Kai Lilja

X-Plane11 / JAR Design A320Neo - Tuoli ja takaseinä pois?

4 viestiä aiheessa

Tervehdys piiiiiiitkästä aikaa tänne simuilijoiden "mekkaan"!  ;D

 

Vaikka olenkin aina ollut MSFS-mies, niin jokunen tovi sitten tuli hankittua tuo X-Plane11 ja Jar Design A320Neo. Tosi mukava yhdistelmä, mutta, ohjaamonäkymän virittäminen on yhtä tuskaa, koska tavoitteena on saada näkymään 2 vasenta ja ylempi keskimmäisistä ruuduista selkeästi ja vieläpä muutama sentti ylä-konsolista, niin että ilman kuvakulman siirtämistä voi klikata landing lights vipuja. Haussa siis viewpoint, niin kuin IRL istuisi siinä kipparin pallilla.

 

Olen saanut näkymän suht kohdilleen kahdella, ja kolmella vierekkäisellä näytöllä, sillä uhrauksella, että ne landing lights vivut eivät enää näytössä näy. Jos zomaa liikaa ulos (asetuksista) niin sitten en enää näe/saa selvää nopeudesta, korkeudesta yms.

 

Jos kipparin tuolin ja takana olevan seinän saisi jotenkin poistettua näkymästä, ongelmani korjaantuisi sillä, koska se pirskatin tuolin niskatuki tulee mittariston eteen juuri, kun se olisi sopivassa kohdassa. Eikä riitä, että sen tuolin säätää täysin taakse, alas ja selkänojan alas - Samoisinko, että hieman typerästi käytetty aikaa tuon tuolin liikkeiden mallintamiseen.

 

Lähinnä siis kysymykseni on, miten tuo kipparin palli poistetaan kokonaan näkymästä?

 

Mukavaa syksyä kaikille ja kaikkien kavereille!  :thmbup:

 

-Kaitsu

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Periaatteessa, ehkä.... tuolin saa pois muokkaamalla koneen mallia (virtual cockpit) Plane Makerilla. Varmuuskopio ennen kuin alkaa puukottelemaan tiedostoja.

 

Sanon 'ehkä' siksi, koska jakkara saattaa olla osa isompaa kokonaisuutta, eikä välttämättä erillinen objekti. Toisin sanoen voi lähteä esim. lattia ja takaseinä mukana tai vaikka koko VC.

 

En osaa nyt tarkemmin neuvoa, mutta veikkaan että avainsanalla Plane maker löydät sitten vastaavia ohjeita. Ainakin Toliss bussille löytyy IAE engine mod video YouTubesta, sekin saattaa valottaa asiaa jonkin verran, vaikkei ihan samasta asiasta olekaan kyse.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Elkee nyt hyvät miehet alkako bussia särkemään. :P

 

Miksi siitä pitäs poistella se kipparin pall.., eikun penkki ja vielä väliseinää? Jos paikan mistä kojelautaa katselee on noin kaukana, niin ainakin itsellä on vaikeuksia erottaa mitä siellä näytöissä oikein on. Vaan saatoin käsittää pikalukemisella tarkoitusperän väärinkin. Jos niin...

 

Ei XP:ssä se näkymän virittäminen nyt niin hirviän vaikeata pitäs olla. Ensinnä mikä sulla on FOV (Field of View) asetus simussa?

Kyllä pitäs saada näkymä melko passeliksi ihan siitä missä se kipparin pää oikeasti on.

Laita se katsepiste ensin siihen kipparin paikalle ihan siihen niskatuen eteen. Sitten säätelet näppiksellä katse suuntaa ylös, alas & sivuille, zoomausta ja FOV:tä sopivaksi. Jos löydät sopivan, niin tallenna se näppiskomennolle ctrl+joku näppäin, vaikka esim ctrl+numpad 4. Sillä saat näkymän takas siihen, jos vaikka kattelet välillä muualle. Voit noin tallentaa useita eri näkymiä pikavalinnoiksi, jos niitä ei jo ole ko JAR:n bussissa vakiona.

 

Tossa on yksi näkymä mitä olen käyttänyt, tosin Toliss:n A319:stä, mutta ei se A320:n pitäs tosta erota mitoiltaan. Katsepiste on siinä kipparin niskatuen edessä. Onko tuo nyt sinnepäin mitä tavoittelit?

 

[attachment]433441_a319_capt.jpg[/attachment]

a319_capt.jpg.716967b1e0f9b0d0d39c7cafa37c5c4b.jpg

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moikka ja kiitos vastauksista!

 

Kyllä, tekee mieli raksia se jakkara sieltä pois, koska kyse on siis muutamasta "sentistä", että sen näkymän saisin siihen mihin haluan.

 

Olen säädellyt POF/POV:ja suuntaan jos toiseenkin, mutta aina jää tuo niskatuki "syömään" näkymää. Kolmella näytöllä näkymän saa suht siedettäväksi, sillä miinuksella, että yläpanelin kytkimiä ei pääse käyttämään.

 

Laittaisin kuvaa, mutta jostain syystä, Xplane hukkasi päivityksen jälkeen tuon JARDin bussin kokonaan ja koko setin uudelleen asennus on käynnissä.

 

Luulempa, että kallistun siihen penkin-poistoon.

 

Lisää vinkkejä saa toki laittaa!?

 

Kiitos!

 

-Kaitsu

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään