Esa Sairio

Joystockin ajuri ei enää toimi

5 viestiä aiheessa

Johan nyt on. Kun lopulta saimme FS2020-simun toimimaan hyvin (ei kaatumisa) niin ohjaimet alkoivat temppuilla.

 

Käytän kiinalaista joystickiä ja kaasukahvaa. Merkki on PXN-2119ii ja sen ajuri on PXN-2119v.2.0.exe. Ajuri toimi eli ohjaimet toimivat P3D4-simussa ja FS2020 simussa vielä eilen. Aiemminkin ajuri vaati joka päivä, kun latasi jomman kumman simun ekan kerran, uuden asennuksen ajurin installerilla.

 

Tänä aamuna ajuria ei saa ollenkaan toimimaan. Installeri kyllä ilmoittaa että asennus ok (kiinaksi), muuta kummassakaan simussa ohjaimet eivät enää toimi. Kun yritän ladata ajurin (2119) uudelleen PNX:n eli valmistajan sivuilta, ilmoittaa tietokoneeni ettei anna ladata, koska tiedosto on"vaarallinen".

 

Mitä ihmettä teen saadakseni ohjaimet toimimaan? heitänkö ne roskiin ja menen Verkkokauppaan ostamaan toisen merkkiset ohjaimet?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eikö toi toimi Windowsin omilla ajureilla? Yleensä normaalit joystickit toimivat hyvin ilman omia (bugisia) ajureita.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Saan joystickin ja kaasun toimimaan sillä tavoin, että käynnistän tietokoneen kaksi kertaa peräkkäin. Jos siis avaan FS2020:n ensimmäisen tietokoneen käynnistyskerran jälkeen, eivät ohjaimet toimi vaikka simu muuten latautuu ja toimii.

 

Ilmeisesti pitää kulua jonkin aikaa, jotta tämä kaksoiskäynnistys tarvitaan. Ainakin se tarvitaan kun aloittaa lentämisen seuraavana päivänä. Todella outoa?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Minulla (CHProducts Yoke & Pedals) pitää käydä varmistamassa CH Control Managerista, että laitteet vastaavat toimintoihin ja jos näkyy etteivät toimi, niin silloin pitää ajaa Rescan-toiminto ja taas pelittää. Ongelma liittyy Windowsin päivityksiin ja jo vanhahkoihin ajureihin, sillä tätä esiintyi jo FSX SE:n aikoihin eikä liityy itse simuun lainkaan. Joskus menee muutama päivä ettei tuota Rescan-toimintoa tarvita, mutta olen ottanut tavaksi varmistaa asia aina tietokoneen käynnistyksen yhteydessä. Se helpottaa simuilua huomattavasti kun ei tarvita turhia uudelleen käynnistyksiä kun huomaa ettei ohjaus toimi. Käytän tosin USB-hubia, joka voi myös vaikuttaa jollain tavalla asiaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään