Guest PAO

Koneen sammutuksessa menee jotain pieleen..?

6 viestiä aiheessa

Nonni.

 

Tämmönen keissi, että koneen sammutuksessa menee ilmeisesti jotakin pieleen kovolla enkä ymmärrä mitä ja mistä se johtuu. Oireet on seuraavat: ensin kävi satunnaisesti muutaman kerran niin, että kun wintoosasta laittoi sammuta, kone saattoi buutata sammumisen sijaan. Sitten yhden kerran kun kone sammutettiin normaalisti, se ei suostunut enää käynnistymään: latasi windows-logoon asti ja buuttasi siitä, ei vikasietotila eikä mikään toiminut. Otin kovon irti ja kiikutin kaverille (ATK-liikkeeseen) tutkittavaksi, oli kuulemma mennyt systeemiosion tiedostojärjestelmä sekaisin - onneksi datan palautus onnistui. :P Kovo takaisin kiinni, toimii normaalisti.

 

Tämän episodin jälkeen on pari kertaa käynnistäessä mennyt chkdsk päälle eli tiedostojärjestelmän tarkastus, aivan kuin koneesta olisi katkaistu virrat kesken kaiken vaikka sammutus oli tehty normaalisti. Kaveri meinasi, että joku ohjelman asennus olisi voinut sekoittaa kovon tai sitten äkisti väärässä kohtaa katkennut virta. Uusia ohjelmia en ole vähän aikaan asentanut, joten jälkimmäinen mietityttää... Voisiko hajoamassa oleva virtalähde aiheuttaa tällaista? Vai emo hajoamassa..?  :o Entä mitenkähän tuon powerin toimivuuden voisi varmistaa kotikonstein?

 

Kokoonpano: Win XP Pro SP2, Abit NF7-S v2.0, AMD Sempron 2400+, Maxtor DiamondMax 9+ SATA, Club3d Radeon 9700, 2x256Mt Buffalon muistia, 350W (melko vanha) poweri. Prossu, näyttis ja muistit nyt vakiokelloilla, ennen ongelmien alkua ajoin vähän reilummilla tehoilla melkein vuoden ilman häiriöitä.

 

Nyt on foorumin guruilla näytön paikka!  ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Miä en oo mikään guru! :)

 

Miä asentasin HeavyLoad:in, Motherboar Monitorin, ja Sandran sit niillä silmä kovana seuraisin

jännitteitä sun muita lämpöjä kun kone on kovassa rasituksessa.

Elikkä kurmootat sitä masiinaa  oikein kunnolla, kulutat siis virtaa ja rääkkäät muutenkin täysillä ja seuraat samalla että 5 volttia ja 12 volttia pysyy lähimain 5V:nä ja 12V:nä.

 

Tuskin tuo virtalähteestä johtuvaa on, pikemminkin se kovalevysi kenkkuilee

nyt Siulle...

 

MBM löytyy tuolta: http://mbm.livewiredev.com/

ja Sandran koti on: http://www.sisoftware.co.uk/

Kuormitukseen HeavyLoad: http://www.jam-software.com/freeware/hload.zip

 

Edit:

Tosta HeavyLoadista: painelet ne yläreunan enable/disable-nappulat kaikki pohjaan (4kpl)

ja sit painat Play-nappia.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kovolla tarkoitat ilmeisesti kiintolevyä? (Kovo on väkisin tehty suomennos hardwaresta samoin kuin pehmo softwaresta). Kyllä tuo minusta kuulostaa todennäköisemmin softasekoilulta, jos kerran kaatuilua ei ole, vaan ainoastaan käynnistyksen yhteydessä tapahtuvaa turhaa tarkastusta. Virtalähde ei tuota aiheuta, mutta kiintolevyn ja muidenkin komponenttien viat voivat olla mahdollisia. Minä katsoisin tilannetta seuraavan Windowsin uudelleenasennuksen jälkeen. Todennäköisimmin temppuilu loppuu siinä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joo, kiintolevyä tarkoitin kovolla. Pitää varmaan kattoa kun ehtis joskus (taas) asentamaan tuota wintoosaa uusiksi... :P ajanpa kuitenkin varmuuden vuoksi nuo Raimon suosittelemat testit kunhan tässä kerkiän.

 

Kiitos neuvoista! Tiesin että teihin voi luottaa.

 

[edit] Nonni, nyt on vähän testailtu... pistin tuon heavyloadin päälle, ajelin hetken aikaa ja kaikki oli ok. 12 ja 5 voltin jännitteet heittelivät 0,1 volttia alaspäin, mutta mitään hälyttävää ei näkynyt. Sitten yhtäkkiä alko hirveä piipaus, että case-anturin lämpö ois 117 astetta celsiusta. Juuri näin! Normaalisti se on 33-35. Sammutin kuitenkin koneen kiltisti, buuttasin, menin kattomaan biosin lämpötietoja: 33. Vähän outo juttu, eiks jee? ???[/edit]

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Minulla kanssa joskus tekee konetta käynnistettäessä sen chkdsk:n, mutta en ole siitä välittänyt mitään koska kaikki muu toimii ihan normaalisti. Joskus aina FS tilttaa, ei sen kummempaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos nyt et välttämättä halua vetää kovalevyä sileäksi, niin suosittelen kokeilemaan korjaavaa asennusta. Kovalevyn ollessa Maxtor, suosittelisin myös tekemään kovalevyn täydellisen tarkistuksen esim. SeaTools(Seagaten sivuilta löytyy) ohjelmalla.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään