen :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No niin - ei sitten muuta kuin että tavataan toisaalla. Aikansa kutakin ja hyvä foorumihan tämä oli pääsääntöisti  asiallisine keskusteluineen :thmbup:

 

Jääköön tämä viimeiseksi viestikseni täällä.

 

Näin se 20 vuotta meni tälläkin palstalla. Viestihistoriaa kun lukee, se on kuin aikamatka menneeseen. Vanhimmat viestit on täysi-ikäisyyden kynnyksellä olleen teinipojan kirjoittamia. Kaikkea ei myötähäpeän takia halua tai edes pysty lukemaan. Tällä palstalla on niin paljon tapeltu ja puhuttu toisista pahaa vuosien varrella ettei varmaan kovin montaa vastaavaa löydy. Kohta 40v kolkuttelee ovella mutta täällä ollaan edelleen. FSN:n edeltäjästä FS Finlandista ei mulla ole enää muistikuvia juurikaan muuta kuin keltainen tausta mutta sieltähän tämä kaikki alkoi. Vaikka väliin on mahtunut vuosia ettei ole jaksanut juurikaan kirjoitella ja FSN on roikkunut vuosia löyhässä hirressä ei koskaan ole paria päivää pidempään mennyt ettenkö olisi käynyt vilkaisemassa uusia viestejä ja ainahan tänne tasaisesti on jotain tullut. FS2020:n myötä on keskustelu taas sähköistynyt ja runsaasti vanhoja simuilijoita on tullut jo takaisin  :thmbup:

 

On ollut hienoa olla osana suomalaista simuyhteisöä ja osana FS Nordicia alusta alkaen. Kiitos kaikille nykyisille ja entisille keskustelukavereille vuosien varrelta, Samille että olet pitänyt foorumin pystyssä ja kaikille moderaattoreille ettei ole mua banninut, ainakaan kovin usein.

 

Ja tietysti kiitos itse FS Nordicille olemassaolosta!

 

Nähdään FlightForumilla!  :thmbup:

1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joona kirjoitti hienosti. Kiitos siitä.

 

Samille myös suuret kiitokset. Ilman hänen ponnistelujaan ei tätä palstaa olisi olemassa.

 

Samoin minulta kiitokset kaikille simukavereilleni täällä jo yli 35 vuoden ajalta. Erityisen tarpeellista on simuharrastajien apu kun simu(t) pottuilevat. Ja apua myös täältä saa. ;D

 

Olihan niin että nuorempana Joonan lempinimi täällä oli Joona "Zippy" Väisänen? :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Siinähän se Joona tiivistikin näppärästi kaiken oleellisen, vaikka itse olinkin vielä leikki-iän ja peruskoulun välillä hänen nuoruusvuosinaan.  ;D

 

Mutta hyvin mieleen jäänyt vaihe omasta nuoruudesta tämä foorumi on ollut. Toki kun viestihistoriaa selaa taaksepäin, niin löytyy sieltä (jokseenkin) painokelpoista tekstiäkin, vaikka pahimmassa jonneiässä tulikin jäähypenkillä vietettyä aikaa. Pahoittelut niistä harmaista hiuksista, tosin hyvin moderaattorit on tervejärkisinä pysynyt näistä huolimatta. Kai  ;D

 

Itsekkin lukeudun tähän on/off aktiiviseen porukkaan, mutta siitä huolimatta kiva käydä täällä pyörähtämässä ajoittain simukärpäsen iskiessä ja mukava nähdä että foorumi jatkaa joka tapauksessa uudella konseptilla eteenpäin. Toivottavasti uudistuksella saadaan aktiivisuutta enemmän ja uusia jäseniä, kun valitettavasti olen itsekkin huomannut vanhenevan tässä pikku hiljaa  :P

 

Kiitoksia vanhoille tutuille vuosista ja nähdään toisella puolella - ehkä  ;D

Muokattu: , käyttäjä: Samuli Hämäläinen

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tässä omalta osalta viimenen viesti tälle sivustolle.

 

Ensinnäkin, kiitos kaikille avusta mihin sitä sitten olen tarvinnutkaan. Täältä lähti simulaattori harrastus liikkeelle ja tällä tiellä edelleen. Foorumista taisin ensimmäisen kerran lukea ehkä Ilmailu lehdestä jos oikein muistan. Heti en rekisteröitynyt vaan lueskelin varmaan muutaman kuukauden tätä foorumia kunnes tuli tarvis kysyä neuvoa.  :)

 

Vuodesta 2006 lähes joka päivä olen käynyt täällä. Mitenkään aktiivinen kirjottelija en ole ollut mutta sitäkin enemmän olen lukenut ja katellu kuvia.

 

Luulen että jatkossakin tulee vielä kirjoitettua selaimen hakukenttään fsnordic ja painettua entteriä, täytyy opetella uusi osoite.  ;D

 

Mukavaa sunnuntai iltaa kaikille ja tavataan uudella foorumilla.

 

Terveisin Toni Heikkinen

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Muutto suoritettu! "Virallinen" tiedote löytyypi täältä:

Mahdollisista ongelmista ja outouksista pyydän ilmoituksia ....

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hyvinhän tämä siirto onnistui ainakin meidän käyttäjien näkökulmasta!  Suuri kiitos Samille hyvin tehdystä työstä! Toivottavasti jatkamme keskustelua täällä positiivisesti yhteisen harrastuksen piirissä!

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Nonni!

Tänne sitten takaisin, mikäpä siinä. Onko (Sami / muut) mitään tietoa Virtual Finnairin säilymisestä? Ainakin keskustelualue sai kyytiä!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
5 minuuttia sitten, Mika Virolainen kirjoitti:

Onko (Sami / muut) mitään tietoa Virtual Finnairin säilymisestä? Ainakin keskustelualue sai kyytiä!

En ole VF:ssä muussa ominaisuudessa kuin nettisivujen sponsorina enää, eli en osaa kommentoida. Jossain vaiheessa sekin sivusto pitää vetää alas kun on niin tuhottoman vanha järjestelmä jo.

Jotain kiinnostusta on ollut kuulemma uudistaa tuota?  Laittakaa kiinnostuneet viestiä minulle noista suunnitelmista niin katsotaan tarkemmin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
15 tuntia sitten, Sami Puro kirjoitti:

En ole VF:ssä muussa ominaisuudessa kuin nettisivujen sponsorina enää, eli en osaa kommentoida. Jossain vaiheessa sekin sivusto pitää vetää alas kun on niin tuhottoman vanha järjestelmä jo.

Jotain kiinnostusta on ollut kuulemma uudistaa tuota?  Laittakaa kiinnostuneet viestiä minulle noista suunnitelmista niin katsotaan tarkemmin.

Kiitos vastauksestasi! Jos osaisin jotain tehdä tällä saralla, niin varmasti tekisin. Toivottavasti tälle löytyy tekijöitä, ja itsekin lähden mukaan jos pientä opastusta saan? Toimintaa voisi yksinkertaistaa ainakin koulutuksen osalta (koulutus vaikkapa kokonaan pois) lentolistojakaan ei tarvitsisi käsin tehdä, jos olisi jonkinlainen lista lennoista lennettäväksi. Lähden mukaan, jos siitä jotain apua on? Ainakin tekstinkäsittely on hallussa, ja tietokoneasentajana osaan muutenkin yhtä ja toista. Sivujen tekeminen / keskustelufoorumit ei kyllä ole alaani liittynyt koskaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
On 10/23/2020 at 3:20 PM, Sami Puro said:

-- Discordin FSN:n kanavan kautta --

Onko FSNordicilla siis Discord-kanavakin? Olisiko liittymislinkkiä sille? En löytänyt foorumin hakutoiminnolla viittauksia moiseen kanavaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
4 tuntia sitten, Johannes Kaikkonen kirjoitti:

Onko FSNordicilla siis Discord-kanavakin? Olisiko liittymislinkkiä sille? En löytänyt foorumin hakutoiminnolla viittauksia moiseen kanavaan.

Tuosta ketjusta lisätietoa, varmaankin olisi hyvä laittaa pysyväksi?

E: Ilmeisesti haku ei osaa etsiä vanhan foorumin viesteistä, kokeilin huvikseni hakua "fs2004" ja tuloksena tuli vain ennestään FlightForumilla olleita ketjuja.

Muokattu: , käyttäjä: Mikko Miettinen
1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
11 tuntia sitten, Mikko Miettinen kirjoitti:

E: Ilmeisesti haku ei osaa etsiä vanhan foorumin viesteistä, kokeilin huvikseni hakua "fs2004" ja tuloksena tuli vain ennestään FlightForumilla olleita ketjuja.

Laitoin hakuindeksin rakentumaan uudestaan, vie useamman tunnin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään